Review Stokke Tripp Trapp Stoel
18 mei 2016 Mama 6

Review Stokke Tripp Trapp Stoel

Mijn man en ik zijn het niet heel vaak eens met elkaar als het gaat om meubelen en dergelijke. Toen wij dan ook voor het eerst een kindje kregen moesten er wat concessies gedaan worden voordat wij tevreden waren over de kinderkamer en bijbehorende spulletjes. Toch was er iets waar wij het samen wel roerend mee eens waren. Wij waren het namelijk helemaal met elkaar eens over een aantal producten van Stokke, waaronder de Stokke Xplory True Black, de Stokke Mycarrier draagzak én de Stokke Tripp Trapp Stoel. Naast dat de Stokke Tripp Trapp Stoel het een hele mooie strakke stoel is, kan ik vertellen dat de stoel ook nog eens ontzettend praktisch is. In deze uitgebreide review zal ik meer vertellen over waarom de Stokke Tripp Trapp Stoel zeker niet mag ontbreken in je baby stash, en wat ik er zo fijn aan vind. Lees je mee met deze review Stokke Tripp Trapp Stoel?

Stokke Tripp Trapp Stoel

De Stokke Tripp Trapp Stoel is een van de meest populaire kinderstoelen in Nederland. Deze stoel staat bekend om het feit dat het een meegroeistoel is. Een meegroeistoel houdt in dat het een stoel is die vanaf de geboorte af aan gebruikt kan worden. De stoel is zelfs zo aan te passen dat een volwassene ook goed van de stoel gebruik kan maken.Er zijn diverse sets verkrijgbaar zodat je de stoel heel gemakkelijk kunt aanpassen op de leeftijd van je kindje. Zo is er een newborn set verkrijgbaar waar de baby vanaf de geboorte in kan liggen. Voor de kindjes die kunnen zitten is er de Baby Set verkrijgbaar zodat een kindje zelf gezellig én veilig aan tafel kan zitten.

De Stokke Tripp Trapp Stoel is in twaalf verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder bijvoorbeeld lichtroze, groen, rood, antraciet en zwart. Voor ieder wat wils. Bij deze kleuren is een bijpassende babyset verkrijgbaar waarin je kindje goed kan zitten. Het leuke is dat je zou kunnen kiezen voor kleuren die bij elkaar passen, maar je kan ook lekker mixen en matchen en de stoel helemaal naar eigen wens maken. De Newborn Set is overigens in één kleur verkrijgbaar (wit), wel zijn er textielsets verkrijgbaar in een andere kleur.

De (advies) prijs van de Stokke Tripp Trapp Stoel bedraagt € 189,00

Stokke Tripp Trapp Newborn Set

Met de Stokke Tripp Trapp Newborn Set kan zelfs de allerkleinste gezellig meezitten aan tafel. Toen onze dochter pas geboren was, miste ik het weleens om haar gezellig bij ons aan tafel te hebben. Zij stond vaak tijdens het eten op de grond in haar wipstoeltje. Nu achteraf had zo’n Newborn Set mij wel een uitkomst geleken. Je legt je baby namelijk in het stoeltje. De baby ligt dan lekker hoog zodat het echt deelneemt aan tafel met het gezin. Ik denk overigens dat het overbodig is om hierbij te moeten uitleggen dat het niet de bedoeling is de gehele dag je kindje hierin te leggen. Net zoals dat je een kindje niet de hele dag in de maxi cosi zou leggen is het ook niet aan te raden een kindje heel lang in de Newborn Set te laten liggen.

De (advies) prijs van de Stokke Tripp Trapp Newborn Set bedraagt € 89,00

Stokke Trip Trap Stoel

Stokke Trip Trap Stoel

Stokke Tripp Trapp Baby Set

De Baby Set is bedoeld voor kindjes die zelfstandig rechtop kunnen zitten. De Baby Set bestaat uit een verhoogde rugleuning, steunrail en verlengde glijders. De Baby Set is zo ontwikkeld dat je kindje in een goede houding aan tafel kan zitten. Bij de Stokke Trip Trap Baby Set zijn ook diverse kussensets verkrijgbaar. Zelf hebben wij Black Chevron. Wat ik ontzettend handig vind aan deze kussenset is dat er een soort van beschermend laagje overheen zit. Mijn dochter kan dus knoeien wat zij wil, ik kan dit weer gemakkelijk met een doekje verwijderen.

De (advies) prijs van de Stokke Trip Trap Baby Set bedraagt € 50,00 De kussenset is verkrijgbaar voor € 29,00

Stokke Trip Trap Stoel in elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de Stokke Tripp Trapp Stoel is vrij gemakkelijk. Nu heb ik dit voor de zekerheid mijn man maar laten doen (bij mij gaan dit soort dingen áltijd mis), maar ik heb veel om mij heen gehoord dat zelfs vrouwen het kunnen ;). Mocht het je overigens echt niet lukken, raadpleeg dan even youtube, daar zijn filmpjes op te vinden waarmee jij jouw Stokke Tripp Trapp Stoel zo in elkaar zet.

