Je bent social media verslaafd als..
9 jul 2015 Lifestyle 18

Je bent social media verslaafd als..

Social Media verslaafd, ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Laat ik beginnen met vertellen hoe ik op het idee kwam om dit blogje te schrijven. Onlangs was ik met Senna thuis en kwam ik erachter dat het brood op was. Vervolgens pak ik mijn telefoon om Vincent een berichtje te sturen met de vraag of hij #brood mee wil nemen. Ja echt waar: ik typte #brood. Al snel realiseerde ik me dat dit eigenlijk helemaal niet goed is. Maar ok, het is wel grappig en daarom vandaag een aantal punten over social media verslaving op een rijtje!

Je bent Social Media verslaafd als..

Je zelfs in een sms jezelf er van moet weerhouden om #hashtags te gebruiken

Als je ervan baalt dat Instagram vrijwel niet via de laptop/computer te gebruiken is

Je wakker wordt en als eerste al je kanalen checkt

Je de neiging hebt om elke gebeurtenis te delen op twitter

Verjaardagen altijd checkt via Facebook, sterker nog, je hebt geen eens een verjaardagskalender

Voordat je ook maar een hap eet van je eten moet er eerst een foto gemaakt worden

twitter

En als je het vergeten bent om een foto te maken van je eten, je kind je er wel aan herinnert

Minstens vijf keer per uur je social media checkt

Je een vast rijtje hebt om te lezen. Bijvoorbeeld eerst Instagram, daarna Twitter en Facebook.

Je op social media kan teruglezen wat je vorige week donderdag om 17.00 uur ook alweer deed

Is dit voor jou herkenbaar en heb je misschien nog toevoegingen?

O, en vergeet vooral niet om me te volgen op Facebook,Β BloglovinΒ ,Β Instagram ofΒ twitter! πŸ˜‰

Reacties

 • Joy

  Wat erg eigenlijk om toe te geven dat ik heel veel dingen van hierboven herken! *schaam schaam*

 • Josan

  Ik wil niet beweren dat ik verslaafd ben. Ik betrap mensen in mijn omgeving er vaker op dat ze meer met hun telefoon zitten. En ja, ik heb een vast rijtje. Maar is dat erg? Veel mensen hebben een bepaalde ochtendroutine. Eerst koffie dan krantje, eventueel het nieuws dan aankleden. Routines zijn fijn niet persΓ© een teken van verslaving.

  • Saskia Hardeman

   Nee hoor, het hoeft niet erg te zijn, dat is ook niet de intentie van dit blogje. Ik bedoelde meer van die typische punten mbt social media.

 • debby

  Och wat herkenbaar zeg vooral dat Instagram . Ik probeer wel iets minder op social media te zitten en heb al mijn Facebook verwijderd.

 • Amy

  haha, leuk rijtje! Ik merk dat mijn telefoon en het gebruik van sociale media een beetje ingeslopen zijn in mijn dagelijkse routine. Pas op vakantie merk ik dat daar maar moeilijk van los kom… Toch wel een beetje verslaafd ja πŸ˜‰

 • Sandra

  Haha, wat een leuk idee voor een artikel dit. Ik ben ook wel een beetje verslaafd denk ik. Op Instagram kan je gewoon uren rondkijken zonder dat het verveelt!

 • Nina Simplynspecial

  Oeps, ik ben denk ik ook verslaafd hihi..! Het loopt soms de spuigaten uit..

 • Lilian

  Ik heb het geluk dat ik een waardeloze smartphone heb en mijn laptop staat nu vaak op mijn werkkamer boven πŸ˜‰

 • Ysanne

  Haha, vooral het wakker worden en alles meteen gaan checken vind ik eigenlijk best erg. En ’s avonds voor het slapen gaan natuurlijk ook weer zucht.

 • Sylvie

  En dat ik tijdens de nachtvoeding ook nog even het rijtje af ga.. En eigenlijk ook niet meer aan boeken lezen toe kom.. Ik wil toch graag iets gaan minderen!

 • Manon

  Na dit gelezen te hebben dan moet ik zeggen dat ik wel verslaafd ben

 • Sandra

  oepsie…. ben ik nu verslaafd? Hmmm, beetje veel wat herkenbaar is…

 • Deborah

  Haha, herinnert Senna je er echt aan om foto’s van eten te maken? Wat enorm cute! Ik herken enkele van de dingen zelf ook wel. Voor Instagram is trouwens wel een programma: Gramblr heet het geloof ik. Al gebruik ik Instagram vooral om anderen te stalken. πŸ˜›

  • Saskia Hardeman

   Haha ja echt waar πŸ™‚ Niet altijd hoor maar soms helpt hij me herinneren.

 • Iris

  Het helpt heel erg dat ik geen smartphone heb, anders zou ik misschien wel verslaafd zijn.

 • Bregje

  Guilty πŸ˜‰ Op vakantie ga ik afkicken, wish me luck! πŸ˜‰

 • Charlotte

  Hihi sommige punten zijn wel herkenbaar ja πŸ™‚

 • Linda

  Hij is weer super herkenaaar dit rijtje, oops! haha Maar het is gewoon ook zo onwijs leuk om mooie foto’s te bekijken op IG en de grappigste berichten te lezen op Twitter πŸ™‚ En na je Facebook te hebben gecheckt kan je dag natuurlijk pas beginnen hihi!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.