Review: Dr Hauschka Bronzer, Eyeshadow & Eyeliner
2 jun 2014 Beauty Make up 17

Review: Dr Hauschka Bronzer, Eyeshadow & Eyeliner

Toen ik een paar weken geleden de kans kreeg om een aantal producten van Dr Hauschka uit te proberen was ik behoorlijk enthousiast. Toen ik dan ook de vraag kreeg of ik misschien nog een aantal producten wilde reviewen kon ik niets anders zeggen dat dat ik dit dolgraag wilde. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb de producten inmiddels uitgebreid kunnen testen en vandaag ga ik je er heel graag meer over vertellen! Lees je mee met mijn review?

Dr Hauschka

Natuurlijke ingrediënten

Voor degenen die mijn blog kennen weten dat ik houd van producten met natuurlijke ingrediënten. Dr Hauschka is een merk met natuurlijke biologische ingrediënten. In deze producten zal je geen ingrediënten vinden zoals bijvoorbeeld sls en parabenen.  Dr Hauschka kende ik zelf meer van de cremes en lotions, maar nog niet van de make up. Daar is nu verandering in gekomen! Laten we snel beginnen met de reviews!

Dr Hauschka bronzer

Dr. Hauschka Bronzing Powder 

Laat ik beginnen met de bronzing powder. Nu mijn huid weer lekker wat bruiner is geworden kan een mooie bronzer niet ontbreken. Zelf vertelt Dr Hauschka over deze bronzer: “Bronzing Powder geeft de teint een transparant bruine kleur die door de terracotta tint doet denken aan de mediterrane warmte. Zijde, wondklaver, toverhazelaar en salie helpen je huid bij kleine onzuiverheden.” Prijs: € 21,50

Ingredienten

Talc, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Silk (Serica) Powder, Kaolin, Anthyllis Vulneraria Extract, Magnesium Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Mica, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Silica, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum), Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Tocopherol, Ascorbyl Dipalmitate, Iron Oxides (CI 7749¹, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).

Dr Hauschka Bronzer

Dr Hauschka Bronzer

Verpakking

De verpakking is donkerblauw met gouden letters en vind ik persoonlijk een mooie luxe uitstraling hebben! Het doosje voelt stevig aan en is makkelijk te openen. Bij het openen komt de geur van rozen mij tegemoet. Dit vind ik echt zo lekker! Het is zo’n lekker geur die mij het meeste doet denken aan een blok zeep waar mijn moeder mij vroeger mee waste 🙂

Dr Hauschka bronzer

Dr Hauschka bronzer

Swatch

In eerste instantie vond ik de bronzer best licht van kleur ogen. Maar dit valt echt heel erg mee! Het pigment is heel erg goed, met een enkele veeg krijg je een mooie matte kleur. Mijn hand is trouwens in vergelijking met mijn gezicht erg bruin, vandaar dat de kleur misschien licht lijkt. Onderaan het artikel zal ik een aantal full face foto’s plaatsen!

Dr Hauschka oogpotlood

Dr. Hauschka Kajal Eyeliner 08 

Bij mooie opgemaakte ogen vind ik het fijn om een mooie eyeliner te gebruiken. Regelmatig gebruik ik zwart of groen, maar deze kleur taupe leek mij ook heel erg mooi! Van een goed oogpotlood verwacht ik dat het een mooie kleur afgeeft, niet vlekt en goed blijft zitten. Daar teste ik deze eyeliner dan ook op. Prijs: € 11,50

Dr Hauschka oogpotlood

Verpakking

Het potlood ziet er vrij gewoon uit als een potlood. Wat ik wel heel fijn vind is dat er ook een smudger aan het uiteinde van het potlood zit. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld het creëren van een smokey eye!

Ingrediënten

Hydrogenated Jojoba Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Mica, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Canola Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Pyrus Cydonia Peel/Fruit Wax, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Glyceryl Caprylate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum), Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Iron Oxides (CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007).

Dr Hauschka oogpotlood

Swatch

Het potlood geeft een mooie kleur af en is fijn in gebruik. Heel eerlijk mket ik zeggen dat ik geen verschil merk met een oogpotlood van een ander merk. Wat natuurlijk wel een heel goed voordeel is zijn de ingrediënten! Van de ingrediënten word ik zo blij omdat ze zo heerlijk verzorgend en natuurlijk zijn!

Dr Hauschka oogschaduw

Dr. Hauschka Eyeshadow Duo  

Tot slot een mooie oogschaduw duo. Ik ben dol op duo’s omdat ze zo gemakkelijk mee te nemen zijn. En met twee kleuren kan je vaak al geweldig mooie looks maken! Deze verpakking is limited edition en komt uit de Chorus lijn. De verpakking vind ik mooi vormgegeven zo met de groene rand en letters met holografische vormgeving. Ziet er mooi uit! Prijs: €21,50

Dr Hauschka oogschaduw

De eerste vraag die in mij opkwam toen ik dit palette opende was of deze kleuren mooi bij elkaar zouden passen. Het is overigens het palette in de kleur 08. Zelf zou ik nooit op het idee komen om deze twee kleuren te combineren en daarom vind ik het juist zo leuk! Ik ben de laatste tijd heel erg van de aarde, bruine tinten en voor mijn gevoel kan ik met dit palette echt een look maken buiten mijn “comfort” zone!

