Bloggerclichés!
12 mrt 2015 Lifestyle 16

Bloggerclichés!

Mijn blog is ongeveer anderhalf jaar oud en ik blog nog steeds elke dag met heel erg veel plezier. Inmiddels begin ik bij mijzelf een aantal echte clichés te ontdekken. En eigenlijk vind ik het wel grappig dat er van die typische bloggers clichés zijn. Ik schreef deze (in mijn ogen) clichés eens op en ben natuurlijk heel benieuwd of jullie deze clichés herkennen! En als je ze niet herkent ben ik natuurlijk erg benieuwd wat je er van vindt! Lees je mee met deze clichés?

Thirst things first

Eigenlijk is een van de eerste dingen die ik doe als ik in de ochtend  wakker geworden ben: het checken van mijn blog en social media. En ik vermoed dat ik niet de enige blogger ben die dit doet 😉 Eerder kon ik voor het slapen gaan ook nog uren lang op social media en verschillende blogs rondhangen. Gelukkig ben ik hier van af. Mijn telefoon gaat voor het slapen gaan gewoon uit en dat geeft mij heel veel rust. Dus dat ik in de ochtend als eerste naar mijn telefoon grijp neem ik dan maar voor lief.

Help, Mijn blog is niet online gekomen.

Hoe ideaal is het om van tevoren alle blogjes in te plannen en er geen omkijken meer naar te hebben. Heel handig. Tenzij het niet werkt en je blogje niet online komt. Helaas komt dit weleens voor en elke keer baal ik er weer van. Zeker als ik er pas laat achter kom vind ik dat vervelend. En ook al weet je dat de bezoekers van je blog wel terugkomen, het blijft een klein stressmomentje.

Blog Statistieken

Tjah en ook de statistiek is een dingetje waar elke blogger zich mee bezig houdt. Ideaal trouwens om diverse informatie mee te verkrijgen. Zo kan ik bijvoorbeeld precies zien op welke zoekwoorden ik gevonden word en hoeveel unieke bezoekers ik heb. Vooral dat laatste vind ik persoonlijk altijd leuk om te zien; het stijgt namelijk alleen maar!

Blogjes inplannen

Zelf ben ik erg van het voorruit bloggen. Als ik dan eens geen zin heb of er gewoon niet aan toe kom heb ik altijd iets achter de hand. Ideaal vind ik dat! Vaak ben ik dus al een week van tevoren aan het bedenken wat en wanneer ik iets online wil laten komen. Vaak heb ik een week van te voren mijn hele weekplanning klaar maar kom ik alsnog met allemaal ideeën en gooi ik het hele schema weer om 🙂

Kan ik erover bloggen?

Vanaf het begin dat ik mijn eigen blog heb betrap ik mijzelf erop dat ik bij veel dingen die ik zie, of doe, mij afvraag of ik erover kan bloggen. In principe blog ik over alles wat ik zelf leuk vind of wat mij aanspreekt. Bij alles wat ik online plaats vraag ik mij zelf dan ook af of het iets is wat ik zelf zou willen lezen. Vooral de vraag “kan ik erover bloggen” hoor ik van  veel andere bloggers terug.

Wat is mijn niche?

Dit is iets wat mij vooral zelf heel erg bezig houdt. Ik ben natuurlijk begonnen als beautyblog en inmiddels blog ik zo veel over het moederschap en mijn zwangerschap dat ik soms zelf niet meer weet wat nu mijn exacte niche ook alweer is. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat mijn blog bestaat uit artikelen die ik heb geschreven omdat ik het leuk vind. Dus daarmee probeer ik het dan weer van mij af te zetten. Toch denk ik dat elke blogger dit zich weleens afvraagt of zich afgevraagd heeft.

Voor de bloggers: herken je deze clichés? Heb je misschien nog toevoegingen, ik ben erg benieuwd! Voor de niet-bloggers: wat vind je van deze clichés?

handtekening-saskia

Doe jij ook mee met de winactie?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Anouk

  Hahah kan ik er over bloggen? Die herken ik zo erg!! Soms sta ik in een winkel en zie ik iets waarvan ik ohhh dat zou leuk zijn op mijn blog. Erg toch?!

