Het moederschap en werken (stewardess)
28 mrt 2019 Lifestyle Mama 0

Het moederschap en werken (stewardess)

Sinds ik weer ben gaan werken na mijn zwangerschapsverlof vond ik het fijn om toch meer thuis te zijn met mijn zoontje en had ik besloten om mijn ouderschapsverlof op te nemen. Dit gaf voor mij een stukje rust en zo had ik meer tijd om van Jason te genieten.Ik vind het nog steeds heerlijk om te werken, even wat anders dan thuis zitten in het dagelijkse ritme en wat voor mezelf te doen. Iets voor mezelf doen vind ik nog steeds heel belangrijk.Wanneer mijn partner en ik soms iets in het weekend hebben, bijvoorbeeld een verjaardag brengen wij Jason bij de opa’s en oma’s om te blijven slapen. Zo kunnen wij een avondje uit en hebben wij even tijd voor andere dingen.

En zo kunnen de opa’s en oma’s nog meer genieten van hun kleinkind 😊 Ik betrap mij er zelf overigens vaak op, wanneer dit gebeurt, dat ik al gauw bezig ben met huishoudelijke dingen. Maar ergens natuurlijk fijn dat dit  allemaal kan, zonder dat er een kindje rond hobbelt die je continu in de gaten moet houden.

Balans, baby en werken

Ik moet eerlijk toegeven dat het wel even geduurd heeft, voordat ik een goede balans gevonden had met een baby, werken en dan ook nog het sociale leven. Ik ben benieuwd of er meer mama’s zijn die dat hadden?

Ik vind mijn sociale contacten erg belangrijk en probeer dit zo goed mogelijk te onderhouden. Gelukkig zijn mijn lieve vriendinnetjes zo lief om ook vaak mijn kant op te komen wanneer Jason slaapt. In het begin toen hij nog meer sliep vond ik dit erg lastig. Rond de 6 maanden was het geen baby meer die ik overal kon neerleggen om te slapen. Dus zat ik erg vast aan z’n slaapjes. Gelukkig slaapt hij nu 1 keer op de dag en heb ik wat meer vrijheid.

Wanneer ik voor mijn werk als stewardess naar het buitenland moet vind ik dit altijd een beetje dubbel. Ik mis Jason, en soms zie ik er tegenop om te gaan. Maar wanneer ik eenmaal weg ben, geniet ik wel van de rust en de vrijheid en kan ik altijd even opladen. Ik probeer altijd goed mijn rust te pakken en natuurlijk zoveeeel mogelijk slaap hihi.

Vond jij het ook lastig om de balans te vinden met een baby/kinderen?

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv