Kinderfeestje organiseren.. zo doe je dat!
22 jun 2021 Kinderen Lifestyle Mama 2

Kinderfeestje organiseren.. zo doe je dat!

Een kinderfeestje organiseren. Vroeg of laat moeten alle vaders en moeders hier aan geloven. Zelf is het niet mijn favoriet. Niet omdat ik het niet gezellig zou vinden, maar gewoon puur omdat ik het best lastig vind. Een kinderfeestje moet leuk en gezellig zijn, en zelf ben ik nooit zo creatief. Onlangs mocht ik voor mijn jongste dochter een feestje organiseren en ik vertel hoe ik dit heb gedaan!

Een kinderfeestje organiseren

Een kinderfeestje hoeft niet groot te zijn. Vorig jaar heb ik voor mijn dochter een klein feestje georganiseerd waarbij wij koekjes gingen bakken en versieren. Mijn dochter zat toen nog in groep 1, en dit was een prima feestje. Naast het bakken en versieren van koekjes had ik voor alles kinderen een koks muts en textielstiften en terwijl de koekjes in de oven stonden, hebben wij deze versierd. Het was leuk en geslaagd en niet al te lastig.

Limonade met Prik

Dit jaar had ik geluk! Ik kreeg een leuk mailtje van Limonade met prik, met de vraag of ik het misschien leuk zou vinden om een van haar kinderfeestjes te proberen. Na een kijkje te hebben genomen op de site was ik enthousiast. Leuk om te weten is dat Limonade met Prik niet alleen specialist is op het gebied van kinderfeestjes, maar ook in te schakelen is voor bijvoorbeeld bruiloften en babyshowers. Voor alle categorieën geldt dat er gekozen kan worden om bijvoorbeeld alleen een draaiboek te bestellen (handig voor de tips!), maar je kan ook kiezen voor een feestpakket waar alle benodigdheden in zitten, maar ook voor een volledig verzorgd feestje, waarbij alles uit handen genomen wordt en er iemand bij je thuis komt.

Limonade met prik

Draaiboek en feestpakket

Zelf kozen Sophia en ik voor een draaiboek en feestpakket. Op de site gingen wij samen op zoek naar een leuk thema. Er zijn maar liefst 15 thema’s waar je uit kan kiezen. Al heel snel wist Sophia wat het voor haar moest worden: een Lego Friends feestje! Omdat er ook jongens op haar feestje kwamen, wilde ik eerst verifiëren of er eventueel een mogelijkheid was om een combi te maken tussen een Lego Friends feestje en een Lego feestje. Gelukkig kon dit! Limonade met Prik zorgde er voor dat het feestje van Sophia leuk zou zijn voor zowel jongens als meiden. Ook in het feestpakket is hier rekening mee gehouden, erg fijn!

Ongeveer twee weken voor het kinderfeestje, mocht ik het Feestpakket ophalen. Ik was zo benieuwd! Het draaiboek had ik al eerder via de mail mogen ontvangen. Ik kan je vertellen: het draaiboek staat vol met tips en ideeën om een kinderfeestje tot een succes te maken. In eerste instantie leken het zo veel ideeën, dat ik dacht: ohjee, hoe moet ik dit allemaal gaan doen? Ik denk dat de tip dan ook is om vooral inspiratie te halen uit het draaiboek. En dat is gelukt! Vooral voor iemand zoals ik, die niet zo veel inspiratie heeft wanneer het om feestjes gaat haha, is dit ontzettend handig. Het draaiboek, in combi met het feestpakket, vond ik helemaal fijn. Zo had ik alles al in huis, en hoefde ik alleen maar na te denken hoe ik alles in praktijk uit zou voeren.

De dag van het kinderfeestje!

En toen was daar de dag dat het kinderfeestje gehouden zou worden. Mijn dochter had de hele dag al kriebels in haar buik vertelde zij (zo schattig). Mijn zus hielp mij deze dag en een uur voordat wij de kinderen uit school haalden, versierden wij de keuken waar het feestje gehouden zou worden. Ik had het feest zelf heel graag in de tuin willen houden, maar helaas regende het. Geen probleem, de keuken was ook prima! Met de versieringen die wij met het feestpakket hadden ontvangen, hebben wij alles versierd. Erg leuk dat de versiering helemaal in het thema van Lego Friends was, denk bijvoorbeeld aan slingers en bordjes en bekers etc in het kleurthema van Lego Friends.

Wij hadden voor deze dag inspiratie opgedaan uit het draaiboek. Onze hoofdactiviteit werd het versieren van een Canvas. Een van de Lego Friends poppetjes, Emma, is namelijk dol op knutselen, vandaar deze opdracht. De benodigdheden voor de activiteit zaten in het feestpakket. Zelf had ik nog wat knutsel spulletjes zoals veertjes, stickers etc die wij hier ook voor gebruikten. En een aantal kleinere activiteiten uit het draaiboek deden wij daarnaast. Omdat wij het feestje hielden op een doordeweekse dag (donderdag) hield ik de tijd bewust kort (van 14.00 tot 16.15). Wanneer je alle activiteiten uit het draaiboek graag wil uitvoeren heb je aan deze tijd niet genoeg.

Yes! Het was leuk! Dankjewel Limonade met Prik! Het was een geslaagd feestje. Sophia vond alleen dat het een beetje te kort duurde haha ;).

Ik ben erg benieuwd hoe jullie aankijken tegen het organsiseren van kinderfeestjes! Vind je het juist heel erg leuk? Of niet? En organiseer je alles zelf, of besteed je het graag uit? Ik lees jullie reacties heel graag terug onder in de comments!

 

Reacties

  • Marieke

    Ik vond het altijd leuk om feestjes zelf te organiseren, niet heel ingewikkeld maar gewoon thuis of op loopafstand zodat geen vervoer nodig was. Volgens mijn dochter (nu 15) waren de leukste feestjes die waarbij gewoon bij iemand vrij gespeeld mocht worden en dan iets lekkers eten of cakejes versieren 🤣. Daar ga je dan als kleutermoeder met al je bedachte spelletjes en 5 kinderen aan het lego-en of lekker in de tuin op de schommel 😜. Wij zijn ook wel eens naar speeltuin of zwembad geweest, ook ideaal want geen rommel thuis. In onze speeltuin mocht je eigen consumpties mee en was een arrangement met drinken, cakejes en ijsje dus supermakkelijk en kindjes werden daar gebracht en opgehaald. Het laatste feest van mijn dochter was in groep 8 met 3 meiden, grote partytent, dj en logeerpartij in grote tent (een van die meiden woont buitenaf met enorme tuin). Leukste feest ooit,lading drinken en chips van lidl en feesten maar 🥳🥳🥳. Het was niet eens echt duur ondanks grote klas. Ik mis het pannenkoeken bakken en de chaos wel een klein beetje, maar pubers zijn ook leuk 😍.

  • Janine

    Mijn zoontje zit voor z’n tweede jaar in groep 2. Maar heb nog geen feestje gehouden voor hem. Vind het zelf ook lastig omdat ik graag alle kinderen tevreden hou. Ik denk dat ik er straks wel aan moet geloven wanneer hij in groep drie zit. 😅 Maar het is niet mijn ding.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.