Mommymail! #11
6 mei 2015 Mama 8

Mommymail! #11

Jeej! Het is weer tijd voor Mommymail! Zowel voor Dineke als voor mij komt de geboorte van onze kindjes steeds dichterbij! Dit keer kunnen jullie de brief lezen die ik aan Dineke schreef. Ik vertel onder andere over een kraamverzorgende die niet met kinderen overweg kan en over de bevalling! Lees gezellig mee!

Hoi Dineke!

Hier alles prima hoor. Ik ben nu 35 weken zwanger wat betekent dat ik nog maar een aantal weken te gaan heb! Ik weet dat het beste is dat de baby nog even blijft zitten maar we kijken hier uit naar haar geboorte! In principe is alles ook klaar op een paar hele kleine dingetjes na. Vorige week maakte ik een to-do lijst met dingen die de laatste weken nog moeten gebeuren (klik). Verder wachten we gewoon rustig af.

Morgen (donderdag) hebben we de liggingsecho. Dit vind ik wel erg spannend omdat ik echt geen idee heb hoe het kindje ligt. Mijn zoontje lag in een stuit en is uiteindelijk nog uit zichzelf gekomen dmv een spoedkeizersnede. De gyneacoloog heeft toen aangegeven dat mijn bekken te smal zijn waardoor er te weinig ruimte is. Als het kindje goed ligt wil ik dolgraag een normale bevalling, maar ik wil zeker weten dat mijn bekken niet te smal zijn en dat het kindje erdoor past. 

Hoe gaat het met Marissa? Heeft ze inmiddels als een beetje kunnen wennen aan de komst van een broertje of zusje? Voor Senna heb ik het idee dat het nu wel wat “echter” begint te worden. Van de week vroeg hij aan mijn buik wanneer ze er nu eens uit komt. Lief is dat om te zien. Wel denk ik dat hij het iets moeilijk gaat krijgen als de baby pas geboren is. Hij is natuurlijk drie en een half jaar alleen geweest en is alle aandacht van ons gewend. Ik probeer hem daarom soms wel nog wat zelfstandiger te laten worden door bijvoorbeeld meer zelf te laten spelen. Als de baby er straks is zal hij zichzelf in het begin ook steeds meer alleen moeten kunnen vermaken.

Vorige week hebben we de kraamzorg op bezoek gehad. Ook dat is nu allemaal geregeld. Mijn zus kwam van de week nog met een verhaal van een kraamverzorgster die meer taken niet dan wel deed en die ook niet zo goed met kinderen overweg kon. Raar maar waar, van een kraamverzorgster zou je verwachten dat ze juist heel goed met kinderen is. Lijkt me heel vervelend als je een kraamverzorgster krijgt waar je niet mee overweg kan. Bij de geboorte van Senna kregen we een hele lieve kraamverzorgster, een heel jong meisje wat net begonnen was maar ze deed het wel heel goed, luisterde goed en gaf goede tips. Wat mij betreft krijgen we er weer zo een.

Zo. ik ga er maar weer eens mee stoppen. Ik ben benieuwd hoe het met je is!

Liefs Saskia

Reacties

 • Miranda

  ik vind dit een leuke rubriek om te lezen:)
  Spannend dus nog even… Met de ligging en je bekken.
  Ik denk ook af en toe al een beetje na over de kraamzorg. Het lijkt me inderdaad zo lastig wanneer er iemand komt met wie het totaal niet zou klikken… Ik hoop ook op een leuke;)

 • Nicole

  Zo leuk om te lezen elke keer!
  En zal inderdaad nog wel spannend worden als de baby er eenmaal is.. Maar komt vast goed met Senna!

 • Tamara

  ohja die kraamverzorgster! Daar kijk ik na de vorige keer ontzettend tegenop! Ik hoop echt dat we deze keer een leukere hebben!

 • beautifulday4makeup

  Ik ben dol op deze rubriek

 • Eline

  Leuk om te lezen! Spannend zo’n liggingsecho! Ik heb ‘m over 2 weken en ben heel benieuwd! Als trouwens mijn kraamhulp niet bevalt dan eis ik gewoon een andere. Je mag dat gewoon doen he :-)!

 • Sylvie

  Wat een leuke rubriek! Ik wil je even veel succes wensen voor de liggingsecho, voor jou toch extra spannend!

  • Saskia Hardeman

   Wat lief, dankjewel!

 • Celine

  Ik kwam toevallig op jouw blog! Leuk geschreven! Fijne zwangerschap nog!

  Liefs,

  Celine

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.