7x makkelijke hacks voor het huishouden!
2 mei 2019 Lifestyle Mama 8

7x makkelijke hacks voor het huishouden!

Het is geen geheim dat ik het huishouden niet vervelend vind om te doen. Ik vind het altijd fijn om weer te kunnen neerploffen wanneer alles netjes opgeruimd en schoon is. Ik weet dat niet iedereen het hierover met mij eens is haha! Daarom deel ik in dit blogje 7 makkelijke hacks voor het huishouden!

Hoekjes schoonmaken met sateprikkers

Sateprikkers zijn ideaal om hele kleine hoekjes en gaatjes mee schoon te maken waar je normaal niet bij zou kunnen. Ook handig is dat bijna iedereen deze wel in huis heeft, en ze ook niet duur zijn. Zelf gebruik ik sateprikkers voor het schoonmaken van de randjes van de kraan, randjes van de tafel etc. Super handig en scheelt een hoop frustratie omdat je anders ergens niet bij kan.

Gebruik van schoonmaakazijn

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: gebruik van (schoonmaak)azijn. Ik ben dol op dat spul. In een eerdere video die ik opnam vertel ik al hoe ik het gebruik (klik op volgende link om direct naar de video te gaan: youtube). Schoonmaakazijn gebruik ik naast de was ook om kalk te verwijderen (niet op natuursteen!!), zo nu en dan de toiletten en nog veel meer! Interesse in een apart artikel over schoonmaakazijn? Laat het mij weten in de comments.

Vlekken laten inweken

Heb je ook weleens dat je enorm staat te boenen op een vlek? Etensresten in de keuken bijvoorbeeld? Druppel hier eerst wat water op en laat het een tijdje inweken. Als de vlek goed is ingeweekt veeg je deze zo weg!

Schoonmaken met een plantenspuit

Eerder pakte ik bij ene snel schoonmaakrondje altijd een emmer sop. Inmiddels pak ik een plantenspuit met water (en soms een drup schoonmaakmiddel). Dit werkt zo makkelijk! Spray de inhoud en ga er met een doekje overheen, hoppa, zo simpel kan het zijn.

Maak elke dag een rondje in huis

Als de kinderen naar school zijn maak ik altijd een rondje in huis. Zo heb ik vrijwel elke dag hetzelfde rondje om de boel een beetje op te ruimen. En wanneer het nodig is om extra schoon te maken omdat iets heel vies is, dan neem ik dit gelijk even mee. Zo’n rondje voorkomt dat dingen blijven liggen zodat het later veel meer tijd in beslag neemt om op te ruimen/ schoon te maken. Ik heb deze routine opgenomen op video en deze zal binnenkort op mijn youtube kanaal verschijnen.

Laat je kinderen helpen

Ik weet niet of dit een hack is, maar och wat heerlijk als kinderen soms even helpen! Soms geef ik de kinderen een natte doek en laat ik ze lekker de plintjes schoonmaken. En ze vinden het nog leuk ook! Sophia vind ik nog te jong om de trappen schoon te maken (straks valt ze) maar Senna maakt de laatste tijd best veel de trappen schoon. Dat scheelt mij zo veel tijd!

Cupcakevormpje tegen lekkend ijs

En alvast een hack die heel handig zal zijn voor de zomer wanneer er weer veel ijsjes gegeten zullen worden. Doe een cupcake vormpje onder aan het stokje van het ijsje en schuif deze naar boven. Als het ijs dan lekt, dan druppelt dit in het vormpje en niet op kleding J

Tot zover! Wat vinden jullie van deze hacks? Kende je ze al of nog niet? En heb jij nog een handige hack? Laat het achter in de comments!

Reacties

 • Natasja

  Hier nog zo’n fan van azijn! Super fijn ook om speelgoed mee schoon te maken.
  Onlangs geplaatst door Natasja: De leukste moederdag cadeau’s

 • D

  Azijn is heel fijn om mee schoon te maken idd. Soms knoeien ze hier met zeep bij de spoelbak als je dat weg wilt halen krijg je altijd zo n sopdoek.als je er dan azijn opgiet lost de zeep veel beter op. Bij de ah verkopen ze azijn met citroen. Die ruikt best aangenaam 😉

 • Naomi

  Die satéprikker heb ik dus nooit aan gedacht, maar ik ga ‘m gelijk gebruiken! Ik heb zo’n tafel met gleuven erin en inderdaad, ik sta een partijtje te tobben om het vuil daar elke keer uit te krijgen. Dit moet perfect zijn! Dankjewel.
  Onlangs geplaatst door Naomi: De uit-knop

 • Lilian

  Waar jij sateprikkers gebruikt, gebruik ik wattenstaafjes. Vooral in de keuken. Ongeveer één keer per jaar hoor, zó schoon ben ik nu ook weer niet 😉

  Dat schoonmaken met een plantenspuit vind ik overigens een erg handige tip!
  Onlangs geplaatst door Lilian: 5 voordelen van het zelfstandig ondernemerschap

 • Sandra

  Die plantenspuit! Handig daar had ik dus nog nooit aangedacht! Ik heb zelf een pak wegwetpdoekjes boven liggen, even snel een doekje door wc of wasbak.

 • Rory

  Die laatste! Wat handig. Nu maak ik alleen nooit cupcakes dus dat zijn wel van die dingen die ik even moet onthouden en in huis moet halen, maar ik vind het een hele slimme. En natuurlijk is het beter om iedere dag een kort rondje te doen. En eigenlijk weet ik dat ook wel. Maar het nu nog even doen…

 • Marlon

  Voor de hoekjes en kleine gaatjes of bijv de voegen in de badkamer gebruiken wij een oude tandenborstel, echt mega handig!

 • Voet1985

  Hier ook een schoonmaak prinses. Heerlijk als alles schoon is vlek en stof vrij. Ik gebruik voor moeilijke plekken zoals de oven en schimmel in badkamer of wc baking soda met groene zeep. Daar een papje van maken en je smeert het zo met een sponsje weg. En schoonmaakazijn is hier ook favo door de was maar ook voor afstoffen (nat dan, want droog doe ik met de stofdoek)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv