Review: Andrelon Natuurlijk Puur
13 dec 2013 Beauty Lichaamsverzorging 26

Review: Andrelon Natuurlijk Puur

Dolenthousiast was ik toen bekend werd dat Andrelon een nieuwe lijn ging uitbrengen: Andrelon Natuurlijk puur. Uit deze lijn heb ik nu een aantal weken de shampoo en conditioner (zijdeglans & sen) in gebruik en ga ik je vandaag heel graag vertellen wat ik hiervan vind!

Andrelon natuurlijk puur

Natuurlijk puur klinkt voor mij heel erg goed. Het liefst gebruik ik zo veel mogelijk producten die natuurlijk zijn. Nu kan dit natuurlijk niet altijd maar gelukkig komen er steeds meer producten op de markt welke natuurlijke ingrediënten bevatten en waar geen rotzooi in zit zoals bijvoorbeeld parabenen. Ik gebruik altijd de shampoo, conditioner en haarmasker van Weleda, maar nu Andrelon dan ook met een Natuurlijke lijn komt wilde ik deze heel graag uitproberen!

Andrelon natuurlijk puur

De producten heb ik uitgebreid getest. Er zijn twee lijnen binnen Natuurlijk Puur. Namelijk de zuiver & zen en de zijdeglans en zen. Andrelon zegt zelf over de Zijdeglans & Zen lijn: “Druk, druk, druk… een bekend excuus waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken. Tot je even een moment kunt pakken om te relaxen, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Alle producten van de Natuurlijk Puur lijn hebben dan ook heerlijke, ontspannende geuren die het relaxgevoel extra zullen versterken. Natuurlijk Puur bestaat uit twee verschillende lijnen met natuurlijke ingrediënten. Beide lijnen zijn zonder siliconen*, parabenen en kleurstoffen.”

Trouwens ik was wel lichtelijk teleurgesteld dat toen ik thuiskwam na het kopen van deze shampoo en erachter kwam dat er SLES in het product zit. De naam Natuurlijk Puur doet dit niet vermoeden, ik vond dit eigenlijk wel jammer! Ik heb last van een gevoelige huid, en moet daarom uitkijken met SLES. Voor mij persoonlijk wel een klein minpuntje hoor!

Andrelon natuurlijk puur shampoo

Shampoo

Van een shampoo vind ik het belangrijk dat het mijn haar goed schoonmaakt en mijn haar een gezonde glans geeft. Doordat ik vaak mijn haar heb geverfd heb ik een goed verzorgende shampoo nodig.

Deze shampoo reinigt je haar van wortel tot punt en vermindert dofheid. Het valt soepeler en krijgt een natuurlijke en gezonde glans.

Andrelon natuurlijk puur

In de shampoo zitten geen siliconen en parabenen. Wel staat er als tweede SLES. SLES is bijna hetzelfde als SLS alleen iets milder. Zoals ik al zei vind ik het wel jammer dat dit er in zit. Met name omdat je met de term “natuurlijk puur” wel mag verwachten dat dit er niet in zit.

Andrelon natuurlijk puur conditioner

Conditioner

Van een conditioner verwacht ik dat het mijn haar zacht en goed doorkambaar maakt. Deze conditioner is speciaal voor vemoeid en dof haar (evenals de shampoo).

Deze conditioner voedt je haar intensief en maakt het direct makkelijker doorkambaar. Voor een zachte, glanzende finish.

Andrelon natuurlijk puur conditioner

Hier zien de ingrediënten er een stuk beter uit! Dit komt meer in de buurt van natuurlijk en puur.

Andrelon zijdeglans & zen

Conclusie

Beide producten heb ik nu een aantal weken in gebruik. En ja ik ben eigenlijk wel tevreden over deze shampoo en conditioner. Beide producten verzorgen mijn haar goed, mijn haar wordt goed schoon en is zacht. Het zen gevoel wat ik zou moeten krijgen door deze shampoo en conditioner ervaar ik niet. Maar ja dat zou ook heel goed aan mij kunnen liggen natuurlijk. Toch overtuigt Andrelon mij niet helemaal. Of het door die SLES komt geen idee, maar ik heb het idee dat Weleda gewoon iets meer natuurlijker is. Mocht je persoonlijk Weleda te duur vinden en liever gaan voor een goedkope natuurlijke shampoo en/of conditioner dan is dit wel een aanrader!

De Zijdeglans & Zen shampoo  kost € 3,69 voor 300 ml aan product. De Zijdeglans & Zen conditioner  kost € 3,79 ook voor 300 ml aan product. Beide producten zijn te koop bij de drogist.

Heb jij een van de producten uit de Natuurlijk Puur lijn al geprobeerd?

xoxo Saskia

Volg jij Twinkelbella al via Facebook, Bloglovin en/of twitter?

