Review: Nivea Sensitive 3 in 1 Micellair Water
19 mrt 2014 Beauty Gezichtsverzorging 14

Review: Nivea Sensitive 3 in 1 Micellair Water

De laatste tijd valt er veel te lezen over Micellair Water. Ik had er nog geen geprobeerd totdat ik deze  Nivea Sensitive 3 in 1 Micellair Water in de schappen zag staan. Vandaag laat ik je graag de review zien!

Nivea Sensitive Micellair Water

Nivea Sensitive

Nivea heeft een nieuwe lijn uitgebracht namelijk de Sensitive lijn. Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Dat klinkt mij goed in de oren! Wat mij gelijk opviel is dat er geen parfum, kleurstoffen en parabenen in het product zitten. Helemaal goed!

Nivea Sensitive Micellair Water

Wat is Micellair Water

Laten we eerst eens gaan kijken naar wat Micellair water nu eigenlijk precies inhoudt. Op de site van Beautyscene vond ik de volgende duidelijke beschrijving: “Micellaire reinigers zijn reinigers op waterbasis die micellen bevatten, dit zijn clustertjes die vet & vuil aan zich kunnen binden. Als je de lotion met een watje aanbrengt op de huid hechten de micellen zich aan het vuil op de huid (bijvoorbeeld aan jouw make-up) en kun je die zo heel eenvoudig verwijderen. Het kost vrijwel geen moeite, door simpelweg met een watje met micellaire lotion over de huid te gaan verdwijnt de make-up echt in een oogwenk.”

Miccelair water zou dud make up in no time doen verdwijnen. Klinkt heel erg goed, zou het ook echt zo zijn?

Nivea Sensitive Micellair Water verpakking

Wat vertelt Nivea

Nog even een kijkje in wat Nivea zelf over dit product zegt:

NIVEA Sensitive 3-in-1 Micellair Water bevat drie stappen in één product: reinigen, verwijderen van make-up en hydrateren van de huid. Bij gebruik met een NIVEA Sensitive verzorgingsproduct, helpt het de tekenen van een gevoelige huid verminderen:
1. Roodheid 2. Trekkerigheid 3. Droogheid

Deze verzorgende formule met Druivenpittenolie en Dexpanthenol:

 • Reinigt diep en grondig dankzij extra effectief en mild reinigingscomplex.
 • Hydrateert en verfrist de huid.
 • Bevat geen parabenen, kleurstoffen of parfum.

Nivea Sensitive Micellair Water

Nivea Sensitive Micellair Water

Nivea Sensitive Micellair Water

Verpakking

Bovenstaande informatie klinkt erg hoopvol. Snel even een kijkje in hoe de verpakking er uit ziet. Het eerste wat mij opviel is dat de verpakking anders is vormgegeven. De dop is ronder en het flesje smaller. De dop vind ik trouwens erg prettig. Ligt goed in de hand, en doseert makkelijk.

Nivea Sensitive Micellair Water

Nivea Sensitive Micellair Water ingrediënten

Ingrediënten

Voor zover ik kan zien zitten er inderdaad geen uitdrogende bestanddelen in het product. De verzorgende ingrediënten zoals olie staan ook vrijwel bovenaan de lijst, mooi!

Een foto van het Micellair water zelf heb ik niet gemaakt. Waarom niet? Omdat het er gewoon net zo uit ziet als water 🙂

Nivea Sensitive Micellair Water

Conclusie

Allereerst vind ik het helemaal leuk dat Nivea de laatste tijd producten uitbrengt zonder parabenen en andere rotzooi. Eerder kwam Nivea met de Puur en Natuurlijk lijn en nu met Sensitive! De Puur en natuurlijk lijn vind ik heel prettig en gebruik ik nog steeds. Mijn verwachting van deze Sensitive lijn waren daarom ook best hoog. In de avond heb ik mijn gezicht schoongemaakt met deze Micellair reiniger. En ik moet zeggen dat dit prima ging. Mijn huid werd zacht gereinigd en voelde ook erg zacht aan na gebruik! Een echte geur heeft het product niet echt, ik heb er aan gesnuffeld maar kon geen geur waarnemen.

