Review: Nivea Make-Up Basis
16 apr 2015 Beauty Gezichtsverzorging 14

Review: Nivea Make-Up Basis

De eerste keer dat ik deze make-up basis in de schappen van de Action zag staan liep ik dit product voorbij. De tweede keer besloot ik toch eens een gokje te wagen en  nam ik deze Nivea Make-Up Basis mee naar huis. Inmiddels heb ik deze basis een aantal weken uitgeprobeerd en vertel ik vandaag wat ik er van vind. Is het wat? Of kan je het beter in de schappen laten staan?

Nivea Make-up Basis

Nivea Make-up Basis

Nivea Aqua Effect Make-Up Basis

Zelf gebruik ik als basis voor mijn make-up altijd een dagcreme van dr hauschka. In principe werkt dit prima voor mijn huid. Toch was ik benieuwd naar deze speciale make-up basis die belooft de perfecte hydratatie en een evenwichtig balans aan de huid te geven.

Nivea Make-up Basis

Nivea Make-up Basis

Action

Zoals ik al aangaf kocht ik dit product bij de Action. Het product komt oorspronkelijk uit Duitsland wat betekent dat de tekst op de kartonnen verpakking in het Duits is. Wel zit er op de verpakking een sticker met de Nederlandse vertaling. De vertaling komt overigens niet zonder fouten, maar daar let ik nu maar even niet op.

nivea

Ingrediënten

Dan iets waar ik het meeste nieuwsgierig naar was: de ingredienten. Zoals ik al verwachte van een make-up basis staan siliconen als tweede op de lijst. Vaak bij een make-up basis worden siliconen gebruikt om een mooi glad laagje te creëren zodat de huid gladder lijkt. Verder zie ik parabenen, alcohol, maar zie ik ook Calendula en verzorgende olie zoals die van amandel.

Nivea Make-up Basis

Substantie

Zoals te verwachten van een product dat siliconen bevat is de substantie erg jelly. Je moet hier van houden, ik kan mij voorstellen dat iemand dit niet fijn vindt. Zelf vind ik het verkoelend op de huid aanvoelen.

Dit product kan je aanbrengen nadat je gezicht is gereinigd en voordat je de foundation aanbrengt. Ik denk overigens dat mocht je geen foundation gebruiken, deze basis ook van pas kan komen doordat het een gladde huid creëert.

Nivea Make-up Basis

Nivea Make-up Basis

Nivea Make-up Basis

Op bovenstaande foto’s kan je de textuur nog iets beter zien. Op de onderste foto kan je ook vrij duidelijk zien dat het product de huid glad maakt. Het glanzende gedeelte is nog niet goed ingetrokken. Het licht glanzende gedeelte daaronder is het gladde laagje.

Nivea Make-up Basis

Nivea Make-up Basis

Conclusie

Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht maar eigenlijk vind ik het best fijn spul. Ik moet daarbij zeggen dat ik over het algemeen mijn gebruikelijke dagcrème blijf gebruiken maar dat op dagen dat mijn huid wel iets extra’s kan gebruiken, zoals na een slapeloze nacht, deze basis heel goed voor mij werkt. Zoals ik eerder aangaf legt het een glad laagje op de huid waardoor mijn make-up er veel mooier uitziet, en mijn huid veel egaler. Daarnaast vallen poriën veel minder op en vind ik mijn huid er erg mooi uitzien na gebruik van deze basis. Er zijn trouwens twee soorten verkrijgbaar; een voor de normale huid, en een voor de gevoelige huid. Voor deze review gebruikte ik de variant voor de gevoelige huid aangezien mijn huid niet altijd even makkelijk is. Ik moet zeggen dat mijn huid prima op dit product reageert en dat ik het idee heb dat mijn huid goed wordt gehydrateerd. Ik kocht een potje van 50 ml bij de Action voor 2,99. Bij mijn volgende bezoekje aan de Action neem ik nog een back-up mee naar huis.

Ben jij al bekend met dit product? Wat gebruik jij als basis voor je make-up?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • melissa

  Ooh dit klinkt goed! Fijn dat het zijn werk doet 🙂

 • Teddy

  Hij klinkt goed!

 • Iris

  Erg jammer van de siliconen, want ik merk het direct als ik zoiets opsmeer. Verder wel heel fijn voor die prijs.

 • Linda

  Heel bijzonder dat het jou make-up echt beter uit laat komen, en dat voor zo’n fijn prijsje!

 • Kimberley

  Klinkt heel goed! Ben nu eigenlijk best benieuwd, want ben al een tijdje op zoek naar een goede basis. En wat heb je er mooie foto’s bij gemaakt! <3

 • Mariëlle

  Ik durf geen Nivea meer te gebruiken op mijn übergevoelige huid… Maar ik vond het altijd wel een leuk merk!

 • beautifulday4makeup

  Leuk he, die betaalbare producten bij de Action

 • anouk

  Ohh dit klinkt goed!! Ik heb ook met deze crème in mijn handen gestaan maar twijfelde toch, maar nu klinkt het toch wel als een product wat ik wel wil proberen

 • Bertine

  ziet er eigenlijk wel goed uit, fijne review. ik had eigenlijk verwacht dat het een overbodig product zou zijn. slim om een back up te halen want action heeft zo het assortiment weer veranderd!

 • Isabel Cristina

  Ik had er nog nooit van gehoord maar het klinkt erg fijn. Binnenkort weer even langs de Action! 😀

 • Asli

  Hey allemaal,

  Ik heb hem vandaag gekocht voor €2,50 bij de big bazaar. Ik ben benieuwd of hij het ook goed doet op mijn huidje:)

 • Michelle Verdienen

  Ik heb deze nog niet geprobeerd maar ik ga deze maandag zeker even kopen!

 • Loene

  Goede review! Eerlijk gezegd ben ik nu ook wel nieuwsgierig geworden naar dit product, want er zitten geen silicoontjes in 🙂

 • Elly Bakker

  Wie kan mij helpen waar kan ik de pot nivea aqua effect make up basis kopen bestellen.
  Het is de enige crème waar ik tegen kan…
  Wie kan mij helpen…
  Alvast bedankt
  Gr Elly

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.