Reacties

 • linda

  Goed dat je even verwijst naar deze bepaalde ingrediënten, ik heb ze even door de Google zoek machine gegooid en die geeft aan dat het vocht en vet compleet onttrekt, klopt dat? Mijn haar is erg droog en ik zal er eens wat meer op gaan letten. Ik vind een goede verzorging erg belangrijk en ben ook blij dat Andrelon hier meer aandacht aan besteedt!

  • Saskia Hardeman

   Klopt indd. SLES is een agressief reiniger. Wellicht heel iets minder dan SLS maar als je last hebt van een gevoelige huid is het goed om hier mee uit te kijken. Als je sulfaten wil vermijden zou je eens kunnen kijken naar de producten van Weleda! Deze producten zijn geheel natuurlijk zonder dat er ingredienten toegevoegd zijn die slecht zouden zijn. Wel zijn de geheel natuurlijke producten in het begin een beetje wennen. Doordat je haar gewend is aan sulfaten, siliconen e.d. moet je haar zich ook weer instellen op natuurlijke producten. In het begin zal je haar daarom anders aanvoelen en soms misschien zelfs droog, maar als je haar eenmaal gewend is zal het veel goed doen! Spreek ik uit ervaring 😉

 • Iris - The Beauty Magazine

  Oh dat klinkt goed! Helemaal de conditioner lijkt me erg fijn!

 • Sophie

  Ze klinken goed! De prijsjes zijn ook zo betaalbaar:)

 • Marloes

  Wel goed betaalbaar!

 • Sophie

  Wat balen is dat altijd; dan staat er op dat het natuurlijk of puur natuur is, en dan zit er SLS of SLES in. Dat vind ik zo jammer! De verpakking ziet er wel heel erg leuk uit, maar mweh. Op zoek naar iets anders dus ^ ^

  • Saskia Hardeman

   Ja het verbaasde mij ook!

 • Tjuly

  Ik heb de shampoo ook wel eens gebruikt, hij viel mij alles mee… ik had namelijk verwacht dat deze slechter is… Mijn haar reageerd vaak slecht op andrelon shampoo’s! Goede review!

 • Mademoiselle Sophistiqué

  ik heb ooit eens een keer andrelon producten geprobeerd, maar volgens mij zijn ze in belgie erg moeilijk te vinden? Hoe dan ook, die vond ik wel erg fijn!

  • Saskia Hardeman

   Weet ik eerlijk gezegd niet zo, zou goed kunnen dat het in Belgie minder goed verkrijgbaar is.

 • Nicky

  Wel jammer dat de ingrediënten van de shampoo niet helemaal ‘natuurlijk puur’ is. Verder klinken ze beide als fijne producten en de prijs is zeker betaalbaar.

 • Esmée

  Klinkt op zich wel goed, jammer van de SLS. x

 • Kimberly

  Ik heb deze ook geprobeerd en vond het ook niet heel bijzonder.. Ik ben wel heel erg te spreken over de blauwe versie van de Natuurlijk puur lijn, ik weet alleen even niet meer hoe die heet. Die shampoo vind ik echt fantastisch!

 • martina

  ik ben zelf ook tevreden over deze lijn!

 • Deborah

  Ze klinken wel goed, zeker voor die prijs! Ik heb de anti-klitspray, die vind ik ook al niet zo heel erg zen. Maar ach, als dat het enige probleem is…

 • Femke

  Ik moet eerlijk bekennen nog nooit van SLES te hebben gehoord, hihi. Maar wel stom dat dit dan in een ‘natuurlijk’ product zit. En sja: dat zen-gevoel krijg je inderdaad vaak maar weinig als het wordt beloofd. X

 • Luuke

  Klinkt niet slecht!

 • Lidewij

  Huh wat raar dat er SLES is de puur & natuur lijn zit! Daar sta ik ook even van te kijken! Vooral de conditioner lijkt me wel fijn, de shampoo zou ik door de sulfaten overslaan. Fijne review!

  • Saskia Hardeman

   Ja ik stond er indd ook van te kijken. Dacht eerst nog dat het aan mij lag dat ik zo teleurgesteld was 😀

 • Anoeska

  Ik heb deze producten ook ’n tijdje gehad. Zijn erg fijn!

 • Melissa

  Klinkt goed!
  x

 • Kiss & Make-up

  Beetje misleidende naam dus… da’s wel jammer 🙁

 • Mirjam - Jewelyz

  Klinkt goed, alleen jammer van de SLES. Ik heb nog niets geprobeerd van deze lijn en ben al eeuwig verknocht aan Syoss haarshampoo en conditioner; die geven mij echt het zen-gevoel! 😉

 • Beautyjuf

  Ik vind dit ook heerlijke producten! 🙂 Vreemd hè, dat er toch SLES inzit? Wat is daar nou zo natuurlijk aan?!

 • Katrien

  Wat raar dat ze het dan natuurlijk noemen, maar ja!

 • Manon

  Dat klinkt super goed! Die moet ik eens gaan proberen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.