Voor mijn dagelijkse make up reinigt deze reiniger dus prima. Wel moet ik er bij zeggen dat ik persoonlijk als ik meer make up draag ik toch liever mijn gezicht eerst was en daarna als een soort tonic deze reiniger pak om de laatste restjes te verwijderen. Als ik concealer en foundation moet verwijderen met alleen deze reiniger heb ik het gevoel dat ik wel veel moet boenen om mijn gezicht echt perfect schoon te krijgen. Voor mascara werkt deze reiniger trouwens wel weer echt perfect! Zonder moeite haal ik dit er zo af.

Uiteindelijke conclusie is dat Nivea het naar mijn mening weer erg goed heeft gedaan met deze lijn. De overige producten zoals een dag en nacht creme heb ik nog niet geprobeerd, maar als de ingrediënten en werking vergelijkbaar zijn met die van deze reiniger moet dit helemaal goedkomen. Wat mij betreft een aanrader deze Nivea Sensitive 3 in 1 Micellair Water, zeker voor dagelijks gebruik!

Nivea Sensitive 3 in 1 Micellair water is te koop voor € 4,59. De fles bevat 200 ml.

Gebruik jij Micellair water? Heb jij deze van Nivea al geprobeerd?

Lees ook mijn artikel over het bekende Nivea Blik.

Reacties

 • Svenja

  Hier las ik gister ook al een artikel over! Het klinkt echt super fijn. Ik heb het zelf nog nooit gebruikt, maar ik ben erg nieuwsgierig. Ik denk dat ik dit product ook eens ga proberen! Liefs Svenja.

 • Kim

  Ik ben hier echt zo benieuwd naar! Ik ga hem zeker eens proberen.

 • Natascha

  Ik heb gister nog met dit product in mijn handen gestaan! Leuk dus om even je review te lezen. Heb deze niet gekocht uiteindelijk, omdat ik die van L’oreal zo fijn vind en die dus maar opnieuw heb gekocht.

  Zelf gebruik ik dit soort producten altijd om de allerlaatste restjes te verwijderen (nadat ik een reinigingsmelk heb gebruikt dus) anders krijg ik ook niet alle make-up eraf. Met die van L’oreal krijg ik trouwens wel heel erg gemakkelijk mijn foundation etc eraf.

 • saskia

  Ziet er heel fijn uit!! ik denk idd met zware make up dat ik ook wel een olie voor mn ogen wil gebruiken, maar ik ben echt heel benieuwd naar deze producten!! ik heb er nog geen een geprobeerd, op een of andere manier vergeen ik het steeds te kopen!

 • Beautyjuf

  Wat een pluspunt dat het geen parabenen, kleurstoffen of parfum bevat. Ik ga er binnenkort eens een kijkje naar nemen 🙂

 • Tjuly

  Deze wil ik ook nog wel graag proberen! Zoveel goeds over gelezen!

 • Anoeska

  Ik ben gek op micellair water, kan niet meer zonder. Gebruik op dit moment die van Garnier maar deze lijkt me ook erg fijn.

 • Merel

  Ah, je kunt ‘m dus ook als oogreinigingsproduct gebruiken?

  • Saskia Hardeman

   Ja hoor, gaat prima. Moet ik wel bij zeggen dat ik zelf vrijwel alleen mascara gebruik. En deze kan ik prima verwijderen alleen met micellair water.

 • Esmée

  Ik vind hem zo fijn! Eindelijk een reeks producten zonder parfum van een betaalbaar merk, heerlijk. x

 • Rosanne

  Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, maar lijkt me wel het proberen waard!

 • Evelien

  Ik wil dat nog gaan proberen, micellair water. Heb al meerdere positieve dingen over deze van Nivea gehoord, dus die ga ik eens proberen.

 • Jana

  Je hebt mooie foto’s gemaakt 🙂 Ik gebruik nu het micellaire water van Garnier 🙂

 • Lisa's Beautybabbels

  Hij lijkt me erg fijn, ik wil ‘m nog eens proberen 🙂 Ik gebruik nu een Micellair water van Diadermine, en die is ook echt prettig.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.