Slaaptrainer: onze ervaring
25 okt 2017 Mama 5

Slaaptrainer: onze ervaring

Slapen en kinderen gaan niet altijd samen. Althans, onze kindjes zijn niet de beste slapers. Mijn zoontje doet het inmiddels best goed, alleen heeft hij er een handje van om vol energie vroeg op te staan. En dat is niet fijn wanneer je er in de nacht al een aantal keren uitmoet omdat je dochter niet goed wil slapen. Wij zochten daarom de oplossing in een slaaptrainer en ik vertel onze ervaring hiermee!

Kleuter vroeg wakker

Om even als voorbeeld te noemen: zes uur in de ochtend springend en vol verhalen naast ons bed staan, dat is mijn zoon niet vreemd. Hij snapt dan vaak ook niet dat mijn man en ik nog slaperig zijn en niet zo enthousiast reageren. Vaak vind ik dit ook wel een beetje sneu, alleen moet hij in dit geval leren dat het gewoon te vroeg is. Ik heb het geprobeerd met een normale klok (zo’n tikkende met batterijen ;)) alleen dat vind ik zelf heel lastig uit te leggen omdat ik zelf heel slecht met cijfers ben. Een digitale klok wilde ik niet direct aan beginnen omdat ik vind dat hij eerst moet leren hoe het met de wijzers en cijfers en dergelijke zit.

Welke slaaptrainer?

En zo kwam ik op gegeven moment op het idee om maar gewoon een slaaptrainer te bestellen. Onder het mom van “we zien wel of het werkt” en “als het niet werkt, dan werkt het niet”. Zelf koos ik voor een slaaptrainer waar zowel een ronde klok op staat, als digitaal. Er zijn ook klokken die met licht werken (donker wanneer een kindje slapen, en licht wanneer het uit bed mag) maar daar vind ik mijn zoontje (net zes jaar oud) net iets te groot voor. Wanneer een kindje jonger is kan dit natuurlijk wel een hele goede oplossing zijn. Ook zijn er klokjes, zoals die van nijntje, waarvan de ogen dicht gaan met het slapen, en de ogen open gaan wanneer je kindje uit bed mag. Ook hiervoor geldt dat het wellicht meer geschikt is voor de kindjes tussen 3 en 5 jaar.

Ervaring Zazu Sam Slaaptrainer

Zelf kozen wij voor de Zazu Sam Slaaptrainer. Ik koos hiervoor omdat, zoals ik al vertelde, er een klokje op aangegeven staat, maar ook de digitale cijfers. Daarnaast heeft dit klokje ogen die open en dicht gaan en kleurt het lampje rood wanneer een kindje moet slapen, en groen wanneer het uit bed mag. Via de instellingen kan je aangeven wanneer je kindje moet slapen, wij hebben bijvoorbeeld hier 19.00 ingesteld, en wanneer je kindje uit bed mag, deze staat bij ons ingesteld op 07.00 uur.

De instellingen van de klok heb ik overgelaten aan mijn man. Dat soort dingen begin ik gewoon maar niet aan. Hij zegt hierover dat het even uitzoeken is en dat wanneer je het eenmaal door hebt, het gemakkelijk is. Inmiddels hebben wij de klok een aantal weken in gebruik en ik had het eigenlijk niet kunnen hopen maar: het werkt! Althans, mijn zoontje blijft netjes in zijn bed liggen totdat het schaap aangeeft dat hij uit bed mag. We hebben mijn zoontje overigens wel moeten leren dat wanneer het lampje rood is hij ook gewoon stil moet zijn. Dus niet: in bed blijven liggen en keihard zingen en praten ;).

Tot slot nog even een extra tip van mij: vergeet niet om in de weekenden en in de vakanties de klok even aan te passen zodat een kindje langer in bed blijft en niet om 07.00 uur uit bed komt. Dit leerden wij al vrij snel haha!

Gebruik jij een slaaptrainer voor je kindje?

Reacties

  • zebrazonderstrepen

    wij hebben ook een slaapwekker en heeft ons erg goed geholpen.
    Onlangs geplaatst door zebrazonderstrepen: Update grappige en foute uitspraken

  • bertine

    oh wat handig! vooral ook voor de tijd die aankomend weekend verzet gaat worden!

  • Gerdi - Blond&Bruin

    Ziet er heel handig uit.. Hier gelukkig niet van die vroege vogels dus ook niet echt nodig!
    Onlangs geplaatst door Gerdi – Blond&Bruin: Review | Creative Use Of Technology | Houten horloge

  • Saskia

    Wij hebben een nachtlampje (zo’n lampje wat direct in het stopcontact gaat) op een tijdschakelaar staan. Het lampje gaat om 7 uur aan en dan mag onze dochter ons roepen. Op de dagen dat ze naar het KDV gaat, staat het lampje op 6:30.
    Werkt meestal goed, maar soms trekt ze zich er ook niets van aan.
    Later dan 7 uur opstaan lukt ons meisje niet. Ze is meestal al tussen 6 en 6:30 wakker.

  • Lizet

    Wij hebben “Sam” al een paar jaar in ons midden.
    Echt ideaal en kan ‘m iedereen aanraden.
    Mijn dochter vindt ’t geweldig dat Sam ook gast slapen als zij gaat slapen.
    De oogjes die open gaan vind ik niet echt geruisloos, met best een harde klik gaan dese open. Als mijn dochter nog goed diep slaapt dan wordt ze hier gelukkig niet wakker van maar anders wel
    Ik vroeg me af wat er bij jullie rood kleurt?
    Bij ons kleurt alleen de buik, lichtblauw=wakker donkerblauw =slapen en groen = aftelmoment v 30 min.
    Groetjes lizet

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.