Stokke Trip Trap Stoel

Ervaring met de Stokke Tripp Trapp Stoel

Wij ontvingen de Stokke Tripp Trapp Stoel in de kleur zwart. Ik heb echt even moeten twijfelen tussen het geweldig mooi kleuraanbod maar was kwam uiteindelijk op de kleur zwart uit. Wij hebben zelf een hoogglans witte eettafel en dan komen zwarte stoelen erg mooi tot hun recht. Vincent had de stoel vrij snel in elkaar gezet en ook de Baby Set bevestigd. Het gebruiksgemak is dus erg prettig te noemen. Zodra ons meisje in de stoel zat, keek zij stralend rond. Zij zit mooi rechtop in de stoel, en heeft weinig kans om een kant op te zakken (iets dat bij andere kinderstoelen wel eens gebeurt). Haar voetjes komen netjes op het voetenplankje. Dit plankje is overigens verstelbaar en kan naarmate een kindje groter wordt, worden afgesteld op de groei. De stoel is verder zo vormgegeven dat het een erg stabiele stoel is. Je kan deze (gelukkig) niet zomaar omkieperen, of omver lopen. Verder is het materiaal erg stevig en zal dit jaren lang meegaan zonder te slijten. Mijn zus heeft zelf drie Stokke Tripp Trapp Stoelen en deze zijn na zes jaar nog allemaal in prima staat. Om mijn review volledig te maken zal ik hieronder nog de voor en nadelen van de Stokke Tripp Trapp Stoel benoemen.

Stokke Trip Trap Stoel

Voordelen Stokke Tripp Trapp Stoel

 • Mooi design
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Diverse kleuren verkrijgbaar zodat er altijd een stoel past in het interieur
 • Te verstellen op de groei
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Gemakkelijk te verplaatsen (gladde pootjes)

Nadelen Stokke Tripp Trapp Stoel

 • De prijs
 • Geen tafelblad (wel los te koop € 44,00)

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan mijn uitgebreide review van de Stokke Tripp Trapp Stoel. Mocht ik iets vergeten zijn schroom dan niet om mij dit te laten weten in de comments! Ik ben ook heel erg benieuwd welke kinderstoel jij graag voor je kind(eren) gebruikt en wat je hier van vindt. Ik lees het graag!

Wat vind jij van de Stokke Tripp Trapp Stoel?

Reacties

 • Rianne

  Wij zijn ook helemaal overtuigd van de Tripp Trapp stoel! Vooral omdat de kids van newborn af aan al bij ons aan tafel kunnen zitten. Met een tafelbladstoel vergroot je juist de afstand weer en zit je kindje alsnog apart..

 • Clivi

  Wij hebben ook enorm veel plezier van de Tripp Trapp. Hij is inderdaad duur om aan te schaffen, maar je doet er als het goed is heel lang mee. De kussentjes van de babyset zijn ook goed schoon te maken vind ik ondanks dat het stof is. De stoel van de Ikea vind ik ook fijn, maar de poten daarvan staan uit elkaar en als ik hem gebruik als ik bijvoorbeeld in een restaurant ben of bij mijn moeder stoot ik standaard mijn voeten. Heel onhandig haha!

 • Lin

  Wauw heel mooi is ie!

 • Tessa

  Ik baal zo dat we de stoel pas later aangeschaft hebben (toen zoon kon zitten) en dus de newbornset niet gekocht en gebruikt hebben! Dat was echt een uitkomst geweest achteraf gezien. Maar desalniettemin ben ik erg blij met onze Tripp Trapp. Wel vind ik de kussentjes vervelend en juist niet zo makkelijk schoon te maken (behalve in de wasmachine dan) dus die gebruiken we eigenlijk niet eens meer. Het tafelblad hebben we er ook bij. Meestal staat de stoel gewoon aan de eettafel maar wanneer zoon even wat eet op een andere plek is het blad wel zo handig. De combinatie zwart wit is ook mooi zeg! Wij hebben een groene genomen, omdat ons interieur nu nog in natuurtinten is, hoewel ik ook steeds meer voor licht hout en zwart-wit wil gaan.

 • Quinty

  Jeetje wat duur, ik denk als ik later kinderen krijg dat ik iets goedkopers kies haha het ziet er wel echt heel erg mooi uit! 🙂

 • Mathiske's mama blog

  Wij hebben alleen tripptrapp en ik vind het wel fijn dat ie heen blad heeft, zo kan ie precies bij ons aan tafel staan. Mijn ouders hadden we vroeger voor ons al een, dus toen ik zwanger was wist ik het al gelijk, dat er een tripptrapp moest komen. Wij gebruiken m nu al een maand of 5 en ik vind m ook echt super fijn.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.