Ons weekmenu voor aankomende week!
10 jan 2019 Mama Recepten 6

Ons weekmenu voor aankomende week!

Qua video’s wordt er ontzettend veel aangevraagd of ik weer eens een kookvideo met ons weekmenu wil gaan opnemen. Nu is een dergelijke video voor youtube best heel veel werk, maar wil ik dit zeker wel weer eens gaan doen. Het staat op de planning ieder geval. Wat ik voor nu wel even leuk vind is om ons weekmenu te delen met jullie. Wellicht zorgt dit voor wat inspiratie! Lees je mee?

Ik weet dat ik er veel vragen over ga krijgen dus beantwoord ik het direct. Mijn man eet voornamelijk vegetarisch. Zelf koop ik voornamelijk vleesvervangers maar eet ook zo nu en dan vlees (voornamelijk biefstuk). Ik heb een tijdje helemaal vegetarisch gegeten, alleen deed mijn lichaam het daar niet heel lekker op. Vandaar deze afwisseling.

Hieronder zal ik startende vanaf maandag (ik start met dit menu aankomende maandag) beginnen met ons weekmenu. Ik ben overigens super benieuwd wat jullie hiervan vinden en of jullie dit vaker willen zien! Laat het even weten hieronder in de comments

Maandag

Ik begin de week even makkelijk door te starten met stampot. Ik ben dol op stamppot en de kinderen vinden dit ook heel erg lekker. Boerenkool vind ik altijd makkelijk en fijn om snel klaar te maken. Een makkelijke maaltijd dus vaak op de maandag omdat ik in de avond ook vaak ga sporten.

Bekijk ook: Eetdagboek vijf dagen avondeten

Dinsdag

Pasta pesto is zo ontzettend makkelijk om te maken (zal ik eens een recept schrijven?) en de kinderen die kunnen er geen genoeg van krijgen. Het kan gemaakt worden met kip, alleen zelf gebruik ik graag wokreepjes van de Aldi of vegetarische kipstuckjes van de vegetarische slager.

Recept makkelijke erwtensoep

Woensdag

Gegrilde groenten uit de oven zijn heel makkelijk om te maken, heel lekker en gezond. Wanneer kinderen lastige eters zijn kan je er ook nog een soort van dipsausje bij maken van bijvoorbeeld griekse yoghurt met kruiden. Voor een makkelijk recept: Gegrilde groenten uit de oven.

Donderdag

Zoals ik al eerder vertelde ben ik echt dol op stamppot en eten wij dit best wel vaak. Mijn man houdt er niet van en eet dan vaak wat anders. Jaren hiervoor hield ik echt rekening met hem en maakte ik vrijwel geen stamppot, dit jaar haal ik de schade even in en eten wij dit best vaak.

Vrijdag

Zelfgemaakte Nasi met heel veel groente. Vaak maken we dit extra pittig door er een curry pasta (Koh Thai Massaman Curry pasta) en dergelijke door te doen. Voor de kinderen maken we een mildere variant met een gekookt of gebakken eitje. Wat met name lekker is, dat zijn de hoeveelheid groenten (paprika, prei, snijbonen en dergelijke). Ook hiervoor gebruiken we graag wokreepjes (die van de Aldi zijn lekker).

Zaterdag

Op zaterdag eten wij eigenlijk altijd brood als avondeten. Wel lekkere broodjes, vaak hebben wij croissantjes en dergelijke in huis. Ik weet niet of jullie het kennen, maar wij vinden Joris brood ook onwijs lekker en eten dit dan ook vaak.

Zondag

Zondag is altijd zo’n lekker rustige dag. Ideaal voor soep! Ik besef mij eigenlijk dat ik dit seizoen nog helemaal geen erwtensoep heb gemaakt. Terwijl het juist zo lekker is. De kinderen eten dit heel erg goed, en het is erg lekker om samen te eten met een stokbroodje en wat smeerseltjes. Voor het makkelijke recept dat ik zelf vaak gebruik: Makkelijk recept erwtensoep.

Ik hoop, en ben benieuwd, of jullie hier wat inspiratie uit kunnen halen! En is er misschien iets in ons weekmenu wat jullie ook graag eten?

Reacties

 • Annelies

  Inspirerend artikel boordevol smakelijke gerechten!

 • Marlous

  Leuk om te lezen! Ik ben gek op gegrilde groente en allerlei soorten soepen. Ik maak zeker 3x per week verse soep.
  Stamppot of ‘gewoon’ aardappels, groente en vlees/vis houd ik niet zo van.

 • Nadine

  Heerlijk! Hier vanavond ook stampot! Na een stoofpotje, ovenschotel, Chili en pilav deze week, heb ik er zo zin in.
  Weekenden is hier soms soep maar soms juist uitgebreid koken, nieuwe recepten uitproberen.
  Ben benieuwd naar de pasta pesto!

 • Claire Rhee

  Klinkt allemaal goed!! Ik ben wel heel nieuwsgierig naar je recept voor de pasta pesto 😊

 • Hannah

  He Sas, heel erg leuk om te lezen. Hoe maak je die pasta? Groetjes!

 • Inger

  Ik ben ook erg benieuwd naar de pasta pesto, altijd leuk om een nieuwe ideeën op te doen voor t eten 😁

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.