Kijkje in het leven van een stewardess: antwoord op de vragen!
3 jul 2014 Lifestyle 12

Kijkje in het leven van een stewardess: antwoord op de vragen!

Goedemorgen! Vandaag heb ik weer een blogje voor jullie en geef ik antwoord op de vragen die jullie vorige week aan mij hebben gesteld. Bedankt voor de leuke vragen! Ik vond het erg leuk om deze te beantwoorden! Kijk je mee naar de antwoorden?

Gastblog geschreven door Stephanie

Antwoord op de vraag van Linda:

Ik vlieg bijna alleen maar binnen Europa dus aan het einde van mijn werkdag kan ik weer lekker naar huis toe. Ik heb een relatie en dat is prima te onderhouden in combinatie met vliegen. Ik ben geen weken weg van huis. Ik heb gemiddeld 3 tot 4 vluchten per week en de rest ben ik vrij. Alleen in de winter vliegen wij ook naar Gambia en daar verblijven we 3 dagen of 5 dagen. Eigenlijk een soort mini vakantie. Wat echt heerlijk is.

Antwoord op de vraag van Mama’s Jungle:

Het meest bijzondere wat ik ooit op een vlucht gehad heb was een huwelijksaanzoek. De man had z’n vriendin verrast met een bos bloemen en vroeg haar waar iedereen bij was ten huwelijk. Iedereen was daarna aan het klappen en er hing gelijk een leuke sfeer.

Het meest enge wat ik heb meegemaakt is dat een passagier helemaal tekeer ging tegen mij. Schrok daar zo van want zag het niet aankomen, kwam uit het niets. Gelukkig kwam het allemaal goed 😀

steph1

Antwoord op de vraag van Kelly:

Vertrek vanaf Amsterdam komen wij als crew als eerste aan boord. Wij hebben een lijstje met dingen die we allemaal moeten controleren en checken. Dan komt vaak de technische dienst aan boord om dingen te bespreken die misschien kapot zijn of waar we of ik als Purser op moet letten. Op het buitenstation wanneer alle passagiers uitgestapt zijn komt de schoonmaak ploeg aan boord. Wij als crew vullen de ziektezakjes aan, de toiletten en zorgen dat alles er netjes bij staat. Vaak heb je een uur omdraaitijd. In dat uur gaan de passagiers van boord, wordt er schoongemaakt en getankt en komen de passagiers weer aan boord. Wij als crew mogen het vliegtuig ook niet verlaten. Veel tijd om lekker onderuit gezakt te zitten is er niet. Wel is het altijd heel gezellig!

Antwoord op de vraag van Martina:

Op elke vlucht heb je eigenlijk wel boze mensen, of mensen die het even beter denken te weten. Of gewoon zeuren om het zeuren.

Ik heb al veel zieke mensen meegemaakt. Mensen die flauwvallen of overgeven. Erger dan dat heb ik gelukkig niet gehad. Andere collega’s hebben wel eens een miskraam meegemaakt, mensen die net geopereerd waren en dat de wond open ging.  Dat zijn de minder leuke dingen. Want je kan gewoon weinig doen op dat moment. Gelukkig is er bijna altijd iemand aan boord met een medische achtergrond.

Antwoord op de vraag van Mandy:

Ik heb de opleiding Front Office leidinggevende niveau 4 MBO. Totaal iets anders dan de luchtvaart. Achteraf ben ik er blij mee, want stel dat er geen werk meer is als stewardess heb ik nog wel iets anders om op terug te vallen. Mijn moeder kwam drie jaar geleden met een vacature aanzetten voor Stewardess die ze in de telegraaf gevonden had. Ik had gesolliciteerd en heb echt gelijk dat ik bij de 17 mensen zat die waren aangenomen. Dit is ook mijn eerste baantje als Stewardess en blijf hier voorlopig ook lekker zitten.

Bedankt voor alle leuke vragen! Tot volgende week!

Liefs Stephanie

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Miranda

  Oh wat leuk om te lezen. Vind het altijd grappig om meer over iemand anders z’n beroep te weten te komen en jij hebt wel een heel leuk beroep om meer over te lezen:)

 • kelly

  Wat leuk!!! Was hier echt heel benieuwd naar!

 • alexa

  Wat een leuke sfeer! Het lijkt me best leuk om stewardess te zijn eigenlijk, zo maak je tenminste nog veel mee!

 • Kim

  Heel erg leuk om te lezen! Stewardess zijn lijkt me wel erg gaaf 🙂

 • Linda

  Heel erg leuk dat je antwoord heb gegeven op alle vragen. Het is vast niet altijd roze geur en maneschijn, maar in de winter verplicht een aantal dagen in de zo’n doorbrengen lijkt mij alles behalve een straf hihi 🙂

 • Rebecca

  Wat een leuk artikel! Een hele goede vriendin van mij is ook stewardess en vind het helemaal geweldig. Gelukkig heb je nog niet héle erge dingen meegemaakt. Een miskraam lijkt me erg heftig…

 • jouvence

  wat leuk om te lezen ♥

 • Joyce

  Leuk om te lezen! Mij lijkt ’t ook wel wat hoor, haha!

 • Martina

  Leuk om het antwoord op mijn vraag te lezen!

 • Mama's Jungle

  Zo vertel mij wat. Ik heb ook eenmaal een klant gehad (mw) die compleet uit haar dak ging tegen mij. Zo erg dat ik haar de deur uit heb gestuurd, en bij een volgend klant (een hele grote stoere Rotterdamse vent haha) per ongeluk in huilen uit ben gebarsten. Ik was zo gefrustreerd. Hij had het gelukkig gehoord op de gang en stelde mij gerust. Erg lief. Ik zal het nooit vergeten.

 • Mandy

  Leuk om de antwoorden terug te lezen!!

 • Evelien

  Leuk om te lezen! Ik besefte nooit dat stewards/stewardessen veel meemaken. Vervelend dat veel mensen boos zijn/klagen en ziek worden!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.