Waarom ik van mijn blog een succes wilde maken (en of dit gelukt is)
4 apr 2017 Lifestyle Persoonlijk 50

Waarom ik van mijn blog een succes wilde maken (en of dit gelukt is)

Inmiddels blog ik al een aantal jaren. Het is zo grappig om te bedenken hoe dit allemaal gelopen is. Vooral nu ik uit het bloggen mijn inkomsten mag verdienen krijg ik vaak de vraag hoe ik op het idee ben gekomen om van mijn blog mijn werk te maken. Het leuke daarbij is dat ik eigenlijk nooit de intentie heb gehad om inkomsten te winnen uit het bloggen. Ik vertel daarom hoe het opeens kwam waarom ik van mijn blog een succes wilde maken en hoe dit is gegaan.

Beginnen met bloggen

Drie jaar geleden begon ik met het starten van mijn blog. Het was vooral het idee van Vincent omdat hij het wel iets voor mij vond. Ik schreef wat artikelen, vond het doodeng, en na een heleboel te hebben verzameld ging Twinkelbella voor het eerst online. Ik ben begonnen met voornamelijk beauty. Ik heb echt moeten groeien om te ontdekken welke content het beste bij mij past en welk onderwerp ik het allerleukste vind om over te schrijven. Door de loop van de jaren is dit namelijk veranderd, beauty is nog steeds een groot onderdeel van mijn blog, maar zwangerschap en het moederschap overheerst momenteel. Waarom? Het zijn mooie onderwerpen om over te schrijven, dat besef ik mij maar al te meer sinds ik de trotse moeder van twee kinderen ben!

Bloggen als hobby

Jarenlang is het bloggen een grote hobby van mij geweest. Wat vond ik het heerlijk om verhalen te tikken achter mijn laptop. Echt een momentje voor mijzelf. Daarnaast geniet ik echt van de contacten die daarnaast via social media ontstaan. Zo leuk om op deze manier met lezers in contact te zijn! Ten tijde van de zwangerschap van Sophia ben ik heel erg ziek geweest door de prenatale depressie. Naast Vincent en Senna was het bloggen ongeveer het enige dat mij de dagen nog doorkreeg. Wat ben ik blij geweest dat ik kon vluchten in mijn blog en op die manier ook nog eens een heel klein beetje het taboe van de prenatale depressie kon doorbreken. Dat is toch wel een van mijn grootste wensen geweest om meer aandacht aan dit onderwerp te geven.

Van hobby naar baan

Een jaar geleden merkte ik dat mijn blog steeds groter begon te worden en dat er vanuit adverteerders ook steeds meer interesse kwam in mijn blog. Langzaamaan ben ik mij toen gaan afvragen wat ik nu eigenlijk wilde met mijn blog. Vanuit daar ontstond heel stil de wens om van het bloggen mijn baan te maken. Vaak wordt de wens om van bloggen een baan te maken gezien als hebberigheid, maar ik ben het gaan zien als een mogelijkheid. Een mogelijkheid om thuis bij mijn kinderen te kunnen blijven zonder inkomsten te verliezen. Voor mijn gevoel heb ik door mijn ziekte zoveel tijd met de kinderen verloren dat ik dit helemaal wil inhalen. Nu is het overigens niet zo dat ik óntzettend veel geld verdien met bloggen, maar het is in ieder geval meer dan genoeg om een bijdrage te kunnen leveren in het onderhoud van ons gezin. Vincent en ik hebben daarom op gegeven moment de sprong in het diepe gewaagd en ik gaf mijn baan als wijkverpleegkundige op. Ik moet zeggen dat dit geen makkelijke keuze was want ik hield heel veel van mijn werk als verpleegkundige, alleen na mijn ziekte zijn de prioriteiten in mijn leven toch iets veranderd en koos ik voor mijn gezin.

En is het gelukt?

Of het gelukt is om van mijn blog een succes te maken? Ik denk dat dit ervan af hangt welke definitie je hieraan hangt. Voor de een zal dit misschien niet zo zijn, voor een ander misschien wel. Als ik bedenk dat ik een aantal maanden over de 30.000 unieke bezoekers per maand heen zit, maakt dit mij wel heel trots. En weet je wat eigenlijk het mooie is? Ik doe gewoon wat ik op dit moment het allerleukste vind om te doen! Voor mij persoonlijk is mijn doel dus gelukt en ik ben hier ontzettend dankbaar voor. Ook voor jullie, want zonder jullie was dit nooit gelukt!!

