Budget tip voor heel veel volume in het haar!
11 mei 2018 Haarverzorging Lifestyle 6

Budget tip voor heel veel volume in het haar!

Als er een vraag is die vrijwel dagelijks wordt gesteld is het: wil jij laten zien hoe jij je haar doet? En ik vind dit eigenlijk wel een hele grappige vraag, want: als er iets is waar ik niet zo veel aandacht aan besteed dan is het mijn haar. Mijn haar is gewoon vrij wild, en ik vind dat prima. Als kind werd ik al “leeuw” genoemd door mijn zus, en nu thuis krijg ik ook regelmatig de opmerking dat mijn haren zo wild zitten. Ik denk uiteindelijk dat dit allemaal gewoon komt door volume in het haar en ik deel dé tip voor veel volume in het haar!

Mijn haarroutine

Achja, het hoort gewoon bij mij en ik zal de laatste zijn die elke dag met een stijltang of krultang in de weer gaat om alles netjes te krijgen. Mijn haarroutine is overigens echt heel erg simpel. In de ochtend borstel ik het alleen even door, want dan is het echt een complete chaos. Soms laat ik het lekker los, maar ik vind het door de dag heen om gewoon lekker in een knotje te doen. Het enige dat ik na het borstelen eigenlijk doe is met mijn handen door mijn haar, aan het einde van het haar alles in een rommelige knot binden, en dan een elastiek erdoorheen. Hoppa, klaar.

Wat ik overigens denk dat de reden is dat ik die vraag veel krijg is omdat ik best veel volume in mijn haar heb. En die vraag krijg ik ook heel erg veel: hoe krijg je zo veel volume. Ik denk deels dat dit komt omdat mijn haar gewoon zo is. Ik heb veel kruinen en ik denk dat het daar misschien ook wel een beetje door kan komen. Maar wat ook heel erg helpt bij mij: is na het haren wassen, slapen met nat haar. Ik weet dat dit niet bij iedereen kan in verband met klitten, maar ik merk dat het voor mij redelijk goed werkt en mijn haren de volgende dag niet plat langs mijn gezicht hangen. Wel goed borstelen uiteraard.

Tip voor veel volume in het haar

En dan nog een tip die ik iedereen ook geef die vraagt over het krijgen van volume in het haar: talkpoeder. Echt hoor. Dit gebruik ik al jaren. Mensen vinden het een beetje vreemd, en dat is het ook, maar het werkt als een tierelier en kost niks. Ik schreef eerder al de blog: de gouden tip tegen vet haar. Zo is het bij mij ook begonnen, ik wilde minder mijn haren wassen en zocht een middel die het vettige tegen zou gaan. Van veel gebruik van droogshampoo droogt mijn hoofdhuid echt uit door de alcohol die erin zit. Talkpoeder is dan de oplossing. En wat ik hier van merk is dat naast dat dit ervoor zorgt dat mijn haren niet vet worden, dat het dus ook veel volume geeft!

Ik gebruik elke avond voor het slapen gaan talkpoeder gewoon bij de haaraanzet. Belangrijk om dit voor de nacht te doen om een witte waas te voorkomen. Gedurende drie a vier dagen doe ik dit en eigenlijk: hoe langer ik dit doe, hoe meer volume. Na een aantal dagen moet ik dan wel echt weer wassen, maar ik vind mijn haar het mooist en fijnst als ik het gewoon een paar dagen niet was en dan in combi met de poeder.

Je kan natuurlijk ook de zogeheten volume poeder gebruiken. Alleen naast dat dit veel duurder is, vind ik het ook vies plakkerig spul. En dat is bij talkpoeder dus niet het geval.

Ik ben heel benieuwd of jullie deze tip al kennen en misschien gebruik je het zelf ook al? Ik ben benieuwd en lees het graag terug in de comments!

Reacties

 • Johanna

  Oh wat een super tip van de talkpoeder. Dat ga ik zeker proberen!🤗

 • Jeanine

  Ik heb dus vorig jaar pas ontdekt dat er überhaupt zoiets als volume poeder bestaat. Dat je talkpoeder hier ook voor kunt gebruiken wist ik al helemaal niet. Handige tips!

 • Ilse Visscher

  Leuk om te lezen hoe je dit doet! Ik heb echt niet normaal stijl haar en daar is echt niks mee te doen haha! En goede tip dat met talkpoeder, wist ik niet!
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog #19 Persoonlijk: mijn bevalling

 • Iris

  Talkpoeder werkt inderdaad erg goed! Ik las het een tijdje terug op je blog en sindsdien gebruik ik het wel eens. Maïzena kan trouwens ook, mocht de voorraad talkpoeder op zijn.

  • Saskia Hardeman

   Ja klopt zeker, ik gebruik weleens bloem! En wat leuk dat het ook bij jou werkt 🙂

 • Cora van der Bijl

  Ga ik zeker doen want mijn haar is ook zo gauw vet pff

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.