Budget of lekker duur?
12 mei 2017 Lifestyle 24

Budget of lekker duur?

Voordat ik moeder werd was ik heel eerlijk gezegd helemaal niet zo bezig met sparen of met het bewust bezig zijn met geld. Dat klinkt best een beetje verwend en dat is het ook. Pas toen ik de zorg kreeg voor een kindje werd ik mij er pas van bewust hoe belangrijk het is om financiële zekerheid te hebben en om simpelweg te alleen al te weten hoe de financiën ervoor staan. 

Toen ik bij mijn ouders woonde had ik het eigenlijk heel erg makkelijk. Ik verdiende mijn geld met bijbaantjes en kon hier simpelweg mee doen wat ik wilde. Mijn kledingsmaak was niet goedkoop, ik hield van uitgaan met vrienden, en mijn make-up kocht ik allemaal high-end. Dit allemaal bij elkaar is best een hoop geld. Als ik hierop terugkijk heb ik toch best een beetje spijt dat ik destijds niet gewoon netjes ben gaan sparen.

Budget combineren met High-end

Inmiddels is mijn leven helemaal veranderd van thuiswonende student naar mama van twee kindjes. Sinds Vincent en ik een gezin vormen hebben wij natuurlijk veel meer verantwoordelijkheden gekregen. Want ook Vincent heeft geen hele goedkope smaak en vindt het soms maar niks als ik weer eens leuk voor de kindjes ga shoppen bij de Zeeman. Ik vind het daarentegen wel gewoon heel erg leuk om verschillende merken en daarmee prijsklassen te combineren met elkaar. Een Tommy Hilfiger broek met een shirtje van € 5,–  van de H&M bijvoorbeeld vind ik een leuke combinatie. Kort samengevat bestaat mijn kledingkast ook uit (meer dan) 50% Tommy Hilfger en de rest lekker H&M en bijvoorbeeld Only.

Interieur

En eigenlijk gaat het met alles zo: wij combineren in huis de wat duurdere merken met de goedkopere merken. Wij hebben bijvoorbeeld spullen van de Ikea, maar ook design meubels. Persoonlijk houd ik van die combi. Een huis met alleen maar dure spullen en design zou mij denk ik benauwen. Een huis met alleen maar budget zou ik best mooi kunnen vinden, en het combineren van deze twee vind ik gewoon helemaal fijn. Benieuwd naar een deel van ons interieur? Bekijk dan: schoonmaakroutine woonkamer.

Budget of lekker duur?

Om dan maar op de vraag aan het hoofd van dit artikel terug te komen: ik denk dat je dit tussen de regels door al hebt kunnen lezen. Ik ben niet vies van budget en vind het zelfs heel leuk om te kopen, maar houd gerust ook van de wat duurdere spulletjes. Overigens ben ik wel weer wat minder van de gadgets. Een drone en een Sonos, dat is meer Vincent zijn ding en daar wordt hij dan weer blij van. Wat dat betreft houden wij elkaar gewoon lekker in balans denk ik dan maar 😉

Hoe zit het met jou? Houdt jij van budget, de wat duurdere merken, of gewoon van allebei? Laat het achter in de comments, ik ben heel erg benieuwd en lees het erg graag!

Lees ook: Budget of High End

Reacties

 • Marloes

  Ik houd ook van de combinatie van beide, met alleen dure meubels zou ik continu bang zijn dat iets kapot gaat! Vroeger gaf ik ook alles uit wat er binnen kwam, nu denk ik dat als ik toen maar de helft apart had gezet dat ik nu een leuk bedrag op de spaarrekening zou hebben!
  Onlangs geplaatst door Marloes: Hoe laat ik mijn kind stoppen met nagelbijten?

  • Saskia Hardeman

   Haha nou inderdaad, daar denk ik ook weleens aan, wil niet weten hoeveel geld ik er eigenlijk doorheen heb gejaagd hihi.

 • Frank

  Voor die kleine halen we veel kleding bij de zara, h&m en primark. Vooral bij de primark neem je tassen vol mee met kleding waar de kleine in kan spelen. Zelf koop ik minder vaak kleding maar dan wel duurder. We hebben twee jaar geleden een huis gekocht en het interieur veranderd nog steeds.
  Onlangs geplaatst door Frank: Wanneer uiterlijk er niet toe doet.

  • Saskia Hardeman

   Oh echt, verandert het interieur nog steeds? Hier niet. Dat durven we niet aan met die wilde kids van ons haha. Als de jongste ouder is willen we wel een nieuwe bank en dergelijke.

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  Ik koop steeds meet budget. Kun je net iets meer kopen en meer variëren. Zeker voor zo’n kleintje dure kleren voor naar de opvang is niet handig haha.
  Onlangs geplaatst door Mathiske -gelukineenrompertje-: I would never… als moeder

  • Saskia Hardeman

   Nee naar de opvang is niet handig inderdaad nee. Wij hebben eens een broek voor Senna gekocht van Tommy Hilfiger. Na twee maanden een heel dik gat bij de knie. Dat doen we dus echt never nooit meer 🙂

 • Kim

  Beide. Ik ben dol op budgetkoopjes, maar in alle gevallen vind ik de kwaliteit heel belangrijk.
  Onlangs geplaatst door Kim: The Mumlife Raw Tag

  • Saskia Hardeman

   Ja precies ik vind kwaliteit ook heel belangrijk. Alleen soms verschilt het echt ontzettend. Ik heb bij de Zara bijvoorbeeld weleens iets gekocht wat heel goed was én iets dat na een enkele keer wassen helemaal vaal was.

 • MarjonS

  De meeste kleding van de kinderen komt van Hema, H&M of Jola. Maar ze hebben ook setjes van z8 of een ander leuk merk. Soms koop ik dit ook 2e hands of in de sale.
  Het is maar net hoe het uit komt. Maar bij ons is denk ik 25% een duurder merk en 75% gewoon basic / budget.
  Voor mezelf winkel ik ook gewoon bij Only, Vero Moda, H&M.

  • Saskia Hardeman

   Ja Only kom ik niet zo vaak maar vind ik ook heel erg leuk. Toch maar weer eens kijken van de week 🙂

 • Vlijtig Liesje

  Vroeger had ik best een gat in de hand, en dacht helemaal niet na bij mijn uitgaven. Maar nu ben ik juist heel erg van het budget.
  Onlangs geplaatst door Vlijtig Liesje: De kunst van het weggooien

 • Stefanie

  Met dure kleding en die balie kluivers van ons vind ik het alleen maar zonde. En daarbij zijn ze er zo uit gegroeid. Ik vind budget fijn 🙂

  • Saskia Hardeman

   Jazeker budget is zeker heel fijn. Zeker met kinderen die heel erg veel buiten spelen, dan blijft kleding gewoon niet mooi.

 • Iris

  Meestal ga ik voor relatief goedkope opties, maar voor sommige dingen geef ik liever wat meer geld uit. Je kunt beter iets meer besteden en echt blij zijn met wat je koopt dan dat je iets twijfelachtigs in huis haalt.

 • msevairene

  Leuk artikel ! Bij ons is het ook een combi. Ons kleintje draagt overwegend Zara, H&M en ook wel wat Zeeman (vooral voor speelkledij). Zelf hou ik enorm van shoppen maar koop ik meestal in winkels van prijsklassa à la Zara. Eens wat goedkopere stukken en eens wat duurdere stukken. Ik wissel graag af en dan vind ik het zonde van mijn geld want dure stukken ga ik niet gauw wegdoen. Mijn man zijn kledij is ook van gemiddelde prijsklasse. Niet goedkoop niet overdreven duur. Hoe ouder ik word hoe meer ik van budget begin te houden, heerlijk om een koopje te doen :p. Ons interieur is helemaal nog niet af en bestaat momenteel uit een amalgaam van Ikea en Action decoratie. Ik hou op vlak van interieur wel van een mix tussen budget en iets duurdere stukken.

  • Saskia Hardeman

   Leuk om te lezen hoe dit bij jullie is. Klopt inderdaad, ik kan het ook nooit over mijn hart verkrijgen om duurdere kleding weg te doen terwijl het soms toch best wel mag haha 🙂

 • Tamara TS

  Ik ben een budgetshopper geworden sinds ik op mezelf woon. Vroeger kocht ik met een gerust hart een broek van 400 euro (die ik trouwens nog steeds heb), maar tegenwoordig probeer ik de high end looks gewoon na te maken met goedkope kleding of spulletjes uit de uitverkoop. 😊
  Onlangs geplaatst door Tamara TS: Unboxing | Styletone Box mei ’17

  • Saskia Hardeman

   Ja precies, die je nog steeds hebt. Ik heb ook een aantal stuks echt dure kleding en die heb ik ook al jaaaaaren.

 • Leonie van Mil

  Ik geef toe dat ik best een dure smaak heb, maar vaak te gierig ben om er geld aan uit te geven 😉 Mijn vriend dwingt mij af en toe iets leuks voor mijzelf te kopen, zonder op de prijskaartjes te letten.
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Er rust een vloek op mijn fiets

  • Saskia Hardeman

   Haha grappig dat je wel van duur houdt maar het lastig vindt om het geld uit te geven. Daar heb ik dan weer geen moeite mee haha.

 • Jeanine

  Hier ook een combinatie van beide! En soms high end voor een budgetprijsje via marktplaats of in de uitverkoop. 🙂

 • Hilde

  Naar kleding ben ik toch meer gaan kijken de laatste tijd naar goede kwaliteit, goede basics wat ik af zal dragen dan goedkope floddertjes van de h&m bijvoorbeeld. Geld ook voor schoenen, liever 1 paar mooie en tijdloze dan tig goedkope.
  Zo geldt dat voor alles in mijn huis, qua interieur alleen kopen wat ik echt mooi vind, en dat mag dan weer wat duurder. (want geen kids in huis, blijft ook zo komende jaren)

 • Sheila

  Ik heb niets met dure dingen. Dat komt omdat ik alles vergelijk met reis uitgaven. Uit eten voor €100? Ik kan er niet van genieten. In mijn hoofd gaat dat dan zo: “Wat? €100? Daar kan ik precies een week van leven in Vietnam!” En daar gaat ook ons geld naar toe.

  Ik word ook blij van voordelig shoppen. Ik koop sowieso graag bij de H&M. Maar ik ga ook graag marktplaats op. Voor kinderkleding, maar ook voor mezelf. Zonde van mijn geld om veel uit te geven aan kleding, vind ik dan.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv