Budgettips voor het kopen van kinderkleding
2 jul 2020 Kinderen Mama 8

Budgettips voor het kopen van kinderkleding

Kinderen kosten geld. Veel geld. Daarom vind ik het persoonlijk best fijn om hier en dan eens iets te besparen. Het kan nog best weleens lastig zijn om kinderen leuk te kleden voor ook nog eens weinig geld. Maar het kan zeker weten wel! Ik deel een aantal handige en praktische budgettips voor het kopen van kinderkleding. Ook ben ik heel benieuwd naar die van jullie!

Koop tweedehands kinderkleding

Laat ik dan maar aftrappen met een tip die misschien wel het meeste voor de hand liggend is. Toch is het een tip die niet aan dit lijstje mag ontbreken. Voor het kopen van tweedehands kleding kan je bijvoorbeeld een tweedehands kledingwinkel bezoeken, die zijn er tegenwoordig genoeg! Ook zou je het bijvoorbeeld eens bij de kringloop kunnen proberen om leuke tweedehands kinderkleding te scoren. Wanneer je het allerliefste je koopjes online scoort kan je natuurlijk ook kiezen voor marktplaats! Zelf schreef ik eerder al eens een artikel over tweedehands kinderkleding waarin jullie aangaven hier een groot voorstander van zijn en veel gebruik van maken.

Verkoop zelf kinderkleding

Een tip die ik zelf wel wat meer zou mogen opvolgen is om zelf kinderkleding te verkopen. Voor beide kindjes hebben wij aardig wat merkkleding, zoals die van Tommy Hilfiger en bijvoorbeeld Z8 en Like Flo. Over het algemeen blijft deze kleding zelfs na veel wassen erg mooi en kan het gemakkelijk verkocht worden. Hierbij kan je bijvoorbeeld ook denken aan marktplaats. Ook zijn er op internet genoeg andere winkeltjes te vinden waar je tweedehands kleding aan kan verkopen. Kijk ook eens in je dorp of stad of er misschien tweedehands kinderkleding winkels zijn die kleding aan nemen om door te verkopen.

Kinderkleding kopen in de sale

Kleding kopen in de sale is misschien iets dat elke moeder wel doet. Van de duurdere merken koop ik  alleen kinderkleding wat ik écht ontzettend leuk vind. De rest koop ik vaak in de sale. Zo kopen wij voor de kindjes de duurdere merken vaak groot in wanneer het sale is. Vooral voor mijn zoontje komt de kleding van Tommy Hilfiger het meeste uit de sale. Ik vind het zonde om dit allemaal buiten de sale om te kopen omdat hij er toch weer aardig snel uit zal groeien. Daarnaast is het kleding dat altijd mooi blijft.   Kinderkleding kopen in de sale is dan ook zeker aan te raden.

Kinderkleding voorruit kopen in de sale

Kleding voorruit kopen in de sale is wat mij betreft toch wel een van de beste tips. Zo kocht ik bijvoorbeeld in de laatste sale van het merk Z8, alvast kleding voor mijn dochter welke zij aankomende winter aan kan (ik koop dan 1 of 2 maten groter zodat ik zeker weet dat zij dit dan zal passen).  Ook voor mijn zoontje kocht ik al eens wat basic shirts van Tommy Hilfiger in grotere maten, en zelfs schoenen! Altijd weer fijn om iets nieuws en moois zo uit de kast te kunnen pakken.

Combineer budget kinderkleding met merk kinderkleding

Eerder schreef ik ook al eens een apart artikel over Budget of lekker duur. Zelf houd ik van merkkleding maar het is gewoon ontzettend duur. Ik combineer budget kinderkleding met merk kinderkleding. Je kan deze kledingstukken met elkaar combineren, bijvoorbeeld een broek van de Hema en een shirt van Z8. Je kan ook een budget met jezelf afspreken en bijvoorbeeld een aantal stuks merkkleding kopen en de rest bij de budget winkels. Zelf koop ik voor mijn jongste dochter bijvoorbeeld een stuk of vijf jurkjes van een merk en de rest bij de H&M, Hema etc. Zo blijft het budget toch binnen de perken en kan ik haar toch gevarieerd kleden.

Wat vind je van mijn tips? Ben ik misschien iets vergeten?

Lees ook: tips om te besparen op de boodschappen

Reacties

 • Marloes

  Ik denk dat je alles wel gehad hebt qua tips, Ik heb in ieder geval niks meer toe te voegen! Bij Hema, h&m en Zara hebben ze vaak echt heel leuke kleren voor meisjes, bij mij loopt het budget dan toch vaak wat meer op dan ik van te voren begroot 😉
  Onlangs geplaatst door Marloes: Tips tegen haaruitval

 • Frank

  Hele goede tips, niets meer aan toe te voegen! Helaas zijn wij niet zo 🙈🙊 omdat we nog te vaak te duur kopen haha en het mooiste voor die kleine proberen te kopen! Toch zijn we daarin veranderd zo shoppen we regelmatig bij de primark voor outfits en zijn we net zoveel geld kwijt als normaal 1 kledingstuk van een merk.
  Onlangs geplaatst door Frank: Het bevallingsverhaal geschreven door een papa

 • Vlijtig Liesje

  Volgens mij heb je bijna alles wel genoemd : ) Tweedehands vind ik ook een goede optie altijd. En wees vooral geen snob, en koop ook gewoon bij de Zeeman en Wibra.

 • Lisette

  Handige tips! Zelf ga ik twee keer per jaar naar een kinderkledingbeurs. Daar word je kinderkleding verkocht maar je kan er ook kopen. Maar de laatste keer vond ik het voor mijn dochter van 3 jaar wat tegenvallen. Voor de hele kleintjes zijn de kleertjes beter en minder verschoten. In september ga ik zelf voor het eerste heel wat proberen te verkopen.
  Onlangs geplaatst door Lisette: Wereldwijs, een kaart aan de muur.

 • Femke

  Ik vind het moeilijk heel veel geld uit te geven aan iets wat je kindje niet al te lang kan dragen. Maar de tip met in de sale op voorhand kopen vind ik echt superhandig! Ga ik zeker doen 🙂

 • Jouk

  Ik vind het idd goede tips, alsof ik het zelf geschreven heb. Ik doe het precies zo. Hoewel ik het nu liever in de sale koop ipv 2e hands. En als er eens een jurkje is die ik echt super vind voor mijn dochter(‘s) koop ik het ook nog weleens buiten de sale. Ook heb ik 2 dochters dus ik bewaar nu ook kleding dat de oudste niet meer past zodat de jongste dit later kan gaan dragen.

 • Lilian

  Wij besparen heel veel geld doordat we veel krijgen van m’n nichtje, maar dat is moeilijk als ‘tip’ te geven, want dan moet je maar net dat nichtje hebben 😉
  Onlangs geplaatst door Lilian: Afvallen zonder dieet

 • Kirsten Mamagisch

  Ik ben meer een budgetshopper en ik koop inderdaad vaak dingen in de sale voor het volgende seizoen, net als jij 1 of 2 maten groter. Vaak komt dat wel uit. Verder let ik goed op aanbiedingen, of vraag ik voor de kinderverjaardagen cadeaubonnen. Die geef ik toch makkelijker uit aan ‘duurdere’ kinderenkleding dan wanneer ik het zelf moet betalen.
  Onlangs geplaatst door Kirsten Mamagisch: Shoplog DM Drogist Duitsland

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.