Slapen..zzzz..
22 aug 2013 Gezondheid Lifestyle 0

Slapen..zzzz..

Van slapen word je mooi zeggen ze weleens. Natuurlijk ziet niemand er mooi uit met rode ogen met donkere wallen eronder. Slapen.. ik houd ervan! Dit artikel gaat over als slapen niet lukt. De statistieken geven aan dat in Nederland 22,4% van de bevolking van vier jaar en ouder aan geeft dat ze last van slapeloosheid hebben. Wellicht ben jij er een van dit percentage en kan ik je misschien helpen met een aantal tips! Wist je trouwens dat er een onderzoek is die aangeeft dat mensen die weinig slapen sneller rimpels krijgen? Een reden om heerlijk te gaan slapen! Lees je mee?

Slapen

De beste manier om in te slapen is jezelf wijs maken dat het tijd is om op te staan (Groucho Marx)

Het liefst zou ik wel hele dagen willen slapen. Zo denk ik er over, maar helaas kan dit niet altijd. En nog vervelender is als je wil slapen en het niet lukt. Gelukkig heb ik er zelf niet al te vaak last van, maar ook bij mij komt het wel eens voor. Bijvoorbeeld als ik een drukke dag heb gehad en mijn hoofd overloopt met ideeën en gedachten,  of juist als ik zo moe ben dat slapen niet meer lukt. Hieronder volgen een paar tips die zouden kunnen helpen!

  • Plan een rustmomentje in voordat je gaat slapen, lees bijvoorbeeld een ontspannen boek, luister een gezellig muziekje of drink nog gezellig een kopje kruidenthee.
  • Zorg ervoor dat de ruimte waar in je slaapt rustig is, zorg voor een goed matras en fijn kussen. Ventilatie in de slaapruimte is ook belangrijk. Zet overdag bijvoorbeeld je raam open.
  • Probeer het piekeren te stoppen. Makkelijk gezegd, daar weet ik alles van 😉 Het meeste piekeren gebeurt tussen 21.00 uur in de avond en 03.00 uur in de nacht, dit komt simpelweg omdat er vaak tussen die tijden niets te doen is. Zeg gewoon tegen jezelf: Morgen ben je de eerste!
  • Als je in de nacht slecht kunt slapen wees dan voorzichtig met middag dutjes, hoe klein dan ook. Je biologische klok raakt er van in de war waardoor je in de avond weer slecht in slaap valt. Mocht je in de middag nou echt behoefte hebben aan een klein dutje kan je bijvoorbeeld lekker op de bank tv kijken of een boek lezen.
  • Een hele logische: drink geen koffie, thee of cola voor het slapen gaan. Uitleg is niet nodig. Heb je sterk behoefte aan koffie neem dan een kop cafeïne vrije koffie. Maar het liefst gewoon geen koffie, neem lekker een kopje slaapthee! Deze stimuleert ook de rust, Zonnatura heeft een erg lekkere slaapthee.
  • Wist je dat een slaapmutsje voor het naar bed gaan eigenlijk helemaal geen goed idee is? Vaak val je er wel snel door in slaap alleen door de alcohol is de diepe slaap veel korter en rust je veel minder goed uit.
  • Het beste is je telefoon niet naast je bed te leggen, steeds meer onderzoeken vertellen ons dat de stralingen onze slaap verstoort.
  • Niet te veel eten voor het slapen gaan. Eten zorgt voor energie en dat is nu net niet de bedoeling.
  • Lavendel werkt ook lekker rustgevend. Er zijn erg lekkere douchegels met lavendel bijvoorveeld van kneipp of weleda. Heerlijk voor het slapen gaan nog even onder de douche zodat je heerlijk ontspannen het bed in kunt duiken. Etherische lavendelolie op een zakdoek naast je bed kan ook ontspannend werken.
  • Melatonine is een natuurlijk middel en te koop bij de drogist, ik hoor er veel positieve verhalen over!

quote

En zo los je het weer op..!
Als het slapen nou echt niet lukt, doet een goede (lichtere) concealer ook nog wonderen, daarbij een beetje blush of bronzer voor de kleur en je ziet er weer prima uit! Ook zijn er oogdruppels te koop tegen rode ogen. En nog een kleine tip voor als je bijvoorbeeld wallen hebt onder je ogen: leg de nadruk op je lippen met een mooie opvallende lipstick!

Ik hoop dat er iets voor je bijzit waar je iets aan hebt, heb jij nog tips?

xoxo Saskia

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.