Hoe kan je haar zo snel mogelijk laten groeien?
25 jan 2018 Beauty Haarverzorging 3

Hoe kan je haar zo snel mogelijk laten groeien?

Ik heb er jaren over gedaan om mijn haren eindelijk te laten groeien. Doordat ik veel last heb van haaruitval, en gewoon geen makkelijk haar heb, viel dit niet altijd mee. Pas sinds de laatste jaren heb ik mijn haar echt kunnen laten groeien en daar ben ik best blij mee. Vandaag de beste tips over hoe je haar zo snel mogelijk kan laten groeien.

Knip regelmatig de punten bij

Als eerste een tip die je heel misschien niet direct zal verwachten. Knip namelijk regelmatig de punten bij. Vaak wordt gedacht om dit zo min mogelijk te doen maar dit is juist niet zo. Wanneer de punten niet tijdig worden bijgeknipt zullen de gespleten haarpunten nog meer splijten wat er uiteindelijk voor zorgt dat er bij een knipbeurt meer geknipt moet worden.

Lees ook: waarom ik mijn haar niet los draag

Spoel haren uit met koud water

In de zomer vind ik dit zelf geen probleem, alleen in de winter kan ik wel leukere dingen verzinnen dan mijn haren uitspoelen met koud water. Toch is het heel goed om de haren te spoelen (bijvoorbeeld shampoo uitspoelen) met koud water omdat het vocht hierdoor in het haar blijft zitten en dit zorgt voor gezonder haar dat minder snel beschadigt.

Vermijd hitte

Veel warmte is niet goed voor het haar simpelweg omdat haar hierdoor sneller beschadigt zoals bijvoorbeeld gespleten haarpunten. Warm douchen is heel lekker, maar helaas niet goed voor het haar. Naast warm water is ook het stijlen en krullen van het haar met een tang niet goed. Er zijn producten op de markt die je eerst aanbrengt voordat je met een tang aan het werk gaat. Deze producten beschermen het haar. Verder is het belangrijk om hitte voor het haar zo veel mogelijk te vermijden.

Lees ook: hoe vaak naar de kapper?

Borstel het haar voorzichtig door

Wanneer ik mijn haren borstel heb ik zelf de neiging om de borstel erdoorheen te raggen. Maar je raadt het al: dit is écht niet goed voor het haar. Borstel het haar heel voorzichtig en met beleid door om te voorkomen dat er haren onnodig gaan splijten of uitvallen.

Gebruik een kussensloop van satijn

Een kussensloop van satijn zorgt ervoor dat je haren zacht blijven en ze haarschubben niet kapot gaan door het wrijven op een katoenen kussen. Satijnen kussens worden steeds populairder en zijn niet alleen goed voor het haar maar ook voor de huid.

Tot zover een aantal fijne tips. Ken jij ze al of heb jij misschien nog een goede tip voor het lang laten groeien van het haar?

Doe jij ook mee met de winactie waarmee je een Kurio kindertablet kan winnen?

Reacties

 • Marloes

  Gezond eten en veel water drinken 😄 met voldoende van de juiste vitaminen in je lijf groeit je haar ook beter 😊
  Onlangs geplaatst door Marloes: Dromenvangers: Duurzame sieraden en een passie voor schrijven

 • Randy

  Afdrogen met een microvezel doek ipv gewone handdoek; heel vaak een masker (2/3 pw); niet iedere dag shampoo; geen elastiekjes; speciale haarborstel; satijnen kussensloop idd, is in het begin wel wennen; nooit föhnen. De punten laat ik iedere 8 weken bijknippen. En toch geen lang haar helaas, want mijn haar breekt snel af. Maar als ik dit rijtje niet doe, is het helemaal stro 😬

 • Lieke

  Wat een fijne tips! Ik ga ze uitproberen! Wat trouwens ook werkt is je hoofdhuid masseren 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv