Dr. Hauschka Foundation
20 jan 2015 Beauty Make up 16

Dr. Hauschka Foundation

Alhoewel ik diverse producten van Dr. Hauschka in mijn bezit heb en deze graag gebruik, had ik nog nooit een foundation van Dr. Hauscka geprobeerd. Was ik even verrast toen ik het nieuwste van het nieuwste kreeg om uit te proberen! Deze foundation ligt nog niet in de winkel maar ik mag ze vandaag wel alvast aan je laten zien! Kijk je mee?

Foundation en verzorgingsproduct

Het unieke aan deze foundations is dat het een foundation en een verzorgingsproduct in een is. De foundation bevat bijzonder mooie ingrediënten die veel goeds zullen doen voor de gezichtshuis. Een van deze ingrediënten is bijvoorbeeld. Macademianotenolie. Macadamianotenolie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en geeft de huid een gladde uitstraling. Uniek is dat de olie een grote hoeveelheid palmitinezuur bevat, dat een antioxidante werking heeft. Ik ga je hieronder snel verder vertellen over deze foundation!

Dr.Hauschka Foundation

Dr.Hauschka Foundation

Verpakking

Zowel de foundation als de verpakking zijn vernieuwd. De verpakking heeft de kleur zwart meegkregen welke staat voor de hoge kwaliteit van het product. De letters op de verpakking zijn goudkleurig wat het geheel een mooie en luxe uitstraling geeft. De verpakking werkt prettig doordat het materiaal vrij flexibel is en de opening precies goed is zodat je het product goed kan doseren.

Dr.Hauschka Foundation

Ingrediënten

Naast dat de foundation Macademia bevat zit er in deze foundation ook granaatappel en kokosnoot. Granaatappel ondersteunt het herstelproces van de huid en heeft eigenschappen van antioxidanten. Kokosnoot zorgt voor een zijdezachte huid. De olie dringt langzaam door tot in alle lagen van de huid, waardoor de huid zacht en fluweelachtig aanvoelt. Veel verzorgende oliën en ingrediënten; it makes me happy!

Dr.Hauschka Foundation

Kleuren Dr. Hauschka Foundation

Foundation 01 macadamia: neutrale, lichte huidskleur;

Foundation 02 almond: warme, lichte en lichte-tot-medium huidskleur;

Foundation 03 chestnut: koele, medium huidskleur;

Foundation 04 hazelnut: warme, medium tot licht donkere huidskleur;

Foundation 05 nutmeg: neutrale, medium tot enigszins donkere huidskleur.

Ik vind het fijn dat er zo’n diversiteit aan kleuren is alhoewel ik de lichtste kleur nog wel heel iets te donker vind en de donkerste kleur net te licht voor echt getinte huidskleuren. Hieronder zal ik de swatches laten zien.

Dr.Hauschka Foundation Dr.Hauschka Foundation

Swatches Dr. Hauschka Foundations

Bovenstaand zie je de kleuren op volgorde op een rij. Fijne zachte foundations en makkelijk uitsmeerbaar.

Dr-Hauschka

Op bovenstaande foto draag ik de Dr. Hauschka foundation 01. Ik vind het resultaat erg natuurlijk, de dekking is goed maar niet te poederig. Plekjes die ik niet weg krijg stip ik nog extra aan met concealer.

Dr.Hauschka Foundation

Dr. Hauschka Foundation

Zelf gebruik ik momenteel de kleur 01. Ik had zelf niet verwacht deze kleur te gebruiken aangezien ik niet de allerlichtste huid heb en deze kleur wel als licht omschreven wordt. Toch gebruik ik deze kleur momenteel erg graag en past het goed bij mij. De visagist van Dr. Hauschka geeft overigens als tip mee dat als 01 te licht is je deze foundation ook als primer kan gebruiken. Deze foundation bevat een goede basis door haar verzorgende ingrediënten. De geur van de foundation vind ik naar rozen ruiken. Voor degene die weten hoe de bronzer van Dr. Hauschka ruikt; deze geur draagt de foundation ook met zich mee. Persoonlijk vind ik de geur heerlijk ruiken en doet het mij denken aan de zeepjes die mijn oma vroeger gebruikte.

