Mamapraat: Muziek
16 apr 2014 Mama 7

Mamapraat: Muziek

Eerder schreef ik een artikel over de kracht van muziek. En muziek, ja het blijft mij toch bezighouden. Niet alleen muziek kan mij raken maar ook de tekst. Zo moest ik van de week denken aan een moment dat ik nog in verwachting was van Senna.

Zwanger en muziek

Ik neem je even mee terug in de tijd. Ongeveer drie jaar geleden toen ik nog in verwachting was van Senna. Naast dat we alles aan het regelen waren voor het kamertje, kleertjes en dergelijke was ik zelf al heel druk bezig met een tekst uit te zoeken voor het geboortekaartje. Op internet zocht ik verschillende teksten. En een aantal vond ik zo ontzettend mooi dat ze mij raakte. Nu moet je niet vergeten dat ik natuurlijk bom vol hormonen zat (ik zat zelfs al te huilen toen ik de kinderfilm Nanny mc Phee zag). Een van de teksten moest ik van de week weer aan denken toen ik Senna naar bed bracht. Ik wist niet helemaal meer hoe het ging, maar wel dat ik het zo ontzettend mooi vond en dat bij het horen en lezen  van de tekst ik mij ook al echt vol liefde met Senna bezig zag.

 all i want

Nu ben je waarschijnlijk best nieuwsgierig geworden welke tekst ik bedoel. Het gaat om een liedje van Acda en de Munnik genaamd slaapliedje. Nu heb ik niet veel met Acda en de Munnik, alleen raakt dit liedje mij zo sterk omdat het voor mij vol met liefde zit.

Slaapliedje Acda en de Munnik

Om de hele tekst te plaatsen zal een beetje te veel van het goede worden daarom een selectie.

Laat me zitten in het donker
Laat me zitten in de nacht
Ik zie je schaduw in het duister
Ga maar slapen, ‘k hou de de wacht
Laat me zachtjes voor je zingen
Een lied wat net nog niet bestond
Een lied wat morgen weer verandert
En zo nooit wordt afgerond
Laat me zitten
Laat me zingen
Van zo blij dat ik er ben
Van je ogen, je lach
Je tranen, die dingen
Die ik zelfs hier in het donker nog herken

Bij het lezen van bovenstaande tekst zag ik mijzelf al helemaal in Senna zijn kamertje knuffelend en zingend met hem in mijn armen. Zingen staat voor ons centraal, vanaf dat ik Senna in mijn buik kon voelen zong ik voor hem. En nog steeds zing ik veel voor Senna. En het leuke is dat nu Senna ouder is, we samen heel veel kunnen zingen!

Ik zal je zingen
Van een wereld zonder pijn
Je hoeft niet te weten, van die dingen
Alleen zo hier met mij samen te zijn
En te horen van een leven
Waarin de liefde weer regeert
En te geloven, al is het maar even, dat de haat wordt aangeleerd
Dat de mensen liever zoenen
Dan dat ze vechten op het journaal
Dat beer weer beter word, de poes morgen wel weer opstaat
Dat die ook slaapt en dat het goed komt allemaal

Ook bovenstaande tekst vond en vind ik zo ontzettend mooi. Juist omdat het in mijn ogen precies de beleving van een kind weergeeft. Het liefst wil je als ouder niet dat je kind weet van alle verdriet en ellende in de wereld. Een kind moet kind kunnen en mogen zijn. Met name het stukje “waarin de liefde weer regeert” is iets wat ik zo hoop voor de toekomst van Senna.

I-font-b-Love-b-font-you-font-b-moon-b-font-and-Back-vinyl-wall

Muziek en herinneringen

Is het toch nog een heel lap tekst geworden. Toen deze tekst van de week in mijn hoofd schoot moest en zou ik er een artikel over op papier zetten. En ik ben blij dat ik het gedaan heb. Voor mij zijn dit toch herinneringen aan mijn zwangerschap en aan Senna. Oohja de uiteindelijke tekst op het geboortekaartje is heel kort geworden, namelijk: “Met ons hoofd in de wolken en de wereld aan jouw voeten.” Ideetje van Vincent 😉

Welke songtekst raakt jou?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • peetjew79@hotmail.com

  Ik krijg altijd kippenvel en tranen in mijn ogen van ‘Jouw liedje’ van Claudia de Breij

 • Kimberley

  Wat een mooie tekst, ik kende dit nummer helemaal niet. Ga hem zo even opzoeken! De tekst die ik steeds in mijn hoofd had, toen ik zwanger was van mijn zoontje was:

  “If I were a builder
  Then you’d have a castle
  To rival the highest mountain
  And if I were a billionaire
  I’d give you every material thing
  But unfortunately all I have to give to you
  Is an imperfect heart
  But it’s a heart that beats only for you”

 • Cindy H

  Something inside so strong van labi siffre. Op dit moment ga ik door een moeilijke periode. Dit lied geeft aan dat hoe je ook onderdrukt wordt je innerlijke kracht sterker is.

 • Nicole

  Ik hou van acda en de munnik!
  Zelf was ik onlangs zwanger en waren de liedjes van niels geuzenbroek en john legend hot.. daar zitten ook geweldige zinnetjes in! En slaap maar van marco borsato!

 • niesca

  ligt echt puur aan mijn gevoel welke muziek me ligt. als ik me echt rot voel dan zet ik vaak keiharde stamp muziek op om al die nare gevoelens weg te krijgen. als ik helemaal happy ben en in love natuurlijk lieve nummers

 • Gwen

  Mooie tekst op het kaartje zeg!!!

 • Stéphanie

  Ach gossie, wat een leuke blogpost is dit ♥

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.