Dit is dus de reden waarom ik van “hobbyblogger” ben veranderd in een blogger die haar inkomsten verdient met hetgeen wat zij het allerleukste vindt om te doen!

Bedankt voor het lezen en veel liefs !

Reacties

 • Romy

  Wat ontzettend mooi dat je deze beslissing hebt kunnen en durven maken. Ik vind dat je het super doet en geniet (ook al heb ik zelf geen kinderen) van al je blogs, ook die over het moederschap. Ik hoop dat je deze passie nog jarenlang met veel plezier blijft doen, zodat wij van je artikelen kunnen blijven genieten 🙂
  Onlangs geplaatst door Romy: 25 simpele tips om afleiding te zoeken

 • Marloes

  Wat leuk om te lezen zeg! Ik vind wel dat je mag zeggen dat je blog succesvol is geworden, het hangt natuurlijk af wat je doel is. Ik ben pas een paar maanden echt wat intensiever aan het schrijven als hobby en voor mij is mijn blog succesvol als ik überhaupt lezers heb 😅 liefs,
  Onlangs geplaatst door Marloes: Gastblog: Anders krijg je een kutkind

 • Sandra

  Wat onwijs gaaf om er je baan van te kunnen maken en dat je nu ook wat meer bij je kinderen bent 🙂
  Onlangs geplaatst door Sandra: PLOG: HARDLOPEN, KLEDING VERKOPEN & KOEIEN OPJAGEN

 • Sylvia

  Heerlijk verhaal om te lezen en zo zie je maar dat het wel mogelijk is. Voor mij is het nu ook hobby maar hoop in de toekomst (Hoe snel dat ook is) ook een zakcentje te kunnen verdienen.
  Onlangs geplaatst door Sylvia: About last week.. #13

  • Saskia Hardeman

   Het is zeker mogelijk! Ik geloof er zeker in dat wanneer je iets heel graag wil, en daar meer dan je best voor doet, het zal lukken.

 • Sandra

  Super fijn dat je je baan ervan hebt kunnen maken. Lekker thuis en binnen gezin! Bloggen is voor mij ook nog steeds een hobby maar door het vele schrijven en alle ervaring die ik nu heb. Heb ik besloten om met het schrijven verder te gaan.

  • Saskia Hardeman

   Wat fijn dat met het schrijven verder gaat, is echt een fijne manier om te kunnen uiten.

 • Sandra

  Bij je gezin, bedoel ik dus. 🙂

 • Lilian

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Trots mag je zeker zijn!

 • Melanie

  Wat leuk om te lezen. En voor een beginnende blogger als ik ook fijn om te lezen. Dat ook jij zoekende was naar je onderwerpen. Ik schrijf nu over van alles. Maar vraag me af of dit de juiste weg is. Doordat mijn blog nog vrij nieuw is vind ik van mezelf dat ik voor nu ook echt nog mag zoeken.

  • Saskia Hardeman

   Ik schreef in het begin ook over van alles. Ik denk dat het ook echt een proces is en dat je gaandeweg leert wat voor jou het prettigst werkt. Heel veel succes!

 • Karin

  Wat fijn dat je deze keuze hebt kunnen maken! De tijd met je kinderen kun je maar één keer invullen en omdat je voor je gevoel al zoveel gemist hebt, is dit toch perfect? En hebberigheid: dat is vaak onwetendheid of jaloezie van anderen. Mij is altijd geleerd dat niemand het geluk of succes op een presenteerblaadje krijgt aangereikt, je zult er zelf hard voor moeten werken. Dat heb jij gedaan en doe je nog steeds: logisch dat je daar heel trots op bent! Ik blijf je artikelen lezen 😊
  Onlangs geplaatst door Karin: Uitgenodigd: Hannah Xperience

  • Saskia Hardeman

   Lief dat je blijft lezen 😘 Je hebt ook wel gelijk dat het onwetendheid of jaloezie is. Bloggen blijft wat betreft ook wel iets “vaags”. En hard werken om iets te krijgen ben ik het ook helemaal mee eens!

 • Lifeaholic.nl

  Wat een mooi en stoer verhaal! Soms lijkt het alsof toch alles met een reden gebeurd!

 • Leonie van Mil

  Wauw wat een prachtig aantal unieke bezoekers. Zeker iets om trots op te zijn!
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Mijn zoektocht naar geluk #9

 • Vlijtig Liesje

  Heel herkenbaar. Zowel het gaandeweg steeds meer ontdekken waarover je wilt schrijven, als de kans zien om gezin en betaald werk op deze manier te combineren!
  Onlangs geplaatst door Vlijtig Liesje: Hoe bezoek en lees jij blogs?

