Mijn mini me & ik
5 feb 2016 Lifestyle 23

Mijn mini me & ik

Eerder heb ik weleens geschreven over het feit dat ik best moest wennen dat ik zoon kreeg. Toen mijn zoontje eenmaal geboren is wilde ik nooit meer wat anders. Ik vond het zo geweldig om een zoon te hebben! En idem dito toen ik hoorde dat wij een dochter zouden krijgen!

Jongensmama

Want ik had mij er eigenlijk al bij neergelegd dat ik een jongensmama zou zijn. Een mama die lekker met de jongens voetbalt en rond rent (op pumps dat dan weer wel :)). Auto’s daar kon ik ook best wel aan wennen, poppen had ik zelf toch al nooit leuk gevonden.

Mini Me

Maar dat werd dus allemaal even heel anders. Nu Sophia al een tijdje bij mij is merk ik dat ik een echte mini me op de wereld heb gezet. Hoe klein ze ook is, ik herken al best wat dingetjes in haar. Als Sophia iets wil bijvoorbeeld, kan je hoog of laag springen wat je wilt, krijgen zal ze het.

Uiterlijk

Ook in haar uiterlijk herken ik mijzelf. Dat is misschien een beetje raar om te zeggen, maar toch is het zo. Waar ik toen Senna nog klein was elke keer een mini-Vincent zag, zie ik nu wanneer ik naar Sophia kijk een mini-me. En het is leuk om die kleine meid in allemaal mooie kleertjes te hullen en rokjes aan te doen. Ik kan niet wachten tot haar haren mooi lang zijn gegroeid en ik er vlechten in kan maken.

Nu ik mijn eigen mini-me heb kan ik mij niet meer voorstellen dat ik dacht een jongensmama te zijn. Ik vind allebei namelijk geweldig, een jongen en een meid, best of both worlds .

Zie jij jezelf als een jongens of een meisjes mama? 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Leonie van Mil

  Ik zag mezelf altijd alleen maar meiden hebben. Waarom weet ik ook niet. Waarschijnlijk omdat ik mij beter kan inleven in meiden. Ik heb nog geen kinderen, wel hoogzwanger van de eerste en dat wordt een jongen. Gek genoeg is mijn beeld over moederschap daardoor helemaal veranderd. Ik zie mijzelf alleen nog maar jongens krijgen. Als ik oud ben, wordt ik straks omringd door mijn drie grote knullen 😉 hahaha zou geweldig zijn om beide te krijgen. Maar ik ben nu zielsgelukkig met dit kleine jochie die op komst is!

 • simpel, met een snufje liefde

  Ik ben nu echt een jongens mama met die 2 mannen in huis. Maar ik kan ook heel goed een meisjes mama zijn.

 • demallemolenmoeder

  Ik ben nu (nog) een meisjesmama. Zo zie ik mezelf dan ook tot nu toe. Een zoon lijkt mij ook té gek. Ook leuk om dan de verschillen te zien. Al vind ik al die rokjes, jurkjes, pareltjes en strikjes wel ontzettend leuk..

 • Lonneke

  Ik zie mezelf ook meer als een jongensmama, dit was ik vroeger met drie grotere broers boven me ook al half dus heerlijk om straks op het veldje te kunnen voetballen, hutten bouwen en met auto’s spelen. Toch lijkt het me best leuk om nog eens een meisje op de wereld te zetten, mocht het lukken, als ze op mij lijkt wordt het geen poppenkind 😉

 • Lisanne

  Ik heb nog geen kinderen maar ik verwacht hier mocht het zover zijn ook jongens. Ik kom uit een meiden gezin mijn vriend uit een jongensgezin. Jij hebt een koningskoppel zo noemen ze dat toch als je een jongen en een meisje hebt. Lijkt mij erg leuk om jezelf terug te zien in je eigen kleintjes hoop ik ook te kunnen later. Fijne dag liefs Lisanne

 • Geertje - Stay At Home Mama

  Met twee meiden ben ik wel echt een meisjesmama! Zo leuk is dat als je jezelf herkent in je kind! Zo Is Laura echt een mini-me, Guusje meer een mini-Han…

 • Nicol

  Ik moest zelf ook onwijs wennen toen wij te horen kregen dat we zwanger waren van een jongetje,een poosje moest ik wennen.
  Ik wende er snel aan,en dacht wat raar dat ik zo had dacht.
  3 later mochten we weer opnieuw ons kindje verwachten en dat was een meisje,ineens dacht ik weer:huh hoe gaat dat?
  Nu zijn we ouders van een jongen en een meisje,en ik ben nu van mening dat het echt niks uit maakt en je er vanzelf in groeit.

