Review: Bourjois Healthy Balance Unifying Powder
4 jun 2014 Beauty Make up 17

Review: Bourjois Healthy Balance Unifying Powder

Een poeder heeft niet altijd standaard in mijn routine gezeten. Nu de laatste tijd het van dat fijne plakweer is en mijn huid nog sneller glanzend wordt is het voor mij wel weer een must. Ik probeerde de poeder van Bourjois uit en zal je vandaag vertellen wat ik hier van vind! Kijk je mee naar Bourjois Healty Balance Powder?

Een poeder zorgt ervoor dat je make-up extra fixeert en dat je huid mooi mat wordt. Het gaat glans tegen en zorgt ook nog voor een lichte dekking. Wat ik al vertelde kan ik een extra beetje matheid wel gebruiken. Deze Healthy Balance wekte dan ook mijn interesse en ik testte deze snel uit!

Bourjois Healthy Balance

Productinformatie

Zelf vertelt Bourjois over deze gezichtspoeder:”Een egaliserend poeder dat je huid een matte en verbeterde uitstraling geeft en tegelijk verzorgt.Hoe? Dankzij de fruitkuur uit Azië die de huid in balans brengt: de kakivrucht hydrateert droge zones en de samentrekkende yuzu maakt glimmende zones mat.De ultrafijne, smeltende textuur zorgt voor een onzichtbare finish en een gevoel van lichtheid op de huid. Dankzij de handige grote spiegel kan je makkelijk een perfect resultaat bereiken.Beschikbaar in 4 natuurlijke nuances voor alle huidtypes. “

Bourjois Healthy Balance

Verpakking

De poeder komt in een rood nietheel stevig uitziend doosje. Ook vind ik het doosje om heel eerlijk te zijn er een klein beetje goedkoop uitzien. Maar dit weerhoudt mij er niet van om het product uitgebreid te proberen. Het gaat namelijk om de inhoud; als die maar goed is. In het doosje zit een spiegel. Een groot voordeel voor onderweg. Een klein nadeel is dat je wel je eigen poederkwast voor onderweg moet meenemen want een kwast zit niet in dit doosje. Wat ik persoonlijk niet zo heel erg vind aangezien vaak de bijgeleverde kwastjes niet van top kwaliteit zijn.

Bourjois Healthy Balance

Ingrediënten

Wat ik ook al verwachte: er zit talk in het product. Talk absorbeert vet, dus dit is dan natuurlijk ook logisch. Siliconen en parabenen aanwezig. Siliconen reageert mijn huid nooit zo goed op dus ik ben heel benieuwd! Iets onderaan de lijst staan de fruitextracten.

Bourjois Healthy Balance

Geur

Voordat ik verder ga met de review wil ik jullie even vertellen over de geur! Toen ik het doosje voor het eerst opende kwam er een geweldig lekkere fruitgeur op mij af. Ik ben echt heel makkelijk omkoopbaar met geuren want dit is voor mij al meteen een pluspunt! Wel weer jammer als ik mij bedenk dat er voor deze geur parfum is gebruikt. Dit is ook iets wat niet heel fijn is voor een gevoelige huid.

Bourjois Healthy Balance

#53 Beige Clair & #55 Beige Fonce

Ik kocht twee kleuren. Namelijk een kleur die heel goed past bij mijn huidskleur van nu, en een kleur die iets donkerder is voor in de zomer! Links zie je de kleur 53 en rechts zie je 55.

Bourjois Healthy Balance

Swatch

De poeder voelt lekker zacht aan. En word ook erg goed opgenomen door de kwast. Zelf gebruik ik een lekkere zachte kabukki kwast en tik deze voor het aanbrengen even goed af.

Bourjois Healthy Balance

Wederom zie je links de kleur 53 en rechts de kleur 55. Ik zeg er toch nog maar even bij dat mijn hand heel bruin is in vergelijking met mijn gezicht. Op het gezicht is namelijk 53 de perfecte kleur voor mij!

Bourjois Healthy Balance

Bourjois

Op de bovenstaande foto links kan je heel goed zien dat ik nog wat glans in mijn gezicht heb. Op de foto rechts heb ik de poeder aangebracht en is mijn gezicht volledig mat! Daarnaast zorgt de poeder ook voor een lichte dekking.

Conclusie

Wat een fijn poeder. Direct na aanbrengen is mijn huid goed gematteerd en dit blijft ook gedurende de dag mooi zitten. De tien uur haalt het bij mij niet. Halverwege de dag poeder ik vaak nog een beetje bij in de t-zone. De poeder voelt ontzettend licht aan op de huid en ik zie eigenlijk helemaal niet dat ik een poeder draag. Pluspunt dus! Deze poeder gebruik ik nu ongeveer twee weken dagelijks en ik ben er erg tevreden mee. Het is makkelijk in mijn toilettasje te stoppen en de grote spiegel vind ik ook erg fijn. Bourjois heeft een mooie, fijne en goed werkende poeder op de markt gebracht. Mijn huid reageert er redelijk op. Ik krijg in ieder geval geen last van jeuk en rode vlekken. Wel vallen mij de laatste dagen een paar kleine pukkeltjes op maar het is lastig te zeggen waar dit door komt. Ik kan deze poeder zeker aanraden!

Deze poeder kocht ik voor € 11,99 bij de Etos (1+1 gratis).

Gebruik jij poeder? Welke vind jij het fijnste?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Anoeska

  Wat een mooie poeder!

 • Denise

  Wat een prachtig product. Het staat je goed! <3

 • beautybysandra

  Hij lijkt me erg fijn!

 • Rosanne

  Lijkt me best wel een fijne poeder. Voor in de zomer gebruik ik ook altijd een iets donkerdere kleur haha. liefs x

 • Sophie

  Klinkt als een hele fijne poeder! Ik gebruik een soortgelijke poeder van MAC en een losse transparante poeder van Essence (die nu uit de collectie is), en beiden vind ik heel fijn 🙂

 • alexa

  Wat een fijne review en voor 1+1 kan je er inderdaad net zo goed 1 kopen voor de zomer en winter, slim!

 • Natascha

  Klinkt als een fijn poeder! Helaas hebben ze bourjois uit het assortiment gehaald 🙁

 • Jasmijn

  Een tijd terug heb ik dit poeder ook wel eens geprobeerd en was er toen ook erg enthousiast over 🙂 Fijne review!

 • Sascha

  Ik gebruik toch liever talkvrije poeder van de Hema.

 • Mandy

  Wat fijn dat je huid er goed op reageert, bij mij is dat ook elke keer weer spannend als ik iets nieuws probeer. Jammer dat ze de verpakking zo goedkoop achtig hebben gemaakt. Meestal doet Bourjois dat wel goed.

 • Marloes

  Klinkt als een fijn product zeg. En ziet er ook mooi uit op je huid. Ik gebruik zelf altijd een matterende poeder van Catrice of Essence.

 • Manon

  De poeder ziet er erg goed uit!

 • Melissa

  Ziet er mooi uit!
  x

 • Lisa's Beautybabbels

  Wat een mooi effect geeft deze poeder 🙂

 • Linda

  Wat grappig dat ze naar fruit ruiken, dit had ik echt nooit van een poeder verwacht! De dekking ziet er goed uit en hij kleurt mooi in je gezicht. Het lijkt mij een hele fijne poeder!

 • Shirley Ann

  Ik heb deze poeder ook. Hij bevalt me echt heel goed. Vooral in de zomer om een mooie matte huid te houden. Die van mij is nu bijna naar 1,5 jaar later op.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.