Ons dagritme tijdens de vakantie
17 aug 2018 Kinderen Mama 5

Ons dagritme tijdens de vakantie

Afgelopen week konden jullie mij vragen stellen via Instagram, en een van die vragen was of ik ons dagritme tijdens de vakantie wil delen. Dat vind ik wel een hele leuke. Vooral omdat dit echt iets was waar ik de eerste weken van de vakantie veel struggles mee had. Inmiddels is het gelukkig wat rustiger en kan ik jullie een beter beeld geven van ons dagritme tijdens de vakantie. 

Zes weken zomervakantie

Omdat wij in de mei vakantie al een vakantie hebben gehad naar Zuid-Frankrijk en wij in september nog een aantal weekenden weg gaan, besloten wij deze zes weken zomervakantie thuis te blijven. En heel eerlijk: de eerste weken van de vakantie was er geen ritme bij ons thuis te bekennen. Vreselijk. Ik plande wat leuke uitjes in. Bracht de kinderen zo laat mogelijk (het liefste rond 21.00 uur naar bed) zodat ze lekker lang zouden slapen, en door de dag heen modderde wij wat aan. Gelukkig hadden we toen nog oppas (momenteel op vakantie) en kon ik wanneer zij bij ons was even wat dingen in huis doen of werken.

Verstoord dagritme

Dat verstoorde dagritme ging op den duur een beetje vervelend worden. Chagrijnige kinderen die elkaar continue in de haren vliegen, geschreeuw, gehuil. Ik werd er gek van. Het liefste had ik per direct mijn koffers gepakt en was ik alsnog op vakantie gegaan (desnoods alleen, heerlijk). Ik kwam al snel tot het besef dat structuur niet alleen voor mijn kinderen belangrijk is, maar ook voor mij! Voor ons als gezin in het geheel. In ons achterhoofd hing nog een beetje de gedachte om Senna op een snelcursus zwemmen te doen en aangezien wij toch niet op vakantie zouden gaan besloten wij dit op het laatste moment nog te doen.

En wat is dit een uitkomst geweest voor ons! Waar ik eerst “bang” was dat het op niets uit zou lopen is dit echt een perfecte beslissing geweest. Vanaf dag een zwemles heb ik een dolgelukkig en blij kind welke weer een uitdaging heeft. En niet geheel onbelangrijk: wij hebben weer ons ritme terug! Ik zal binnenkort wat meer schrijven over de snelcursus Zwemdiploma A, maar in het kort betekent dit 3 uur zwemmen per dag (uitgezonderd het weekend). Hieronder een korte omschrijving van ons ritme tijdens de vakantie.

Onze dagroutine

07.00 Ontbijt met de kinderen

07.45 Vincent brengt Senna naar zwemles. Ik blijf thuis bij Sophia. Meestal liggen we lekker in bed tv te kijken. Even een momentje samen. Ze gaat ook altijd heel demonstratief zo hoppa bovenop me liggen haha.

08.00 Sophia en ik tuttelen een beetje. Ik kleed mij aan, en zoek wat kleding uit voor Sophia. Ik laat haar lekker aanrommelen en kleed haar tussendoor een beetje aan.

09.00 Er is een vast schoonmaak rondje in huis wat ik elke dag doe (zouden jullie meer over deze routine willen lezen of zien in een vlog??). Deze routine duurt ongeveer een uur.

10.00 Ik drink koffie, Sophia krijgt een stukje fruit en wat drinken. Vaak spelen we wat samen of help ik haar met iets bouwen.

11.00  Senna ophalen van zwemles. Het zwemmen is in een dorpje hier om de hoek en maar een heel klein stukje rijden.

11.30 Soms moet ik nog even wat boodschappen doen en soms rijd ik direct door naar huis. Ik laat de kinderen even spelen en vooral Senna laat ik even tot rust komen.

12.30 uur Lunch!

De ochtend is heel gestructureerd. De middag wat minder. Ik laat het dan ook echt van Senna afhangen hoe hij zich voelt en hoe fit hij is. Soms laat ik hem ook gewoon lekker een lange tijd spelletjes spelen op de tablet. Het zwemmen is best intensief en naarmate de zwemlessen vorderen, hoe meer ik dit merk. Sophia doet overigens wel vrijwel elke middag een dutje van ongeveer 13.30 tot 16.00 uur. Ik merk dat zij dit nog wel echt nodig heeft. Om 17.30 uur proberen we aan tafel te gaan voor het eten zodat de kinderen rond 19.00 uur ook wel echt op bed liggen (soms na het eten nog even in bad).

Tot zover een beetje van ons ritme. Zoals ik al zei: ik vind het echt heerlijk om een ritme in het gezin te hebben De kinderen en ik doen het daar heel goed op.

Hoe gaat het bij jullie in de vakantie met de structuur? Ik ben heel erg benieuwd en lees het graag terug in de comments!

Reacties

 • Linda

  Leuk om te lezen, herkenbaar toen onze kids iets kleiner waren. Ook leuk als je een keer over het schoonmaakrondje vlogt!

 • Myrthe

  Heel leuk om te lezen! Ik ben ook wel benieuwd naar je dagelijkse schoonmaakrondje 😊

 • Eline

  Leuk om te lezen en fijn dat Senna de zwemlessen zo leuk vindt! En ik ben jaloers; een middagdutje van 2,5uur! Ideaal! Die van mij (bijna even oud) slaapt al een jaar niet meer ‘s middags🙈. Zo zie je dat ieder kind weer anders is he!

  • Saskia Hardeman

   Haha ja! Senna sliep ook niet meer met twee en een half, zo jammer vond ik dat!

 • Carmen

  Leuk om te lezen!! Schoonmaakrondje ben ik ook heel benieuwd naar:)
  Liefs! Xx

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv