En dan zijn de middagslaapjes opeens over..
28 mei 2014 Mama 11

En dan zijn de middagslaapjes opeens over..

Alhoewel ik het erg gezellig vind om lekker met Senna te zijn overdag vond ik het altijd heerlijk dat Senna tussen de middag nog even een klein slaapje ging doen. Dan had ik nog even wat tijd voor mijzelf en kon ik lekker rommelen in huis of gewoon lekker niets doen. Maar helaas, dit lijkt helemaal over te zijn.

Al een paar maanden loop ik ertegenaan te hikken dat Senna tussen de middag geen slaapje meer wil. Hij wil gewoon het liefst de hele dag spelen. Vanaf het moment dat Senna een paar maanden terug aangaf niet meer te willen slapen heb ik hem tussen de middag nog wel in bed gelegd. Hij mocht dan een boekje lezen en op deze manier hoopte ik dat hij toch een beetje rust zou krijgen. Meestal lag hij dan iets langer dan een half uur in bed en wilde er daarna weer uit. Ik heb van alles geprobeerd maar meneer wilde na het half uurtje niet meer slapen en deed het dan ook niet.

Na een aantal weken aanmodderen is het nu echt aangebroken dat Senna zelfs niet meer met een boekje in bed wil gaan liggen. Hoe moe hij ook lijkt te zijn, hij houdt het gewoon vol dat hij niet naar bed hoeft. Qua leeftijd is er niets over te zeggen. Het ene kindje slaapt wel nog met twee en een half jaar oud en een ander kindje niet meer. Ik ben dan stiekem ook wel een beetje jaloers op mijn zus die een zoontje heeft van vier jaar oud die nog regelmatig slaapt in de middag!

Er is dus in huize Hardeman een tijd aangebroken dat Senna geen slaapjes meer doet overdag. En het heeft zijn voor en nadelen. De voordelen zijn dat je nooit meer rekening hoeft te houden met slaapjes tussendoor. En een nadeel is dat ik niet meer de kleine momentjes voor mijzelf heb overdag. Maargoed, als ik heel eerlijk ben is het ook wel weer leuk dat Senna zo groot wordt en nu de hele dag achter mij aan kan hobbelen!

Senna zal het weinig slapen wel van zijn papa hebben, die heeft ook maar weinig slaap nodig. Van mij heeft hij het in ieder geval niet 😉

Slaapt jouw kindje nog tussen de middag? En hoe oud is jouw kindje?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Manon

  Een vriendin van mij heeft een kindje van net 1 jaar en die slaapt smiddags om 4 uur maar een uurtje en verder helemaal niet.

 • Beautydagboek

  Ah, het is inderdaad fijn dat je niet mee rekening hoeft te houden met slaapjes als je zelf weg wil. Want ik weet hoe lastig dat is, haha! Mijn zoontje van 14 maanden doet zijn slaapje van 11 tot 13.30, maar mijn dochter van nu bijna 3 jaar slaapt van 13.00 tot 15.00. Ook voor mij geen rustmomentjes, omdat ze elkaar overlappen ;). Ieder kind is weer anders, want mijn dochter heeft heel lang 2 slaapjes overdag gedaan, terwijl mijn zoon nu maar 1 slaapje doet. Je hebt in ieder geval een grote jongen nu 🙂

  • Saskia Hardeman

   Dat is indd ook lastig als ze elkaar overlappen. En klopt hoor ieder kindje is weer anders!

 • Kimberley

  Mijn zoontje sliep tot hij 2 jaar en 2 maanden was nog graag ’s middags. Mijn dochter was er al na anderhalf jaar klaar mee. Maar goed, toen was ik al wakker voor mijn zoon en maakte het weinig verschil.

 • Nicole

  Mijn meisje is nog heel jong maar ik denk dat ze ook vrij snel van dr slaapjes overdag af is.. Ze is nu al erg veel wakker zelfs!

 • Evelien

  Ik heb jqrenlqng opgepast op kleine kindjes. Heerlijk vond ik het als ze s middags gingen slapen. Dan kon in huiswerk doen of ook even ontspannen.

 • Gwen

  Oef, dat lijkt me echt even slikken. Ik ben dol op de slaapmomenten van Olivia. Nu om zelf mee te slapen hihi, maar anders om lekker even te relaxen twee uurtjes 🙂

  • Saskia Hardeman

   Ja precies, dat relaxen vond ik ook altijd geweldig fijn haha 😀

 • Miranda

  Mijn dochter ( nu bijna 7) was met een jaar al van haar slaapjes overdag af, daarvoor sliep ze overdag ook niet lang maar maakte lange nachten. Mijn zoon ( nu bijna 4) sliep met 2 jaar nog 2x per dag.

 • Francesca Vonk

  Jup hier nog een slaapje van 13:00 -+/-15:00. Vico is 1,5 jaar. Kan me wel voorstellen dat je het ergens mist hoor… Maar wat je zegt, het is ook gezellig 🙂

 • Melisa

  Ik sliep toen ik 4/5 jaar was ook nog in de middag! En ik vond het altijd heerlijk haha. Mijn zusje van 3 slaapt ook al heel lang niet meer tussen de middag. Alleen als ze écht moe is, valt ze wel eens tijdens het tv kijken in slaap.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.