 • Amy

  Wat ontzettend mooi dat je deze stap hebt kunnen zetten en dat je nu van je hobby echt je werk hebt kunnen maken! Mijn blog bestaat ongeveer even lang als die van jou, maar ik haal jouw aantallen bij lange na niet. Mijn blogritme is dan ook nogal grillig geweest en ik heb een vrij grote switch gemaakt van onderwerpen. Zo begon ik ooit met schrijven over beauty; maar de laatste keer dat ik erover schreef is ruim een jaar geleden. Voor mij is het dan ook echt een hobby, maar ik bewonder jou enorm hoe je zo gegroeid bent met je blog in de afgelopen jaren! Mag je trots op zijn!

 • Marguerita

  Wat een mooi verhaal en fijn dat je er genoeg inkomsten uit haalt om zo te kunnen doen wat je het liefste doet: bloggen en er zijn voor je kindjes
  Onlangs geplaatst door Marguerita: Dit jaar doen we Vaderdag eens helemaal anders

 • Linda

  Het is zo fijn om te lezen dat jouw blog zo’n fijne en goed lopende online plek is geworden. Je bent echt een begrip in blogland als je het mij vraagt! 🙂 En zo fijn dat je hierdoor veel tijd met je gezin door kan brengen, dat lijkt mij vooral in de jonge jaren écht onbetaalbaar 🙂

 • MamaPlaneet

  Mooi verhaal. Prachtig dat je je ei kwijt kan, bij je gezin kan zijn en he onafhankelijk behoud. Ik heb eeb onwijs leuke baan (eigen onderneming) maar wat meer sociaal cotact zou ik fijn vinden. Ik schreef altijd mijn dagboeken vol. En zo begon ik met bloggen. Langzamerhand kost het me best wat geld en dat is prima. Maar dat betekent wel dat ik vanaf nu wat meer open zal staan voor inkomsten verdienen. Het is hard werken. En dat is maar goed ook. Ik blijf je blogs graag lezen.

  • Saskia Hardeman

   Wat gezellig dat je blijft lezen 😘 Bloggen is zeker hard werken daar vergissen mensen zich weleens in. Jij ook heel veel succes met alles!

 • Liset - Beautydagboek

  Het is je zo gegund om op deze manier je werk te kunnen doen. Hoe ideaal is het inderdaad dat je vanuit huis kunt werken en er ook voor de kids kunt zijn? Je hebt het goed gedaan!
  Onlangs geplaatst door Liset – Beautydagboek: Review | Pupa Vamp! definition mascara

 • Essma

  Mooi toch?! Via Instagram heb ik jou en je blog gevonden en vind jet gewoon leuk wat je schrijft! Ga zo door zou ik zeggen! ✌🏻😉
  Onlangs geplaatst door Essma: Je weet dat je kleutermama bent als je…

  • Saskia Hardeman

   Wat leuk zeg dat je mij gevnden hebt via instagram, dankjewel voor je bezoekjes 😘

 • Iris

  Ik vind het erg knap dat het je gelukt is om van bloggen je werk te maken. Zeker omdat het iets is wat je helemaal zelf hebt opgebouwd vanaf de eerste bezoeker.

  • Saskia Hardeman

   Hihi en ik denk dat jij misschien toch wel een van mijn eerste bezoekers bent die ook gezellig is blijven plakken 😘 😘

 • Sharon

  Fijn dat je er je werk van kan maken, mooi geschreven ook.

 • Patricia

  Goed bezig zeg! Dat van een taboe doorbreken daarmee is het bij mij ook ooit begonnen. Daarnaast behoefte om mijn twijfels over het krijgen van kinderen, zwangerschap en moederschap te delen. Zeker nu ik voor mijn onderneming steeds minder artikelen schrijf, is het echt fijne plek. Ben natuurlijk geschoold journalist, dus wil het wel allemaal goed doen en ben daarin ambitieus. Nu eerst ontdekken hoe een gezin valt te combineren met ondernemen, en van mijn verlof genieten, maar daarna ga ik ook knallen.
  Onlangs geplaatst door Patricia: Twee weken na de uitgerekende datum… – Poll

  • Saskia Hardeman

   Ik kan mij inderdaad indenken dat als journalist je heel ambitieus kan zijn met bloggen en focuspunten hebt, die ik bijvoorbeeld, niet zou hebben. Eerst inderdaad genieten van wat komen gaat en dan knallen 😘 😘