Zoals ik al vertelde zitten er vijf kleuren in het assortiment die hierboven uitgebreid omschreven staan. Zelf denk ik dat er wel nog een lichtere kleur had mogen zijn voor de echt lichte huidjes. Wel vind ik voldoende variatie zitten in de kleuren die aangeboden worden. Nummer 05 is de donkerste kleur in het assortiment. Ik vind het moeilijk om te beoordelen of de kleur donker genoeg is voor de donkere huidjes. De foundation zelf voelt erg prettig aan op de huid en verzorgt haar goed. Dit kan ik merken doordat als ik mijn make-up er in de avond afhaal mijn huid zacht aanvoelt. Dit is namelijk niet met elke foundation zo. Mijn huid reageert dus prima op dit product en ik gebruik het erg graag. Ook is het product vrij zuinig in gebruik, zelf heb ik een drupje nodig voor mijn hele gezicht. Mocht je meer dekking nodig hebben zou ik iets meer gebruiken, maar over het algemeen is de dekking van dit product prima. Zelf ben ik gewend om mijn foundation met name op de kin en in de t-zone af te poederen.

De foundation ligt vanaf februari in de winkels. De adviesprijs is: € 21,50 /30ml

handtekening-saskia

Vandaag de laatste dag om mee te doen aan de winactie!Hauschka

Deze review bevat producten welke ik heb gekregen ter review, dit beïnvloedt mijn mening niet.

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Marion

  Het viel mij ook al op dat de lichtste niet echt heel erg licht is. Ik heb een hele lichte huid en het is bij mij echt op het randje. Ik wil nog even wachten als ik straks weer wat meer buiten kom en mijn huid weer wat gezonder eruit ziet. Ik denk dat hij dan wel perfect zal staan. Hoop ik, want ik vind het product op zich erg fijn. Je hebt inderdaad maar heel weinig nodig en het trekt ook heel erg snel in. Ook een pluspunt.

 • Nelleke

  Fijn dat je de ingrediënten op de foto hebt gezet! Ik hoor vaak goede verhalen over deze foundation, maar ik vind het zelf zo moeilijk om een fijne foundation voor mijn gevoelige huid te vinden… ik probeer namelijk alcohol te vermijden in al mijn gezichtverzorgingsproducten en ook in mijn make-up. Dan valt deze denk ik helaas al weer af… Maar hij staat jou echt erg mooi!

  • saskia

   Hoi Nelleke, Klopt dat er alcohol in het product zit, alleen zijn er verschillende soorten alcohol. Ik heb zelf ook een hele gevoelige huid die weinig kan hebben, en deze reageert goed op deze foundation. Ik zal binnenkort op mijn blog uitleg geven over alcohol in producten.

 • Svenja

  Ik gebruik ook de kleur 01, vind het echt een hele fijne en prettige foundation!

 • beautifulday4makeup

  Dat ziet er mooi uit op de huid. Ik ben alleen bang dat de varieteit tussen de kleuren niet voldoende is

  • Saskia Hardeman

   In eerste instantie dacht ik dit ook, maar vind het uiteindelijk best meevallen, alleen wel jammer dat er een echt lichte kleur ontbreekt.

 • Saar

  Deze zou ik ook nog wel eens durven kopen. Dr. Hauschka heeft een goede naam al heb ik er nog nooit producten van gekocht. Maar lijkt me wel een ideaal moment om het eens uit te proberen!

 • Linda

  Nr. 01 staat je prachtig en heel erg natuurlijk. Bij mij is hij soms zelfs te donker en dat had ik ook niet verwacht eigenlijk. Mooie review heb je erover geschreven!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel Linda, ik meng op dagen dat mijn huid slecht is de foundation met een klein beetje van een andere lichte kleur, dit werkt ook prima.

 • Sophie Hol

  Weinig verschil eigenlijk, als je alle kleurtjes naast elkaar ziet. Toch maakt het op een groot oppervlak zoveel uit! Ik vind hem je prachtig staan. Ik heb een hele gevoelige huid, dus dat is toch lastig:(

  • Saskia Hardeman

   Klopt wat je zegt: eenmaal aangebracht is het toch heel verschillend. Zelf heb ik ook een erg gevoelige huid maar toch reageer ik er goed op gelukkig. Bedankt voor het compliment ook 🙂

 • Iris

  Als 01 voor jou goed is, zit mijn kleur er niet bij.

  • Saskia Hardeman

   Jammer!

 • Teddy

  Het effect ziet er mooi uit, maar waarschijnlijk zijn deze kleuren te donker voor mij.

 • Manon

  Ik heb echt een hele lichte huid dus ik weet niet of de lichtste wel goed is voor mij

  • Saskia Hardeman

   Jammer, wie weet komt dat nog een keer. Ik weet dat bij de foundations die in de winkel liggen er wel een hele lichte kleur bijzit. Nu weet ik alleen niet of die foundations blijven of compleet vervangen worden door deze nieuwe versie.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.