 • wellnewss

  Oh dat zijn idd zulke herkenbare dingen haha. Leuk artikel! Xx Laura

 • Iris | Todayslipstick

  Herkenbare dingen! Leuk om te lezen, vooral het checken van je social media in de ochtend en ‘kan ik erover bloggen’?
  Liefs, Iris

 • Jess

  Een aantal dingen zijn zeker herkenbaar al ben ik juist geen planner. Ik schrijf gewoon op de dag zelf en heel soms heb ik iets achter de hand. Wat ik wel heel erg heb, is dat ik me inderdaad bij veel dingen afvraag of ik erover kan bloggen.

 • Laura

  Ja, ik herken ze wel. Ik blog pas een maandje of 5, maar elke morgen check ik bloglovin en deel mijn eigen nieuwe artikeltje op social media. Ik heb vaak ook al blogs ingepland staan voor de week erna en gooi het 9 van de 10 keer ook weer om.

  Ik denk dat die unieke bezoekers ook wel goed zijn voor je zelfvertrouwen. In december had ik ongeveer 1000 unieke bezoekers en mijn doel was om ervoor te zorgen dat ik in december 2015 het dubbele zou hebben. Als ik zie dat ik in februari al ruim over de 2000 unieke bezoekers zat, heb ik toch het gevoel dat ik iets goed doe en is dat een geluksmomentje voor mij.

  Ik val ook niet echt in een niche heb ik het idee. Ik schrijf over de kinderen, maar ook over de medische en psychische problemen binnen ons gezin. Ik ben van mening dat je gewoon moet schrijven over de dingen die voor jou goed voelen. En je oorspronkelijke idee was misschien om over beauty te gaan bloggen, maar kinderen en de zwangerschap nemen je leven compleet over en je vertelt graag over de dingen die jij op dat moment belangrijk vindt. Dus misschien ben je wel een mommyblogger met een vleugje beauty… 😉

 • Eline

  Jep heel herkenbaar vooral het kan ik hierover bloggen gedeelte 🙂

 • BeautyblogLaura

  Kan ik er over bloggen is echt zo herkenbaar! xx

 • zomersproetje

  Haha o jee ik herken het ook :-P… Het vooruit plannen lukt me soms wel soms niet. De ene keer heb ik een aantal blogjes al ruim van te voren klaar staan een andere keer ben ik er een avond voor er een online komt nog mee bezig. Scheelt dat ik niet iedere dag een artikel post… Als ik ga slapen gaat bij mij ook de telefoon uit en dan zie ik het de volgende ochtend allemaal wel weer. En dat niche… ‘moeten’ we onszelf in een hokje plaatsen?? 😉

 • Jenn

  Leuk om te lezen, best herkenbaar idd!

 • Monique

  Ja herkenbaar is het zeker.
  Ik blog nog maar net maar denk soms ook? Wat vertel ik nu dan? Vaak gaat het dan over wat ik mee maak. Al vind ik dat zelf ook leuk om te vertellen 🙂

 • Kirsten

  Dit zijn hele herkenbare punten hahah! Best wel apart dat elke blogger dit eigenlijk standaard doet.

 • angelique

  Heel erg herkenbaar. Ik ben echt dag en nacht met mijn blog bezig, inplannen, schrijven, foto’s maken, foto’s bewerken, bij elk product denk ik hmm is dit te reviewen?

 • Linda

  Ohja, zeker herkenbaar. Vooral dat overal over bij stilstaan of het geschikt is voor op de blog. Leuk blogje!

 • beautifulday4makeup

  Ik blogs ook vooruit hoor. Anders kun je dat bijna niet combineren met een full time job

 • Dineke

  echt zó herkenbaar! Vooral die statistieken haha denk dat ik ze wel 10x per dag check!

 • Iris

  Zeker het ‘kan ik erover bloggen?’ is heel bekend. Je staat soms foto’s te maken van de gekste dingen. Een ander ding is het gedoe om die foto’s te maken.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.