 • Anja

  Gezien het bezoekersaantal mag je toch echt wel trots zijn hoor.
  Onlangs geplaatst door Anja: Weekendtips 7 – 9 april 2017 evenementen uitjes festivals

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  Ik vind het super knap van je. Maar vooral ook omdat je ‘echt’ bent. Je stuurt gewoon een berichtje, je reageert op reacties. En oprecht. Ik vind je als persoon ook heel erg leuk en dat breng je ook over op je site. Ik denk dat dat twinkelbella maakt en ook mensen daardoor terug komen
  Onlangs geplaatst door Mathiske -gelukineenrompertje-: Waarom ik een fitte moeder ben maar geen #fitmom 

  • Saskia Hardeman

   Ooh dit vind ik zo lief om te lezen, dankjewel! Word ik echt blij van 😘 😘

 • bianca schrijft

  Persoonlijk ben ik stiekem jaloers. Ik zou best wat salaris moet inleveren op het moment dat ik fulltime zo bloggen of op andere manieren schrijven. Toch is dit wel mijn droom en ik zou mijn hart volgen zodra het financieel haalbaar is. Ik zal dan veel moeten inleveren, maar ik zou er veel plezier en passie voor terug krijgen. Dat is winnen.
  Of het hebberigheid is, net hoe je het bekijkt. Ja, je moet samenwerkingen aangaan, etc, maar dat kan ook ethisch verantwoord. Daar ben ik heilig van overtuigd. Je cijfers zijn voor mij een Fatah morgana, maar wie weet bereik ik het ooit.
  Onlangs geplaatst door bianca schrijft: Het is hier autistisch, wereld autisme dag

  • Saskia Hardeman

   Waar een wil is, is een weg. Komt vast goed 😘

   • bianca schrijft

    Dank je wel, dat is heel motiverend. De wil is er zeker, alleen heb ik een man die 100% is afgekeurd momenteel. Dit geeft extra moeilijkheden met zich mee. Met autisme valt onzekerheid en twijfel en onverwachtse veranderingen niet al te goed te combineren. Beetje bij beetje neem ik kleine (soms brutale) stapjes.
    Onlangs geplaatst door bianca schrijft: Het is hier autistisch, wereld autisme dag

 • simpel, met een snufje liefde

  Wat goed geschreven. Het is mooi dat je dit naast je hobby ook als je werk kunt doen.
  Onlangs geplaatst door simpel, met een snufje liefde: Het is bijna pasen…tijd voor een tak!

 • Patricia

  Dat is toch het mooiste wat er is. Van je hobby je werk kunnen maken. Ik zou het heel graag willen maar daar ben ik nog lang niet. Ik heb ook niet de tijd om al mijn energie die ik zou willen, er in te steken, omdat ik ook nog werk. En stoppen met werken is geen optie. Wie weet in de toekomst. Bloggen is zeker een passie geworden.

  • Saskia Hardeman

   Kan mij indenken dat het naast een baan te veel energie kost. Inderdaad, wie weet in de toekomst, het is je gegund!

 • Anne

  Ik ken je blog nog niet zo heel lang, maar ik volg je wel al een hele tijd op instagram. De laatste tijd betrap ik mezelf dat ik steeds vaker op jou blog terecht kom en ik vind het heerlijk om je artikelen te lezen! Ik vind je zeker een inspiratie bron aangezien ik net ook zelf een blog begonnen ben ik ik geniet er heel erg van! Ik vind het zeker heel dapper dat je de keuze hebt gemaakt om je baan op te zeggen, het lijkt me ook heel bijzonder dat je dat überhaupt hebt kunnen doen!
  Onlangs geplaatst door Anne: 4 favorieten producten

  • Saskia Hardeman

   Ah wat gezellig zeg dat je steeds even een kijkje komt nemen, dat vind ik alleen maar heel erg leuk natuurlijk 😘 Fijn zeg dat je zelf ook zo kan genieten van het bloggen, het is zó leuk!

 • Merel

  Inspirerend!
  Ik lees je met veel plezier (anders zou je niet zo vaak in die favorieten voorbij komen haha). Mooi dat je zo open bent en heel dapper dat je je werk hebt opgezegd. Op naar de volgende drie jaar 😉
  Onlangs geplaatst door Merel: Lees mee 24: mijn favoriete blogs van afgelopen week

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.