Ingredienten

Ingredients (INCI):
Eyeshadow Duo 08 green: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silica, Silk (Serica) Powder, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Tin Oxide, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007).

Eyeshadow Duo 08, violet: Talc, Mica, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Silk (Serica) Powder, Maltodextrin, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Silica, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Eugenol*, Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).

Dr Hauschka oogschaduw

Sponsapplicator

Ook bevat de verpakking een sponsapplicator. Zelf gebruik ik deze nooit. Misschien toch wel handig voor onderweg zo heb je voor alle zekerheid toch nog een kleine applicator bij de hand.

Dr Hauschka oogschaduw

Swatches

O jee dacht ik bij de eerste swatches. Dit pigment is niet heel erg overweldigend. Maar bedacht ik mij snel: is het niet altijd nodig om een goede basis te gebruiken zoals een foundation of eyeshadow basis?

Dr Hauschka oogschaduw

Zo. Dit ziet er al stukken mooier uit zeg! Voor mij alweer bewezen dat een goede basis altijd noodzakelijk is! Ik gebruikte hieronder trouwens een laagje Bb-Cream.

Dr Hauschka

Conclusie

Als eerste: de reden dat ik zo dolenthousiast ben over het merk Dr Hauschka in het algemeen is omdat de ingrediënten ontzettend mooi zijn! Ik word helemaal blij van alle verzorgende en natuurlijke oliën en ingrediënten die de producten bevatten. Heerlijk toch om al dit verzorgends op je gezicht te kunnen smeren!

hauschka

Laat ik beginnen met de bronzer. Deze heeft mij helemaal ingepakt. De geur vind ik heerlijk en het werkt gewoon heel erg goed. Gedurende de dag blijft het perfect op zijn plaats en het geeft mijn gezicht een hele mooie gloed. De kleur is mat wat ik zelf voor een bronzer echt perfect vind!

hauschka

Ook de oogschaduw betreft twee matte kleuren. En alhoewel ik in het begin mijn twijfels had over de kleuren vind ik deze twee kleuren verrassend goed bij elkaar passen! Wat ik zo mooi vind is dat deze kleuren perfect passen bij groene ogen. Het laat mijn ogen er echt uit springen. Belangrijk is om een goede basis te gebruiken, dan worden de kleuren mooi intens en blijft het ook nog eens de gehele dag perfect op zijn plek!

Het oogpotlood gebruik ik eerlijk gezegd niet heel veel. Dit komt ook omdat ik over het algemeen oogpotlood niet heel veel gebruik. Als ik het gebruik vind ik het erg mooi om een lijntje met het potlood onder mijn ogen te zetten. En ja, ook over het potlood ben ik tevreden!

Dr. Hauschka Natuurlijke Cosmetica

Soms vind ik het moeilijk als ik alleen maar positieve aspecten kan benoemen over een product. Zo ook in dit geval. Er zijn voor mij persoonlijk geen nadelen te benoemen. Ik ben ontzettend tevreden over de kleuren, de geuren en het gebruik. Mocht je op zoek zijn naar een mooi natuurlijk cosmetica merk: neem eens een kijkje bij de producten van Dr. Hauschka! Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website.

Wat vind jij van de producten?

handtekening-saskia

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Manon

  Mooie producten!

 • Daphne

  Fijn artikel, je hebt er echt een mooie look mee gemaakt!

 • rachel

  mooie producten vooral die oogschaduw ziet er mooi uit liefs x

 • Kirsty

  Wat een fijne producten! Ik ben vooral benieuwd naar de bronzer; hij ziet er vrij licht uit en dat zou voor mij met mijn lichte huid juist wel fijn zijn!

 • Mandy

  De kleuren van de oogschaduw gaan inderdaad prima samen, had ik nooit verwacht. De bronzer vind ik er mooi uit zien, fijn dat het een matte bronzer is. Ik heb niet altijd zin in glitters.

 • Jasmijn

  Hele mooie producten! Vooral het oogschaduw duo vind ik erg mooi 🙂

 • Denise

  Klinkt goed ! De oogschaduws zijn echt prachtig ! X Denise

 • Sara

  Wat een prachtige producten zeg. Heel erg mooi.

 • Denise

  Prachtige bronzer en een heel fijn artikel <3

 • Sas

  Ziet er erg leuk uit, mooie look zeg!

 • Linda

  Wauw wat zien deze producten er mooi uit! De kleuren staan je inderdaad heel erg goed. Fijne review, ik ga dit merk zeker onthouden. Met alle natuurlijke ingrediënten heeft het zeker mijn aandacht gewekt!

 • priscilla

  De bronzer ziet er prachtig uit ! Liefs x

 • Shanti

  Wat een mooie producten. En fijne ingrediënten, ik kende het merk nog niet als make-upmerk.

 • Joyce

  Ik had nog nooit eerder van dit merk gehoord, maar het ziet er goed uit. Ik vindt je foto’s erg mooi gelukt !

 • Sascha

  Goede review! Ik heb zelf niks van dit merk, maar het lijken me fijne producten.

 • Kayla

  Deze producten zien er goed uit! Ik heb wel eens eerder producten van dit merk geprobeerd en die waren erg fijn!

  • Marijke

   Helaas zitten in de meeste producten van Dr. Hauschka parfum. Dat is nu net het ingredient waar ik niet tegen kan. Helaas.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.