Sweets For My Sweet (Het eten van suikers)
25 okt 2014 Lifestyle 15

Sweets For My Sweet (Het eten van suikers)

Toen ik van Senna in verwachting was nam ik mij voor om tot zijn tweede verjaardag hem geen suikers te geven. Nou ja, bijna niet dan. Want ik wist natuurlijk dat helemaal geen suiker niet reëel is. Stel je voor dat hij bij een ander wel suiker krijgt, dan zou het maar zo kunnen zijn dat hij daar heel druk, of juist heel moe op reageert. In dit blogje vertel ik of het gelukt is om Senna geen suikers te geven tot zijn tweede verjaardag en vertel ik hoe wij verder omgaan met het eten van suiker. Lees je mee?

Nee. Het. Is. Niet. Gelukt. Helaas. Dat had ik eigenlijk al gelijk kunnen bedenken. Het eten van suikers zit zo overal in geïntegreerd dat het heel lastig is om je kind daar vandaan te houden. Een tijd terug zag ik zelfs een programma op tv waarin werd verteld dat in sommige soorten thee zakjes suiker verwerkt zit. En waarschijnlijk weten jullie ook wel allemaal dat bijvoorbeeld in potten groente suikers verwerkt zitten. Ik bedoel hiermee overigens wel de toegevoegde suikers.

Toch denk ik door het besluit te nemen geen snoep, of zo weinig mogelijk, in huis te halen wel zorgt voor een gezonde levensstijl. Hier wil ik wel even bij vertellen dat het echt niet zo is dat wij ontzettend gezond eten en dat er nooit suiker bij ons in huis komt. Ook ik eet mij soms misselijk aan de koekjes en ja, wij hebben ook wel eens een zak Haribo in huis. Toch probeer ik dit zo veel mogelijk te beperken. Niet omdat ik bang ben om aan te komen, maar omdat ik veel suikers gewoon niet prettig voor mijzelf vind. Ik word er vaak moe van en voel mij gewoon beter als ik dit niet te veel neem.

De laatste tijd lees ik steeds meer over suikervrij eten. Regelmatig wordt er een regel gesteld van 75 % suikervrij en 25% suikers. Of ik hier aan kom, geen idee. Ik denk dat ik redelijk in de buurt kom maar wil er ook weer niet te veel mee bezig zijn. Ik voel mij prettig bij het zo min mogelijk eten van suikers, en dan is het goed. En wat betreft Senna: ik geloof niet dat hij tekort komt. Ik prop hem alleen niet vol met snoep en andere slechte suikers. Snoepjes en zoetigheid krijgt hij genoeg, al is dat niet altijd thuis. En wat is er mis met een bakje aardbeien of bosbessen?

Ik ben heel benieuwd hoe jij over dit onderwerp denkt. Ik merk dat de laatste tijd dit onderwerp steeds meer leeft. Laat je reactie achter in de comments ik ben heel benieuwd!

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Manon

  Wat grappig om te lezen! Ik heb op suikerdieet gemoeten van mijn reumatoloog. Dat was eerste klas hel! Men, je kan niets meer eten. Boterham met kaas/vleeswaren , kop thee of water, ‘savonds aardappelen vlees groente, vooral geen sauzen. 3 weken volgehouden, maar dit was echt niet leuk. Denk dat 3 weken ook te kort is om verbetering te gaan merken in je lichaam. En sowieso, eeuwige liefde voor fruit

 • Paola

  Mocht ik een kind hebben dan wil ik ook echt aanleren om fruit te eten en gezonde dingen, maar ook snoepen hoort en op zijn tijd wel bij! Zelf ben ik verslaafd aan suikers en probeer ik er ook in te minderen.

 • Petra

  Wat een goed onderwerp, Tja, het eten van suiker is niet echt gezond, en helaas word haast overal suikers aan toegevoegd en zo krijg je ongemerkt veel meer binnen dan je denkt….goed dat je hierop let!…Er is niets mis met een bakje aardbeien of bosbessen, juist niet,…Je leert Senna juist heel goede gewoontes aan, en dat zijn echt dingen waar hij later profijt van heeft…Het onderwerp leeft eigenlijk al best een tijdje, maar het is mij wel opgevallen dat een mens er meer op gaat letten als je het zelf belangrijker vind of er bewuster mee bezig bent..

 • Inge | blogboutique

  Goed onderwerp.

  Vroegah, toen ik moest afvallen, moest ik ook suikervrij eten. Een ware hel. Je mag bijna alleen komkommer eten, althans, zo lijkt het.
  Als je gewoon goed oplet en in ieder geval niet overdadig suiker binnenkrijgt, komt het helemaal goed met Senna!

 • Beautydagboek

  Voor de kinderen maak ik ook vaak suikervrije keuzes. Ik vind zelf het iedere dag eten van iets zoets, koekjes of snoep niet fijn voor mijn kinderen. Je voorkomt het natuurlijk niet helemaal, want af en toe mogen ze iets lekkers. Maar ik vind dat het hoofdzakelijk gezonde voeding moet zijn. Op een gegeven moment komen ze er toch wel mee in aanraking, maar dan heb je in ieder geval een gezonde basis mee gegeven :). En natuurlijk eten wij ook wel eens pannenkoeken met stroop, dat hoort erbij!

 • wellnewss

  Ik ben het helemaal eens met het mindere van suikers. gewoon lekker gezonde snacks en af en toe eens wat zoets. Xx Laura

 • Maroussia

  Wel erg goed dat je het eten van suikers beperkt! Ik eer sowieso niet veel zoete dingen haha. Het enige wat ik wel zou kunnen schrappen is suiker in de thee haha x

 • Infinity

  Tja, je kan niet echt voorkomen dat hij helemaal geen suikers eet.
  Wel goed dat je het probeert te beperken!

  Liefs,
  Eva

 • Cheyenne

  Ik denk er eigenlijk net hetzelfde als jij over; ik vind het belangrijk om gezond en verantwoord te eten, maar ik heb ook geen zin om alles te liggen berekenen. Ik denk dat gevarieerd eten nog steeds het beste is.

 • Cindy H

  Ja het leeft nu heel erg. Eerst de hype van de superfoods met alle exotische zaadjes, dan massaal aan de smoothie en nu weer een suikerdebat.
  Ik laat het allemaal maaar passeren en eet normaal met de uitspatting dat Sinterklaas toch van die heerlijke suikerbeestjes meeneemt.

 • Angelique

  Keano krijgt af en toe wel een snoepje maar dat is voornamelijk omdat hij groente en fruit boven alles verkiest. Of iets hartigs als crackers. Ik heb een kind dat niet echt houd van zoet dus vind ik het niet heel erg als hij een keertje snoept, je gaat het toch niet tegen want ze krijgen het op de peuterspeelzaal, bij vriendjes enz.

 • Whitney

  Ik heb me ook voorgenomen om het zeker zoveel mogelijk te beperken. Wat je zegt in beoaalde eetsoorten zit het erin verwerkt, daarom haal ik zoveel mogelijk vers of maak ik vers. Wat ik lastiger vond is dat hij buitenshuis chocolade en een snoepje kreeg! Ik viel steil achterover en heb benadrukt dit niet meer te doen. Hij is veel te klein, nu bijna 11 mnd. Hij kan op een gegeven moment genieten van snoep, niet te vaak natuurlijk haha al was ik zelf echt een snoeperd. Ik ben benieuwd hoe andere ouders dit doen?

 • DQ

  Ik probeer snoep ook steeds meer te bannen uit mijn eetpatroon en fruit en groente toe te voegen, maar het lukt toch niet altijd helemaal 😉 X

 • Iris

  Als je echt suikervrij (toegevoegde suikers) wilt leven, moet je zelf alles kweken en maken. Dat is nauwelijks te doen. Zolang je geen dingen eet die onder het kopje ‘extreem’ vallen, zit je goed.

 • Mandy

  Ik heb een lange periode gehad waarbij ik te weinig suikers en zouten binnen kreeg. Ik moest toen dus juist een extra schepje suiker in mn thee of een extra beetje zout bij de aardappelen. Gelukkig gaat dat nu heel goed 🙂
  Wat goed trouwens dat je daar zo op probeert te letten ook bij Senna. Ik zie wel eens wat kinderen mee naar school krijgen als tussendoortje van hun ouders… Nou niet normaal. Hele boterhambakjes gevuld met popcorn heb ik voorbij zien komen. Houd deze gedacht vast om je kind gezond te laten eten. Dat zouden er meer moeten doen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv