Review: Essence All About Matt Oil Control Make Up Base (nieuw!)
5 mrt 2014 Beauty Make up 16

Review: Essence All About Matt Oil Control Make Up Base (nieuw!)

In de nieuwe collectie van Essence is een primer toegevoegd. Primers gebruik ik niet altijd omdat aan de meesten siliconen zijn toegevoegd. Mijn huid reageert hier niet goed op dus probeer ik dit zo veel mogelijk te vermijden. Aan deze primer zijn geen siliconen toegevoegd. Helemaal perfect! Zou deze primer ook goed zijn werk doen? Ik vertel het je vandaag!

Ik vind dat Essence goed bezig is. Nu moet ik eerlijk zeggen dat Essence een merk is die ik nog niet heel lang geleden heb ontdekt. Eigenlijk pas sinds ik ben gaan bloggen. Daarvoor kende ik het merk wel maar ik kocht nooit iets. Daar is helemaal verandering in gekomen sinds ik heb ontdekt dat Essence best een fijn merk is! Ik was ontzettend benieuwd hoe deze primer zijn werk zou doen. Laten we snel verder kijken!

Essence Make Up Base

Wat vertelt Essence

Zelf vertelt Essence over dit product:“Alles onder controle. De nieuwe make-upbasis is de perfecte ondergrond voor een langhoudende egale teint. De basis is verrijkt met een speciaal ontwikkeld complex evermat™ en helpt de vette huid in balans te brengen. Ook poriën worden fijner en glimmen van de huid wordt tegengehouden. De basis wordt onder de foundation gebruikt.”

Dat dit product de vette huid in balans zou brengen spreekt mij erg aan. Aangezien ik een vette huid heb kan ik wel iets gebruiken dat dit onder controle kan houden.

Essence Make Up Base

Essence Make Up Base

Essence Make Up Base

Verpakking

Het product zit in een vrij simpel ogende tube. Toch vind ik tubes altijd erg prettig werken. Het product is hiermee gemakkelijk te doseren. Deze verpakking is het makkelijkst te omschrijven als: weinig poespas maar wel praktisch!

Essence Make Up Base

Ingrediënten

De ingrediënten staan niet op de verpakking maar wel op de site van essence: AQUA (WATER), ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, PROPANEDIOL, SORBITOL, BUTYLENE GLYCOL, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, PVP, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, ENANTIA CHLORANTHA BARK EXTRACT, OLEANOLIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL.

Het belangrijkste uit de ingrediënten vind ik dat er geen siliconen inzitten. Daarnaast valt het mij op dat er magnesium in zit, magnesium absorbeert vet.

Essence Primer

Substantie

De hoeveelheid product die je op bovenstaande foto ziet heb ik ongeveer nodig voor heel mijn gezicht. Ik vind het een beetje aanvoelen als een crème. Het uitsmeren gaat vrij gemakkelijk en het product is vrijwel geurloos. Heel iets in de verte ruik ik iets crèmeachtigs.

Essence Primer

Nadat ik het product had uitgesmeerd en een uur later op mijn hand keek zag ik dat het helemaal wit was uitgeslagen. Ik denk dat dit komt door de magnesium die in het product zit, daarnaast heb ik hier op mijn hand dezelfde hoeveelheid gesmeerd welke ik normaal gebruik voor mijn hele gezicht. Wees gerust: op het gezicht zie je hier echt helemaal niets van terug!

Essence Make Up Base

Essence Make Up Base

Conclusie

Dit product heb ik in eerste instantie gebruikt om mijn vettige huid onder controle te houden. Ik heb er dus voornamelijk op gelet of mijn huid gedurende de dag mat zou blijven en vetvrij. En ja, dat is zeker het geval! Waar normaal halverwege de dag begint te glimmen blijft mijn huid nu mooi mat. Tegen het begin van de avond zie ik heel iets glim maar dit is echt niets in vergelijking hoe vet mijn huid normaal was. Ook heb ik geprobeerd dit product in combinatie met een foundation op mijn voorhoofd, onder mijn ogen en kin. Wat mij gelijk opviel is dat na het opbrengen van de foundation mijn gezicht gewoon mat was. Normaal glanst de foundation in het begin nog een beetje maar dat is in combinatie met dit product niet.

