Review: Essence Be Loud! jumbo sheer stick
17 sep 2013 Beauty Make up 10

Review: Essence Be Loud! jumbo sheer stick

Heel toevallig toen ik van de week in het kruidvat was werden net de nieuwe producten van Essence Be Loud! in de schappen gezet. Deze producten zijn een limited edition en staan dus beperkt in de schappen. De nieuwe jumbo sheer sticks lijken verdacht veel op mijn favoriete Color Boost van Bourjois. Hoppa meenemen dus en uitproberen. Ook benieuwd? Klik verder en lees mee!

essence en bourjois

Essence heeft twee kleuren sheer sticks tijdelijk in het assortiment. Namelijk de kleuren 01 Pink Me en 02 Ap-ri(c)ot. Ik vond de verpakking zo erg lijken op de Color Boost van Bourjois. Zou het een dupe zijn?

Wat mij als eerste opviel is dat de jumbo sheer sticks van Essence geen spf bevatten. Dat is dus een verschil met de Color Boost die spf 15 bevat. Ik heb hier zelf geen probleem mee alhoewel ik een spf wel prettiger vind.

Essence en Bourjois

Als eerste bekijken we even 01 Pink Me. Links op de foto 01 Pink Me van Essence en rechts 02 Fuchsia Libre van Bourjois. Ik vind Pink me wat lastiger uit te smeren. Qua kleur lijken ze redelijk op elkaar alhoewel Pink Me op de foto iets donkerder lijkt.

Essence Pink Me

Hier heb ik Pink Me op. Jep ik vind hem mooi! Als ik de vergelijking maak met Color Boost is deze wel wat lichter maar wel heel mooi. Wat ik wel gelijk merk is dat deze wel echt aanvoelt als een lippenstift. Bij Color Boost heb ik meer het gevoel van een lipbalsem.

Essence Color Boost

En hier dan de prachtige kleurtjes 02 Ap-ri(c)ot van essence (li) en 04 Peach on the Beach van Bourjois. Zoals je ziet is de kleur van Essence wat lichter en subtieler dan die van Bourjois. Ook deze vind ik wat lastiger uit te smeren. Nu is dit geen minpunt hoor. De Color Boost zijn zo gemakkelijk uit te smeren dat ik in dat opzicht een beetje verwend ben πŸ˜‰

Essence Be Loud sheer stick

En hier draag ik Ap-ri(o)ot. Ik vind het mooi, maar meer een kleur voor de zomer. Ook hier valt mij gelijk op dat het echt het gevoel heeft van een lippenstift.

Essence be loud sheer stick

Conclusie

Alhoewel ik tot de conclusie kom ik de Be Loud! sheer sticks van essence geen dupe vind, kan ik ze toch wel aanbevelen. Ze zijn goedkoop, mooi en makkelijk mee te nemen. Er zit een draaisysteem in de verpakking wat handig is zodat je weer meer product krijgt. De 01 Pink me vind ik persoonlijk het mooiste. Ik houd van roze lippenstift en deze is prima. Zoals ik al zei voelen deze sheer sticks echt aan als lippenstift. Ik krijg dan ook naarmate de dag velletjes op mijn lippen. Maar dat geeft niks, dan smeer ik gewoon even bij.

Om even op Color Boost van Bourjois terug te komen. Persoonlijk vind ik deze wel fijner en intenser van kleur. Het grote voordeel van de Color Boost vind ik dat het echt een gevoel geeft van een lippenbalsem en mijn lippen perfect hydrateert.

Essence jumbo sheer stick

Zal ik deze jumbo sheer stick vaker gebruiken? Ja de roze ga ik zeker vaker gebruiken. Ik zou allebei de producten niet opnieuw kopen, dan gaat mijn voorkeur toch echt uit naar de Color Boost. Maar weet je, het is wel gewoon heel leuk om deze twee kleurtjes in je stash te hebben! Deze jumbo sheer sticks zijn tijdelijk te koop bij het Kruidvat en kosten € 2,59 per stuk. In de stick zit 2,8 g product.

Heb jij deze jumbo sheer sticks van Essence al in de winkel gezien?

xoxo Saskia

Volg jij Twinkelbella al viaΒ FacebookΒ en Bloglovin?

Bij 75 volgers op Facebook organiseer ik een winactie!

Reacties

 • Annamarie

  Fijne review!
  Pink me staat erg goed bij jou!

 • Tjuly

  Ohh die roze staat heel mooi.. Heel zoet! Die oranje staat ook mooi maar meer naturel .. Ben wel nieuwsgierig geworden..

 • Beautydagboek

  De perzikkleurige is mijn favoriet van de twee! Toch zou ik dan liever voor die van Bourjois gaan denk ik, die heeft toch net wat meer voordelen als ik dat zo lees πŸ™‚

 • martina

  zelf heb ik die van Bourjois!
  je blog ziet er netjes uit πŸ™‚

 • Kim

  Ziet er mooi uit πŸ™‚

 • Rosa

  Ze staan je heel erg mooi!

 • Kirsty

  Vind ze je heel mooi staan! Mijn voorkeur zou ik meer naar de color boost uitgaan.

 • Sophie

  Ik vind de roze kleur erg mooi! Toch maar eens kijken of ik ze hier ook tegenkom in de winkel πŸ™‚

 • Eline

  Ze staan je goed πŸ˜€

 • Geanne

  Die rode is mooi! En er komt nog best wel wat kleur af, als ik dat zo zie

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.