 • Simone

  Leuk, nu heb je een ‘koningskoppel’, van allebei wat 🙂

 • Nina Simplynspecial

  Ik ben dan nog geen mama, maar toch zou ik denk ik meer een meisjes-mama zijn. Als ik moeder mag worden in de toekomst. Maar ergens lijkt het me dan ook een ‘gemis’ als je niet weet hoe het is om ook een jongen te krijgen. Maar misschien dat ik daar tzt weer heel anders over denk!

 • Fenna

  Zo leuk! 😀 Ik hoop in de toekomst een jongens én meisjes mama te mogen worden haha.

 • Nesrin

  Zo leuk om een zoon en dochter te hebben. Het is zo anders en wat ik vooral zo mooi vind is het verschil tussen man-vrouw dit zie en merk je zo klein dat ze zijn al snel genoeg.

 • Lilian

  Ik snap precies wat je bedoelt, ik heb nu een jongetje en denk er ook steeds over na, als ik nog een jongetje krijg ben ik gewoon een jongens-mama. Terwijl een meisje erbij ook wel heel leuk kan zijn! Natuurlijk is maakt het niet uit, als het maar gezond is. Zo kun je zien dat dit helemaal niet uit maakt en het alle kanten uitkan!

 • Nathalie

  Op de één of andere manier zag ik, maar ook mijn omgeving meer als een soort jongensmama…. toen ik zwanger was van de eerste dacht praktisch iedereen dat we een zoon zouden krijgen. Zelf dacht ik, jeetje vlechtjes, roze, rokjes en jurkjes, ow nee!

  En ja.. ik ben niet van de poppen, glittertjes en roesjes. Het alle eerste jurkje dat ik kreeg heeft is dus ook altijd in de kast blijven hangen, een broderie jurkje met roesjes. Verder doe ik bij die meiden van alles in hun haar (doe zelfs wel eens haren van bruidsmeisjes en wordt gevraagd om haren te doen bij voorstellingen en feestjes), lak nagels, maak jurkjes en rokjes en ga zo maar door.

  Dus ik ben wel om! Kijk zelf make up en echt hele vrouwelijke kleding dat is vier stappen te ver, maar de meiden… dat gaat prima!

 • Liess

  Ik heb een dochter en hoopte op een tweede, maar nu we een zoon krijgen vind ik het ook heel leuk.
  Toch betrap ik me dat ik telkens weer wegsmelt bij meisjes kleding…
  Ook de jongens naam uitzoeken was een ramp voor ons.

  Dus ik denk wel dat ik eerder een meisjes moeder ben, al is mijn dochter echt geen meiske meiske.

 • Sabrina

  Zo leuk om dit te lezen! Ik heb ook een zoontje en we willen in de toekomst nog een kindje.. het maakt mij niet uit of het een jongen of meisje wordt.. gezondheid staat voor! Ik vind het heerlijk om een zoontje te hebben en vind het helemaal niet erg om me met auto’s en voetbal bezig te houden!

 • jeapiebel

  Fijn dat je veel dingen in je kind herkent dat je mini me kunt zeggen. Mijn oudste zoon die lijkt kwa uiterlijk ook op mij, alleen hij is lichter. Mijn jongste zoon heeft meer mijn karakter. Best leuk en raar idd.

 • Bregje

  Zo leuk een mini me! Mijn zoontje is ook vaak een kopie van mij, hij kan bepaalde snoetjes trekken en dan lijkt hij zo op mij als dreumes! Qua karakter is het een mooie mix van ons tweetjes, dat is ook bijzonder om te zien!

 • Iris

  Sophia lijkt inderdaad veel op je, zeker een mini Saskia!

 • Leonie

  Zo leuk dat je veel dingen herkent bij je dochtertje. Dat lijkt mij ook super mooi om te zien. Ik ben heel benieuwd of ik een jongen of een meisjes mama word… Het maakt me niets uit: lijkt me allebei geweldig!

 • Angela

  Op dit moment ben ik een echte meisjesmama, maar mocht er ooit een jongetje in ons gezin komen dan zal ik me vast goed aan kunnen passen.

 • Lilian

  Ik zag mezelf vroeger echt als jongensmoeder, omdat ik zelf opgroeide tussen jongens en meisjesgezinnen vaak heel hysterisch vond. Maar toen kreeg ik dus een meisje en dat is zo leuk! Zij is echt een mini-versie van haar vader. Alleen de irritante dingen heeft ze van mij (de hele tijd in haar haar draaien met haar vinger, met haar voeten tikken, dagdromen) . Dus dat vind ik nu van mezelf weer leuker, haha 😉

 • jodi - liefthuis

  Wat bijzonder, van jou en je partner allebei een soort evenbeeld. Ik ben benieuwd hoe het is als ze groter zijn, ook qua karakter, gaat het dan juist botsen of kan het dan heel goed samen.

 • Sonja

  Absoluut best of both worlds. Ik kan nu ook zeggen dat ik echt geen voorkeur heb, en het heerlijk vind om het beiden mee te mogen maken!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.