Wat betreft het fijner worden van de poriën, vind ik dit lastig te zeggen. Als ik alleen dit product gebruik lijken mijn poriën hetzelfde te blijven. Gebruik ik ook foundation dan worden mijn poriën wel minder zichtbaar. Normaal met foundation worden de poriën ook minder zichtbaar, dus ik denk niet dat het echt door dit product komt. Wat betreft het glimmen van de huid: dit wordt zeker tegengehouden!

Kortom: Ik vind deze Essence Oil Control Make-up base een erg fijne primer om te gebruiken. Het smeert gemakkelijk uit, trekt snel in en voelt prettig aan. Je kan het gebruiken als basis voor onder make-up, maar het kan ook heel goed gebruikt worden om het glimmen van de huid tegen te gaan. Doordeweeks draag ik niet altijd foundation en dan gebruik ik dit product om mijn huid wat minder te laten glanzen. Ik ben er ontzettend tevreden over! Als ik overigens wel foundation gebruik, merk ik duidelijk dat deze de hele dag perfect blijft zitten met dit product als basis. Aanrader!

Deze All About Matt Oil Control Make Up Base is te koop bij het Kruidvat voor € 3,59 voor een tube van 20 ml.

Gebruik jij altijd een primer? Spreekt dit product je aan?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Healthy Mommy

  Fijne review. Ik zal hem niet snel gaan gebruiken, maar dat komt nu omdat ik een fijn, vergelijkbaar, product heb. Vind het dan stiekem toch altijd tricky om iets anders te proberen met het risico dat mijn huid daar op reageert. Wat nu dus wat sneller gebeurt met die fijne hormonen 😉

 • Kim

  Fijne review! Ik ga deze zeker halen! Er zijn al meer positieve reviews hierover. Yeey!

 • Madeleine

  Oeh wat een fijne review 🙂
  Ik denk wel dat ik en binnenkort ga halen 🙂

 • Kissyfur

  Goede review. Mijn huid is kurkdroog waardoor ik ook geen foundation gebruik. Het klinkt wel als een super fijn product voor de iets vettere huidjes.

 • Svenja

  Klinkt goed!

 • Beautyjuf

  De verpakking oogt simpel en rustig. Mooi! Deze primer klinkt veelbelovend 🙂 Top dat je er zo over te spreken bent.

 • Luuke

  Lijkt me een fijne primer! Ik las er al veel goeds over 🙂

 • Bertine

  ik had al gelezen dat die van catrice fijn is maar door jouw review zie ik dat die van essence dus ook prima is. het is dat ik even een no-buy heb anders had ik deze zeker gehaald!

 • Marloes

  Klinkt als een fijne primer :)!

 • Lies

  Hele fijne review en klinkt ook als een erg fijne primer! Ik heb zelf eigenlijk sinds kort pas een beetje de primers ontdekt en heb tot nu toe nog niet echt een favoriet gevonden. Voor de prijs wil ik deze daarom ook zeker wel eens gaan proberen.

 • Jana

  Ik ben er erg benieuwd naar geworden 🙂 Fijne review!

 • Rosanne

  Ik heb hier al zulke goeie dingen over gelezen, dat ik hem nu ook wil hebben haha.
  Fijne review!
  liefs x

 • Cindy

  Lijkt me een fijn product!

 • Chinouk

  Ik heb hier al meer goede dingen over gehoord! Ben benieuwd, ga zelf ook maar een xtje kijken ervoor.

 • Anoeska

  Wat een fijne review! Ik heb zelf ook een vettige huid en een goede primer vinden is nog best lastig, deze lijkt me erg fijn. 🙂

 • Sascha

  Ik gebruik ‘m ook en ik ben net als jij erg tevreden. En helemaal top is dat er geen siliconen inzitten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.