Stelling: Het ouderschap is maar saai..
23 apr 2014 Mama 15

Stelling: Het ouderschap is maar saai..

Voordat ik moeder werd hoorde ik vaak om mij heen dat er gezegd werd dat als je eenmaal kinderen mag krijgen je leven saai wordt. Ik kon mij daar nooit goed een voorstelling van maken. Nu ik zelf mama ben kan ik daar best goed mijn eigen mening over geven, en dat ga ik vandaag dan ook doen! Lees je mee?

Om voor mijzelf antwoord te geven op de stelling ben ik eerst gaan nadenken over of ik mijn leven saai vind. En nee, ik vind mijn leven niet saai. Juist niet eigenlijk omdat ik naast het moederschap nog zo veel andere leuke dingen mag en kan doen! Wel is mijn leven heel anders geworden toen ik moeder werd.  Meer gestructureerd. Bij alles wat ik doe moet ik aan Senna denken. Ik kan bijvoorbeeld niet meer midden in de nacht met een vriendin besluiten dat we naar de mac drive gaan. Ook kan ik niet op een vrije zaterdag bedenken dat ik lekker de hele dag wil gaan shoppen met een vriendin zonder iets te regelen voor Senna. Maakt dit mijn leven saai? Nee, het maakt mijn leven bewuster.

Ik denk ook dat het natuurlijk alles te maken heeft met voor een leven je gewend bent voordat je een kindje krijgt. Ben je gewend om elke weekend voluit te stappen en veel van huis te zijn, ja, dan wordt het ouderschap een hele grote verandering. Ook als je bijvoorbeeld carrière wil maken is het natuurlijk heel anders met een kindje erbij.

Veel dingen die ik deed voordat wij Senna kregen kunnen we gewoon blijven doen. Wat wel anders is geworden is dat of een van ons bij Senna moet blijven als we bijvoorbeeld naar een verjaardag willen of dat we oppas moeten regelen. Dit is gewoon zo en we zijn er ook aan gewend. En ja, het is weleens jammer dat er een klein stukje minder vrijheid is. Maar ik krijg er zo veel voor terug! Ik ben heel dankbaar voor Senna en geniet van alles wat wij met hem mee mogen maken. Dit maakt mijn leven juist leuker, bewuster en liefdevoller!

Wat vind jij van deze stelling? Vind of denk jij dat het leven met een kindje of kinderen maar saai is?

handtekening-saskia

Doe jij ook mee aan de winactie waarmee je een Sleek Palette kan winnen?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Manon

  Het is wel zo dat je leven anders wordt qua uitgaan enz. enz. maar of je leven dan saai word vind ik niet hoor…ik ben geen moeder maar ik denk dat als je kinderen heel veel leuke dingen met stellen kan gaan doen die ook kinderen hebben enz. Je zal ze vast ook wel een keertje naar opa en oma kunnen brengen om een avondje uit te kunnen.

 • Eline

  de eerste jaren leef je wel wat meer in een bepaalde structuur, maar ik denk dat kinderen krijgen het leven net leuker en interessanter maakt!

 • Bianca

  Voor dat ik moeder word ging ik veel uit enzovoort dat doe ik nu allemaal niet meer dat heeft niks te maken dat ik een kindje heb, nee ik vind het niet meer nodig (volwassen geworden?). Ik vind het moederschap absoluut niet saai elke dag gebeurd er weer iets anders en is alles behalve voorspelbaar 🙂 x

 • Kimberley

  Ik vind het juist nooit saai. Misschien gebeurt er soms juist teveel, haha. Twee kleine monstertjes die het huis verbouwen en constant willen knuffelen, weg willen, willen spelen. Nee, saai kan ik het niet noemen.

 • Nicole

  Nee het moederschap is absoluut niet saai en dat zegt iemand die nu alleen maar thuis is bij haar pasgeboren meisje. Werk nog niet en kom ook niet echt op andere plekken, niet veel tenminste.. En toch is het niet saai. Maar het is maar net uit welk oogpunt je het bekijkt, voor iemand die lekker elk weekend gaat stappen is dit misschien wel saai, meer thuis zitten en dergelijke.. Maar ja, tis maar net wat je wilt in en van het leven!

 • Stephanie

  Ik ben nog geen moeder maar als ik dat ooit wordt weet ik zeker dat het niet saai zal zijn. Jij bent een fantastische moeder en een groot voorbeeld voor mij hoe ik het ook zou willen doen als moeder.
  Ook al is Senna er we vinden altijd de tijd om alsnog leuke dingen te doen en lekker bij te kletsen:D

 • Angelique

  Met mijn zoontje is mijn leven zo veel leuker. Je beleefd dingen ineens heel anders! Idd wat je zegt, je leeft bewuster maar ik vind de feestdagen ook ineens zoveel leuker! Ja mijn dagen zijn soms wat eentonig maar geen 1 is precies het zelfde omdat kinderen nooit voorspelbaar zijn.

 • Kim

  Nee helemaal niet! Het ligt eraan hoe je het zelf invult , denk ik..

 • alexa

  Het lijkt me juist niet saai, je leven is anders en je moet dingen ander indelen! Mooi geschreven!

 • Anouk

  Zelf heb ik geen kinderen en wil ik daar ook nog even mee wachten. Het lijkt mij alleen ook totaal niet dat je leven dan “saai” word. Het is logisch dat je bepaalde dingen niet zomaar meer kan doen maar je krijgt er natuurlijk ook heel veel voor terug. En wat een super lieve foto van jullie, heel schattig!

 • Kirsty

  Ik heb zelf nog geen kinderen en weet ook nog niet of ik dat ooit wil, maar het lijkt me zeker niet saai om moeder te zijn. Ik denk dat je juist heel druk bent als moeder zijnde omdat je veel moet plannen en zorgen dat je niet alleen je eigen zaken op orde hebt, maar dat ook alles voor je kindje goed geregeld is. Je kan immers niet weggaan en je kind alleen thuis laten als het nog heel klein is.

 • Mama van Jenthe (Kelly)

  Ik vind het leven nu een heel stuk leuker met een kindje erbij. Geniet ontzettend. Soms krijg ik nog steeds traantjes, ze is zo mooi en een wonder dat we haar hebben mogen krijgen na wat jaartjes medische ziekenhuis, ICSI en mijn droom nu is uitgekomen. Heerlijk!! Ik vond het leven saaier voorheen :-)) Heb juist het gevoel dat ik nu pas echt gaat leven en ga genieten.

 • Madeleine

  Het lijkt me allesbehalve saai! Ben zelf nog geen moeder, maar zou het over een aantal x jaar wel willen worden 🙂 Volgens mij kom je handen en ogen tekort, zo snel dat het gaat. Natuurlijk, zal je af en toe moeten kiezen of delen. Maar dat is met andere dingen ook zo! Moeder zijn lijkt mij het mooiste wat er is!

 • Petra

  Ik vind het juist alles behalve saai. Geen dag is hetzelfde en mijn kids weten me dagelijks te verrassen met hub ontwikkeling, grappige acties en uitspraken. Het is volop genieten.

 • Marieke

  Ja enorm saai!!!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.