Zo bespaar je duizenden euro’s per jaar
15 mei 2018 Lifestyle 1

Zo bespaar je duizenden euro’s per jaar

Om dit artikel heel eerlijk te beginnen: ik ben niet de allerbeste bespaarder die er is. Ik denk zelfs dat ik er behoorlijk slecht in ben. Maar toch vind ik het wel interessant om te bekijken hoe ik in mijn gezin kan besparen op bepaalde zaken. Want vaak is het makkelijker dan gedacht!

Besparen op de boodschappen

Over het besparen op de boodschappen heb ik al eens apart geschreven. En toch blijft dit iets wat steeds weer naar voren komt. Je kan hier namelijk tientallen euro’s (en misschien wel honderd) per maand mee besparen. Hoe? Door een winkel te kiezen die niet de hoogste prijzen heeft en door te kijken naar aanbiedingen. Daarnaast kan het gunstig zijn om van producten die je veel gebruikt, meerdere te kopen. Én iets dat ik voorheen nooit deed maar wat mij nu vrijwel niets meer uitmaakt: het kan ook schelen om gewoon het goedkoopste merk te kiezen, bij heel veel producten merk je echt het verschil niet.

Besparen op energie

Wanneer het binnen koud is, zet ik de verwarming het liefste zo hoog mogelijk. En daar is waar ik altijd op mijn kop krijg 😉 Wanneer je de verarming namelijk niet te hoog zet kan je hier heel erg veel mee besparen. Trek bijvoorbeeld gewoon extra warme kleding aan, of pak een lekker warm kleedje wanneer je op de bank zit. Wat ook veel kan schelen: tochtstrips op de deur en deuren in huis goed sluiten.

Besparen op beautyproducten

Ook hiervoor geldt: koop het in de aanbieding. Voordat ik blogde, en heel veel opgestuurd kreeg, was ik groot fan van het Kruidvat. Het is zo fijn om daar meerdere producten voordelig te kunnen kopen. Ik kom daar nog weleens voor beauty producten wanneer deze in de aanbieding zijn. Vooral de 1+1 acties van bijvoorbeeld Maybelline vind ik ideaal. Dit is echt nog eens voordelig make-up kopen.

Besparen op kleding

Bij mij het minst favoriet: het besparen op kleding. Ik houd van kleding en bespaar hier het liefste niet op. Voor de kinderen doe ik dit liever ook niet, maar vind ik dit wel makkelijker om te doen wanneer ik mij bedenk dat zij zo snel uit kleding groeien. Voor Senna kochten wij bijvoorbeeld heel veel Tommy Hilfiger maar geloof mij: je wordt echt niet blij wanneer je kindje binnen no-time uit zijn shirtje van 50 euro is gegroeid. Sindsdien kopen wij veel voor mijn zoontje bij Tommy Hilfiger in de sale. Dit kan zo veel schelen! Ook voor mijn dochter kopen we bij de wat duurdere merken in de sale. En een hele goede tip hierbij is: koop alvast een paar maten voorruit! Leggings van een duurder merk kunnen bijvoorbeeld best prijzig  zijn, ik koop daarom vaak alvast een paar maten voorruit, dit kan zo 10 tot 15 euro per stuk schelen. Dit net zo met jurkjes, rokjes en shirts. En als je echt wil besparen, ga je gewoon naar de tweedehands kleding winkel of de Wibra en de Zeeman, deze kleding wordt ook steeds leuker!

Stoppen met roken

Nu denk ik niet dat er heel veel rokers zijn onder mijn lezers, maar het stoppen met roken is wel echt een tip om heel veel geld te besparen! Met stoppen met roken bespaar je minstens € 2000,– per jaar en dat is echt heel erg veel geld! Daarnaast is het stoppen met roken natuurlijk heel erg goed voor de gezondheid, en dat is ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Pak vaker de fiets

Laat vaker de auto staan, en pak vaker de fiets! Weer een puntje wat niet alleen fijn is om geld te besparen maar wat natuurlijk ook gewoon heel erg goed is voor de gezondheid. Zelf vind ik het ook gewoon heel fijn om lekker in de frisse lucht te zijn, doet toch altijd weer goed. Over auto’s gesproken, dat is natuurlijk ook iets waar je goed op kan besparen. Sinds ik bijvoorbeeld vanuit huis werk hebben wij onze dure Audi weggedaan, gewoon ook omdat wij bijna nooit ver weg hoeven te gaan. Dit scheelt echt ontzettend veel geld.

Besparen op de zorgverzekering

Kijk kritisch naar de zorgverzekering. Een aanvullende verzekering lijkt heel vanzelfsprekend, maar soms is het gewoon duurder. Reken het uit, leg de prijsoverzichten naast elkaar en bekijk wat uiteindelijk voordeliger is.

Tot zover. Ik ben vast een aantal punten vergeten en zou het dan ook heel leuk vinden als je deze zou willen aanvullen in de comments, ik ben ontzettend benieuwd naar jullie tips om te besparen!

Reacties

  • Marloes

    Op het puntje boodschappen doen bespaar ik ook heel veel door het gewoon 1 keer per week te laten bezorgen. Bij de plus hebben ze altijd acties met producten waardoor het bezorgen gratis is en zo koop ik echt alleen de dingen die nodig zijn. En op is op 😁

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv