Tip voor kinderen: veilig op de tablet
1 dec 2017 Kinderen Mama Speelgoed 2

Tip voor kinderen: veilig op de tablet

Heel lang hebben we het een beetje bij de kinderen vandaan kunnen houden, totdat het gewoon niet meer kon. Althans, wij gingen afgelopen zomer op vakantie naar Zwitserland en Italië, en wilden toch de kindjes een beetje vermaken onderweg. Toen ik bedacht dat wij een tablet in de kast hadden liggen was de keuze snel gemaakt. Hij werd goed geïnstalleerd met leuke spelletjes voor Senna en ging met ons mee op vakantie. 

Rust!

En wat was het stiekem heerlijk zo’n tablet. In de auto was het een stuk rustiger. Wanneer de kindjes moe werden en een beetje gingen zeuren, schoven we zo de tablet onder hun neus. En wanneer de kinderen weer eens heel erg vroeg wakker werden en papa en mama zich nog even omdraaiden, was Youtube op de tablet toch echt wel een goede uitkomst.

Eenmaal thuis was ik even bang dat de kinderen moesten wennen dat ze een stuk minder makkelijk op de tablet mochten. Maar dit viel gelukkig heel erg mee. Ik ben zo’n moeder die liever heeft dat haar kinderen spelen dan dat ze hangen voor een scherm. Nu denk ik ook wel dat de meeste moeders het hierover met mij eens zouden zijn. Maar toch is het gewoon heel makkelijk om zo nu en dan de tablet tevoorschijn te toveren en heel even rust te hebben.

Kurio Tablet

Mama koken, kinderen tablet

Zo hebben wij tegenwoordig de afspraak dat wanneer ik ga koken de kinderen op de tablet mogen. het zou overigens mooi zijn als ze lief samen achter één tablet zouden zitten. Alleen in de praktijk betekent dit dat Senna achter de tablet zit en Sophia achter mijn laptop. Op die manier kan ik in ieder geval gewoon rustig mijn ding doen zonder jengelende en ruzie makende kinderen. En dat is erg fijn!!

De tablet is dus geen vreemde meer in ons huis. Waar ik wel heel alert op ben is dat een tablet veilig is. Het internet kan zoveel dingen tonen waarvan ik niet wil dat mijn kinderen hiermee in aanraking komen, dat ik hen hier voor wil beschermen. Gelukkig zijn er tablets, zoals bijvoorbeeld de Kurio tab advanced, die speciaal gericht zijn op kinderen en waar je heel gemakkelijk als ouder websites en apps op kan filteren. Dit geeft mij als moeder toch een gerust gevoel. Als ik soms lees wat er allemaal rond circuleert op het net word ik hier toch niet heel erg blij van. Ook handig is dat je via dergelijke tablets een tijdslimiet kan instellen. Zo kan je als mama ook een keer vergeten dat de kinderen al langer dan een half uur op de tablet zitten 🙂

Cadeaulijstje via Listi

Ik denk dat dit jaar met de feestdagen er heel wat tablets over de toonbank zullen gaan. Veel kinderen zullen dit waarschijnlijk op hun lijstje zetten voor de kerst of sinterklaas. Voor ons als ouder zijnde is alles al duur genoeg en is het daarom ook best fijn wanneer je een overzichtje hebt met de goedkoopste aanbieders. Zo kan Listi hier bijvoorbeeld heel erg goed bij helpen! Naast dat Listi de állergrootste speelgoed winkel is met duizenden producten, is het ook nog eens heel handig. Kinderen maken via Listi heel handig hun wensen lijstje en kunnen deze makkelijk mailen naar bijvoorbeeld hun ouders. Ouders krijgen bij het openen van het lijstje heel gemakkelijk een overzicht met diverse aanbieders en prijzen.  Zo kan je in een enkel overzicht de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Of het nu om een tablet gaat of om lego, op de website van Listi kan je voor al het speelgoed terecht. Daarnaast is Listi onafhankelijk gezien het feit dat er in totaal 15 retrailers samen worden gebracht op één platform. Ook goed om te weten is dat Listi niet alleen nu tijdens de feestdagen heel handig is, maar gewoon het hele jaar door. Zo is Listi ook ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld een verjaardag. Zelf besparen en proberen? Bezoek de website van Listi.

Ken jij Listi al?

Reacties

 • Lilian

  Anna gebruikt een oude tablet van ons en dat gaat prima. We hebben haar voor Sinterklaas Squla gegeven, omdat ze zo dol is op leren (en een heel goed rapport had). En dat kan op alle toestellen. Ze heeft ook een smartphone, maar zonder telefoonkaart, dus ze kan niet gebeld of geappt worden, maar dat is ook niet nodig 😉
  Gelukkig heeft ze zelf nog de voorkeur voor schrijfboekjes boven de tablet 😉 Nu ze aan het lezen is, hebben we altijd een stapel boekjes mee in de auto, daar vermaakt ze zich ook goed mee.

 • Felicia

  heel herkenbaar hoor en niets mis mee onze kindjes zitten ook vaak achter de tablet
  de oudste twee van 7 en bijna 9 en ons dochtertje van 1 jaar en 5 maanden zit ook vaak op mijn mobiel of die van mijn man op youtube
  ze kan zelf al dingen aan tikken wat ze leuk vind zo schattig om te zien al zo wijs
  ik maak er niet zo punt van en ik vind van een tablet leren ze ook automatiesch omgaan met een computer
  verder spelen ze hier genoeg buiten en zitten dan weer achter de tablet als ze binnen komen
  mama blij kinderen blij ik ben blij dat het bestaat haha
  de oudste twee hebben sinds kort nu hun eigen mobieltje kan ik ze ook op bellen waar ze zijn buiten super handig
  en leuk voor de meiden gekregen met kerst van mijn ouders hun opa en oma dus.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv