Tweedehands kinderkleding: wat vind jij?
24 mrt 2017 Mama 14

Tweedehands kinderkleding: wat vind jij?

Onlangs was ik de kast van Senna aan het opruimen en kwam ik een trui tegen die ik ooit eens voor € 0,50 kocht. En het was niet zomaar een trui, het was er een van Ralph Lauren die toen ik hem in een tweedehand winkeltje kocht nog helemaal netjes en mooi was.

Kopen van tweedehands kinderkleding

Dit deed mij er aan denken dat ik ooit weleens tweedehands kleding heb gekocht. Toevallig omdat ik er in de buurt was en omdat ik ook nog eens iets leuks zag. Daarnaast lijkt het wel alsof het tegenwoordig steeds normaler wordt om tweedehands kinderkleding te kopen. Denk maar aan het kopen kleding op marktplaats, daar is zo ontzettend veel te vinden. Waar het vroeger armoedig was om in tweedehandskleding te lopen, wordt het steeds normaler.

Tweedehands merkkleding

En toch koop ik bijna geen tweedehands kinderkleding. Terwijl ik het ook helemaal niet gek vind. Onlangs kwam ik bijvoorbeeld een website tegen die tweedehands merkkleding verkoopt. Bepaalde merkkleding zoals Tommy Hilfiger dragen wij zelf ook erg graag en ik zou het voor een van de kinderen dan ook helemaal niet erg vinden om tweedehands aan te schaffen. Tenslotte groeien kinderen vrij snel uit hun kleding en is het maar een beperkte periode dat zij deze kleding kunnen dragen.

Budget Proof Kinderkleding

Als ik er verder over nadenk is tweedehandskleding juist een heel goed idee. Wanneer je een beperkt budget hebt is het heel erg fijn om gebruik te kunnen maken van tweedehandskleding. Plus dat het natuurlijk heel erg goed is voor het milieu. Het is dat mijn tweede kindje een meisje is, anders had ik zeker ook de kleren van mijn zoontje aan haar doorgegeven. Overigens heb ik bij beide kindjes veel kleding gekregen van de kindjes van mijn zus, dit is natuurlijk ook tweedehandskleding.

Tot slot ben ik heel erg nieuwsgierig hoe jij denkt over het kopen van tweedehands kinderkleding. Is dit iets wat jij ook weleens doet? of juist helemaal niet? Ik ben ontzettend benieuwd naar de reacties in de comments!

Reacties

 • Marloes

  Ik kocht na de geboorte van Sophie via marktplaats hele pakketten kleding, daar zocht ik de leukste dingen uit en de rest gaf ik weer weg. En dat vulde ik dan aan met nieuwe kleertjes. Ik vond (en vind) niks mis met tweedehands voor die leeftijd. Ik kan me voorstellen dat ik (en Sophie) er anders over denken als ze ouder is en naar school gaat. Aan de andere kant: soms zie je het echt niet aan kleding of het ziet eruit als 1x gedragen. Dat laatste had Sophie ook zelf kunnen zijn!

 • Cindy

  Ik vind dat er niets mis is met tweedehands kinderkleding, gekregen óf gekocht via Marktplaats. Als nieuw gekochte- of tweedehands kleding nog schoon is en er nog goed uit ziet (lees: als ik het mijn kleuter of peuter nog aan zou trekken) geef ik het door of verkoop ik het door.
  Onlangs geplaatst door Cindy: [Recept] Tomatensoep met balletjes

 • Dewi

  Ik doe het soms ook wel hoor. Vaak merkkleding waarvan ik weet dat de kwaliteit heel goed is.

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  Ik koop met regelmaat wat tweedehands. Vooral merk kleertjes, die koop ik dan voor een klein prijsje en zien er vaak nog netjes uit. Kleertjes zijn eerder te klein als versleten met die mini maatjes.
  Onlangs geplaatst door Mathiske -gelukineenrompertje-: Paul verteld.. vanaf het begin, rondje ziekenhuis en man onvriendelijke onderzoeken

 • Sandra

  Zelf heb ik nog geen kinderen, maar met merkkleding is het zeker de moeite waard. Het blijft lang mooi en kinderen groeien er zelf zo snel uit.
  Onlangs geplaatst door Sandra: NEW IN: CALVIN KLEIN UNDERWEAR

 • Nathalie

  Ik ben opgegroeid met rommelmarkten en ben er nu nog steeds dol op. Komingsdag is mijn favoriete feestdag! 😉 Ik koop dan ook vooral kleren en schoenen en tassen voor mezelf. Gewoon een leuke kraamhoudster opzoeken (zoals een leuke vlotte studente of jonge mamma, die er verzorgd uitziet) en snuffelen! Zo heb je vaak uniekere kleding dan die je in de winkel koopt, en het is nog duurzaam ook.. Ik vind er echt niets armoedigs aan; sterker nog, ik vind de term best wel beledigend in deze context. Soms heb je echt kramen met viezige, doorrookte troep, maar die sla je dan gewoon over. Wel vind ik het heel belangrijk zelf even de verkoper en de waar te beoordelen; hoe voelt de stof, ruikt het vies (dat ruik je al twee kramen verder op), is de verkoper vriendelijk en verzorgd, zijn de kleren gepild, zijn de schoenen vaak gedragen of te groot of te klein gekocht…. Dat is de reden dat ik niet gauw tweedehands online iets zou bestellen.

 • Nina

  Ik heb een keer wat tweedehands voor James gekocht, maar dat kan hij straks pas aan. Ik heb voornamelijk grotere aankopen via Marktplaats, Facebook of anderen gedaan. Het is net wat jij zegt, je kind groeit er zo weer uit.

 • Janine

  I love tweedehands.. speur ook met veel passie tweedehands kinderkledingbeurzen af .. mijn kids zien er altijd tip top uit!

 • Vlijtig Liesje

  Heel lang geleden was ik een beetje vies van tweedehandskleding. Ik snap daar nu niks meer van en weet niet wat me toen mankeerde. Inmiddels ben ik helemaal om. Ik ben dol op tweedehands kleding.
  Onlangs geplaatst door Vlijtig Liesje: 5 manieren om geld en energie te besparen bij het koken

 • Bertine

  oh daar is niks mis mee vind ik. ik koop het het liefst nieuw, bij zeeman bv is het heel goedkoop. maar laatst heb ik ook wel wat dingen overgenomen van een collega, dikke prima vind ik!

 • Rory

  Juist heel goed. Ik heb het vanaf de geboorte van Mila gedaan. Soms kledingpakketten, soms enkele items. Niet per definitie merkkleding trouwens. De basics koop ik nieuw. In een grijs verleden deed ik ook wat ‘gek’ door de kleding niet ene maar twee keer te wassen voordat ik het aandeed. Inmiddels sta ik er een stuk ‘normaler’ en losser in. Ik koop overigens ook weleens tweedehands kleding voor mijzelf. Niets mis mee en het scheelt een hoop geld. En het is ook nog eens beter voor het milieu.
  Onlangs geplaatst door Rory: Beautytip #2 Divine Sensation spray

 • Amy

  Mijn schoonzus koopt veel tweedehands merkkleding voor mijn neefje, maar verkoopt ook weer veel. Zo loopt hij er voor weinig geld leuk bij en wordt de kleding ook goed gebruikt ipv na 2 keer dragen weggooien/ opruimen. Ik vind het wel een mooi systeem eigenlijk, zeker voor kindjes 🙂
  Onlangs geplaatst door Amy: Travel | Family time in Zuid-Frankrijk [+ video! ]

 • Karin

  Ik ben fan van tweedehands. Je vind nog zulke mooie kleding voor weinig. Op een bepaalde leeftijd is het denk ik not done, maar dan kan ik me ook voorstellen dat je als puber mee wilt doen met de rest.
  Onlangs geplaatst door Karin: Verdien ik geld met mijn blog?

 • Rachel

  Ik heb voor mezelf lange tijd veel tweedehands kleding gekocht. Ik vond het toen heerlijk om in die winkeltjes te snuffelen. Het is blijkbaar een stuk populairder geworden, want het is steeds lastiger om iets moois te vinden. Ik ben er dus ook mee gestopt. Ik gaf steeds vaker mijn geld uit aan dingen die het net niet waren.
  Voor de kinderen ben ik er nooit mee begonnen. Het zit er nog zo in dat het “het net niet” is, dat ik huiverig ben om het te kopen. Nu ik lees over al die merken is het misschien toch leuk om er een keer weer naar te kijken.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Hoe overleef ik twee onder twee

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv