Kinderen en slapen: vergeet het maar
16 mrt 2016 Mama 5

Kinderen en slapen: vergeet het maar

Als er iets is aan het ouderschap waarvan ik kan zeggen dat het toch best lastig is, is dit het feit dat kinderen heel slecht kunnen slapen. En als kinderen nachts niet goed slapen, slapen papa en mama ook niet. Zeg dus maar gedag tegen je o zo fijne nachtrust.

Er zullen vast ouders zijn met kindjes die heel goed slapen. Maar die van ons die kunnen er de laatste tijd wat van. Op het moment dat ik dit berichtje typ is het midden in de nacht. 03.00 uur om precies te zijn. Het feest in huize Hardeman begon om iets voor 00.00 uur.

Huilend wakker

Senna werd huilend wakker. En als Senna in de nacht gaat huilen, houdt hij ook niet meer op. Eens in de zoveel tijd hebben wij zo’n periode. We weten niet zo goed wat het precies is, maar hij blijft maar huilen en gillen. We hebben dan ook het idee dat hij gewoon nog slaapt, maar we kunnen hem maar niet wakker krijgen. Vaak laten we hem even plassen, maar ook dat helpt niet. De volgende ochtend weet hij hier trouwens helemaal niets meer van af.

Nb. Dit artikel schreef ik ongeveer twee maanden geleden. Inmiddels weten wij dat Senna last had van nachtangsten. Omdat ik denk dat het misschien herkenbaar kan zijn voor andere moeders heb ik besloten dit artikel toch nog te plaatsen.

Overstuur

Deze nachtelijke driftbui duurde ongeveer anderhalf uur. We hebben van alles geprobeerd. Uiteindelijk was hij zo moe dat hij in slaap viel. Het vervelende is dat hij zich zo overstuur maakt dat hij zich er ziek van voelt. Maar wat we kunnen doen om hem te helpen? Geen idee. Ik heb zelf het idee dat we al het mogelijke dat we kunnen doen al geprobeerd hebben.

Ja hoor..

Maar goed. Senna viel uiteindelijk in slaap. Het schoot nog door mijn hoofd dat ik het zo knap vond van Sophia dat ze zo goed door het gegil heen sliep. Maar ja hoor, net na die gedachte begon natuurlijk brandalarm nummer 2. Nu moet ik er wel bij zeggen dat Sophia vaak wakker wordt in de nacht maar dan alleen een speen nodig heeft. Maar nu ging het ook maar door. Sophia is de dagen hiervoor goed ziek geweest dus wellicht was dit de nasleep.

Om een lang verhaal kort te maken: mijn kinderen zijn geen geweldige slapers. En ik weet zeker dat ik niet de enige ouder ben die dat kan zeggen. Ik denk dat het er ook een beetje bij hoort, maar gemakkelijk vind ik het niet.

Herkenbaar?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Mathiske's mama blog

  Herkenbaar, hier was het tot 3 weken terug iedere nacht geklooi. Nu is het *afkloppen* nog een enkele keer alleen voor haar speentje en slaapt ze daarna gewoon verder. Ik heb geen idee waar het door komt dat ze nu wel slaapt, maar ben me er ook van bewust dat het zo morgen anders kan zijn

 • Els

  Goed dat je het nog een keertje deelt. Wat zielig nachtangsten!

 • Lisanne

  Herkenbaar! Al hebben wij natuurlijk maar 1 jong kindje. Heftig trouwens die nachtangsten!

  Jippe heeft nog regelmatig een voeding s nachts. Vind dat inderdaad best pittig! Een speentje was lange tijd genoeg, maar momenteel is het drama wanneer ik dan weer weg loop. Ach, we het gaat vanzelf weer over, toch? Al mis ik een nachtje doorslapen wel echt!

  • Saskia Hardeman

   Ja hoor gaat vanzelf weer over 🙂 Alhoewel ik mij dat ook weleens afvraag hoor haha. Sophia krijgt ook nog weleens een voeding in de nacht. Schijnt niet de bedoeling te zijn maar ze heeft het soms gewoon even nodig.

 • Carlijn

  Dat van die nachtangsten van Senna lijkt me wel heel pittig hoor. Heel zielig voor hem ook. Denk je dat je kind baby af is en goed gaat slapen, krijg je dit. Heel lastig. Sophia is natuurlijk nog klein dus dan hoort het er helaas een beetje bij, ben ik bang. Hier gaat het slapen met ups en downs maar nog met een extra lastigheid omdat ze met z’n tweeën op een kamer slapen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.