Na de bevalling: weer aan het werk!
22 feb 2018 Mama 1

Na de bevalling: weer aan het werk!

Na mijn bevalling had ik officieel tien weken verlof. Hier heb ik heerlijk drie weken vakantie aan vastgeplakt, omdat ik lekker met de feestdagen vrij wilde zijn. Ook mijn vriend was een week vrij tussen kerst en oud en nieuw, dat kwam heel erg goed uit.

Na de bevalling weer aan het werk

Op 8 januari 2018 mocht ik voor het eerst na de zwangerschap en de bevalling weer aan het werk. Ik had er heel veel zin in om weer te beginnen maar vond het ook weer heel spannend om te gaan vliegen. Ik werk namelijk als stewardess. Dit betekent dat ik soms een aantal dagen van huis ben. Het was al een jaar geleden dat ik voor het laatst had gevlogen. Tijdens de zwangerschap heb ik namelijk wel gewerkt, alleen niet gevlogen.

Op mijn eerste vlucht na de bevalling werkte ik als “extra”. Dit was bewust om weer even in te komen en zodat ik kon meekijken met mijn collega’s. Ik voelde mij ontzettend zenuwachtig voor de eerste vlucht en het voelde net alsof ik weer voor de eerste keer naar school ging. Toen ik eenmaal weer aan boord stond was het als vanouds en alsof ik nooit was weggeweest. Het voelde heel fijn om weer aan het werk te gaan en om aan al mijn collega’s weer te zien.

Gastouder of kinderopvang

Wanneer ik aan het werk ben gaat mijn zoontje Jason naar onze gastouder of naar een van de oma’s. Dit laatste is in principe wanneer mijn vriend en ik allebei aan het werk zijn. Mijn partner werkt van maandag tot en met vrijdag en is altijd in het weekend vrij. Voor ons is dit heel fijn omdat ik regelmatig de weekenden werk. Zo is hij gewoon bij ons zoontje.

Tijdens de zwangerschap hebben wij al georiënteerd op de keuze voor een gastouder of een kinderopvang. Uiteindelijk hebben wij de keuze gemaakt voor een gastouder omdat zij veel flexibeler is dan een kinderdagverblijf. Bij de keuze hiervan hebben wij ook gekeken naar bijvoorbeeld een flexibel contract, alleen is dit niet handig omdat ik voor mijn werk regelmatig stand-by moet staan. De opvang kon met een dergelijk contract namelijk niet garanderen dat er altijd een plekje vrij is wanneer ik word opgeroepen. Onze gastouder daarentegen heb ik altijd achter de hand wanneer ik een standby dienst heb. Ik geef dit van tevoren aan haar door, echt ideaal. Tot nu toe gaat het heel erg goed bij de gastouder. Op het moment dat ik mijn rooster krijg kan ik dit direct doorgeven. Het streven is om mijn zoontje een keer per week naar de gastouder te brengen en de rest van de dagen brengen wij hem naar de oma’s.

Op reis zonder baby

In de eerste maand dat ik weer aan het werk was ging ik drie dagen naar Gambia. Dit vond ik wel heel erg gek maar uiteindelijk was het heel erg goed te doen. Ik miste wel de hele tijd wat om mij heen en ik had in Gambia gewoon tijd over. Iets dat ik thuis met een baby niet meer gewend was haha. Omdat ik ver van huis was heb ik er direct maar het aller beste van gemaakt. Ik heb lekker veel geslapen, een massage genomen en heerlijk aan het strand gelegen met een leuk tijdschrift.

Ik miste mijn zoontje natuurlijk wel, alleen was het ook weer heel erg fijn om aan het werk te gaan én om even helemaal met iets anders bezig te zijn. Mijn zoontje was grotendeels ook bij zijn vader, wat mij ook een heel fijn gevoel gaf.

Hoe was het voor jou om weer aan het werk te gaan na de zwangerschap?

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Reacties

  • Irene

    Dat zal wel wennen zijn geweest. Ik vind het al moeilijk om een werkdag zonder mijn kindje te zijn.
    Anderzijds: als je eenmaal dan in Gambia bent, is die massage en vrije tijd wel heerlijk!!

    Zelf studeer ik. Dat je nog dingen thuis moet doen (leren en opdrachten) , vind ik het moeilijkste.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv