Grappige uitspraken van mijn lieve kleine peuter!
5 nov 2014 Mama 36

Grappige uitspraken van mijn lieve kleine peuter!

Al een lange tijd heb ik in gedachte om de uitspraken van Senna eens op papier te zetten, of in dit geval in een blogje. Als mama kan ik namelijk zo lachen om de belevingswereld van mijn lieve zoontje en de uitspraken die daarbij horen. Als ik alles op een rij moet zetten zou er een heel lang blogje ontstaan dus ik beperk mij vandaag tot een aantal lieve en leuke uitspraken! Lees je mee?

Opa, ik mis mijn papa zo

Mijn moeder vertelde een tijdje terug dat toen Senna bij mijn ouders was Senna aan mijn vader vertelde dat hij zijn papa zo mist. Dat vond ik zo lief om te horen! Senna was altijd een mama kindje maar de laatste periode is hij heel erg gehecht aan zijn papa.

Ooh mama het is een mysterie

Hoe hij hier bij komt is mij nog steeds een raadsel. Toen Senna met zijn lego aan het spelen was en hij niet wist hoe het moest zei hij dus: ooh mama het is een mysterie. Hij zal het vast ergens gehoord hebben, ik vond het zo grappig!

Ik wil later niet bergbeklimmen mama, dat is veel te gevaarlijk

Toen Vincent naar Zwitserland was om bergen te beklimmen had Senna het hier regelmatig over. Toen we eens een rondje aan het lopen waren vertelde hij dat hij het toch wel heel gevaarlijk vindt. Ook weer zo iets waar van ik denk: hoe weet hij dat?! ๐Ÿ™‚

Ik kan het niet durven

Dit is al een tijdje geleden maar ik moet er nog wel eens aan denken. Toen wij op vakantie waren in Portugal hadden wij een Villa gehuurd met een zwembad. Toen Senna voor het eerst in het zwembad ging zei hij bovenstaande, zo schattig .

Kijk mama dat is echt vet cool!

De mama’s zullen vast wel herkennen dat als je met je kindje in een winkel loopt ze dan van alles zien wat ze leuk vinden. Als ik dan even niet reageer zoals Senna zou willen zegt hij dus dat hij het vet cool vindt.. hihi.

Ik vond het zo leuk om dit eens zo bij elkaar te schrijven, wat leuk toch hoe kindjes hun gedachten kunnen uitten. Ik kan er echt van genieten!

Weet jij ook nog een leuke uitspraak?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al viaย Facebook,ย Bloglovinย ,ย Instagramย en/ofย twitter?

Reacties

 • Felicia Rodrigues dos Santos

  Wat een lieve uitspraken! Leuk dat je dit zo bewaard, om te genieten lijkt me.

 • Marion

  Ahw gos, dit is echt grappig, maar vooral heel schattig zeg!

 • Inge | blogboutique

  Ohhh prietpraat is zo heerlijk. Mijn buurjongetjes konden er ook van van, enkele pareltjes:
  Die snoep colaflesjes geven zoveel prik dat mijn mond pijn doet (????)
  Ik hou niet van meisjes, maar wel van jou hoor. O en ook wel van mamma. Omg haha.

  Heerlijk van die kleine kinderen!

 • Diana Carlton

  Zoo leuk, ik wou hier ook een blog aan wijden! Sinds Levi flink is gaan praten krijg je de meest grappige uitspraken te horen. Zo liepen wij laatst de kruidvat uit en op hetzelfde moment liep er een man naar binnen waarvan het gezicht volledig onder de tatoeages en piercings zat. Levi zijn opmerking was “wat een gekke clown mama”. Haha ik moest zo lachen.

 • Amy

  Haha ‘mama het is een mysterie’ vind ik wel echt heel erg schattig ๐Ÿ˜€

 • desiree

  Wat super schattig haha! Mijn ouders zeggen nog vaak dat ik vroeger altijd zei: Papa, toto maken. Zo leuk om zoiets te horen.

 • Cheyenne

  Haha wat schattig! Ik vind vooral die van het mysterie geweldig!

 • Angelique

  Oh heerlijke he die praat! Ik heb hier een peuter die “Ik snap het niet mama” eruit gooit voor elk klein ding of “Voor uit dan maar”

 • wellnewss

  Awh wat schattig zeg. Mijn neefje heeft ook altijd van die heerlijke uitspraken.xx Laura

 • Gwen

  Zo leuk om te lezen! Mijn oppaskindje zei vroeger altijd dat iets “Vet, Cool, Vet!” was, die gebruiken Joost en ik nog steeds als we iets leuk vinden haha.

 • Laura

  Haha wat een grappige uitspraken! Ook leuk om te bewaren voor later als hij wat ouder is.

 • Manon

  Ahh dit is zo schattig om te lezen. Leuk dat ze dat soort dingen dan nog zeggen. Je weet zo altijd wat er in ze omgaat, maar ieder op zn eigen manier.

 • july

  Ah wat super schattig! Een tijd geleden zat mijn neefje van toen 4 achter op de fiets in zijn zitje. Hij had nieuwe gympen die dag voor het eerst aan en toen ik vroeg of ze lekker zaten, zei hij; tante echt heus ik ga vluchtener dan een speer! Haha ik heb zo gelachen. Heerlijk die uitspraken van kinderen.

 • Mandy

  Wat schattig als die uitspraken, het is inderdaad iets om op te schrijven.

 • Manon

  Ahw zo leuk om te lezen

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla

  Geweldig. Echt geweldig.
  Mijn dochter van zes begon laatst een zin met: ik was erg onder de indruk… En toen ik haar vertelde dat het zo vies waaide buiten kreeg ik: Dat hoort nu eenmaal bij de herfst.

  Heel leuke post!

 • Michaela

  Hahaha de mysterie uitspraak vind ik het leukst! Hoe komen ze er soms inderdaad op?!

 • Akkelien

  ‘Ik kan het niet durven’… dit brak mijn hart haha! Wat ontzettend schattig en mooi gezegd!

 • Marloes

  Ah wat super lief. Mijn nichtje van bijna 2 heeft ook zulke leuke uitspraken af en toe. Dan lig ik helemaal in een scheur.

 • Northflix

  Haha, wat schattig! Mijn neefje moet nog 2 worden, maar die zegt nu soms ook al dingen dat je denkt van “ooh!”.

 • Donna Luisa

  Hahaha ‘ooh mama het is een mysterie’. Wat schattig zeg!

 • Roxanne

  Hahaha, ‘Ik kan het niet durven!’ Heerlijk toch! ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€ Liefs, Roxanne

 • Iris

  Die ‘met zonder’ uitspraken zijn ook heel leuk. ‘Bedoel je nu met of zonder?’ ‘Nee, met zonder.’

 • Kim

  Wat schattig dit! Heel leuk om te lezen. ^^

 • Sanne Makeupgorgeous

  Peuters hebben inderdaad zo’n grappige uitspraken! Mijn kleine broer zei vroeger tegen alle dieren ‘Zita’ omdat onze hond ze heet. Dit leidde ook soms tot heel grappige situaties ;).

 • Christel

  Wat schattig, die uitspraken. Het is ook een heel mooi foto van jullie beiden.

 • saarenzo

  Haha, wat een schattige uitspraken. Lieve foto ook!

 • Linda

  Aaah wat lief! En wat een bijdehandje, wel vet cool, haha!

 • Mama's Jungle

  Oh zo schattig! Die van mij zegt net wat woordjes en het is nu op alle vragen een hele schattige “ja” (beter dan die nee-fase, die nog moet komen, haha)

 • Wendy

  Wij horen op mijn werk (kinderopvang) zo vaak van die leuke uitspraken voorbij komen. ๐Ÿ™‚ En waar ze het af en toe vandaan halen is een raadsel.

 • Demi| prettyfallingstars'

  zoo lief ๐Ÿ™‚
  ik vind het in de zomer ook heerlijk om in de tuin naar mijn buurkindjes te luisteren.

 • Charissa

  Ach.. wat lief! Ik ben pas achter-tante geworden, ik kan niet wachten totdat mijn kleine neefje uiteindelijk kan.. lachen, kruipen, praten…

 • Isabel Cristina

  Wat een schattige lieve uitspraken! Erg leuk artikel!

 • Dascha

  Haha wat schattig!! Hele leuke uitspraken, te grappig en lief gewoon! ๐Ÿ™‚

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 • Lisa's Beautybabbels

  Hahah geweldig, wat leuk! Vooral dat ‘oh mama, het is een mysterie’ ๐Ÿ˜€

 • Lieselot

  Hahaa, wat een grappige uitspraakjes :)! Ik verbaas me soms over wat er soms in een peuterhoofdje omgaat!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.