Review: Sea Line Acno Day & Night Cream
29 dec 2013 Beauty Gezichtsverzorging 15

Review: Sea Line Acno Day & Night Cream

Al een tijdje heb ik last van rode plekjes in bultjes in mijn gezicht. Niet heel erg veel, maar voor mij genoeg om me er aan te ergeren. Toen ik deze Acno Day & Night cream zag wilde ik deze ontzettend graag proberen. Eerder schreef ik over de body butter van dit merk waar ik heel enthousiast over ben. Zou ik dat ook zijn over dit product? Klik verder en lees mee.

Over het algemeen heb ik geen goede ervaringen met producten welke zijn ontwikkeld tegen acne omdat deze vaak té agressief zijn. Omdat ik wel goede ervaringen heb met het merk Sea Line en met de producten die zij aanbieden kreeg ik toch een beetje hoop.

Sea Line Acno

De tube dag en nachtcrème bevat 75 ml product wat ik best veel vind. Waar ik heel blij mee ben is dat de crème in een tube zit. Heel goed! De tube zelf is wit en niet geheel bijzonder maar ziet er gewoon netjes uit. Bij aankoop zit de tube in het bekende blauwe doosje van Sea Line.

Sea Line Acno

Laten we eens kijken naar wat Sea Line zelf zegt over het product: “Deze crème bevat de heilzame kruiden paardestaart, fenegriek, echinacea, propolis, calendula en manuka. Zuiverende Dode Zee mineralen en natuurlijke werkstoffen beschermen en herstellen de huid. Mee-eters en puistjes krijgen geen kans en de crème helpt littekens vervagen. De talgproductie en het vochtgehalte worden in balans gebracht. De huid wordt weer gaaf en gezond.”

De ingrediënten zoals echinacea en calendula klinken erg prettig. Van beiden zijn bekend dat deze kruiden acne kunnen tegengaan. De overige ingrediënten klinken ook perfect!

Sea Line Acno

Nog een diepere kijk in de ingrediënten. Omdat mijn huid de laatste tijd zo gevoelig is geworden hecht ik nog meer waarde aan de ingrediënten van de producten welke ik voor mijn gezicht gebruik. Zo probeer ik bijvoorbeeld voor mijn gezicht siliconen te vermijden.

Tot mijn verbazing zit er in het product wel een sulfate namelijk: Sodium Cetearyl Sulfate. Wel moet ik erbij vermelden dat dit een vrij milde variant is. Ik had dit overigens niet verwacht in een product van Sea Line. Jammer dat deze als vierde in de lijst staat wat betekent dat er vrij veel in het product zit. Verder ben ik positief over de macademia olie die het product bevat en de vitamine e.

Sea Line Acno

Geen parabenen, paraffine e.d. maakt dan wel weer veel goed!

Sea Line Acno Sea Line Acno

De crème smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Wel moest ik de eerste keer dat ik het product gebruikte even wennen aan de geur. Ik kan de geur moeilijk omschrijven, echt vies is het ook niet maar gewoon “anders”.

Na een week gebruik..

Na een week deze crème als dag en nachtcrème te hebben gebruikt merkte ik dat mijn huid echt ontzettend droog begon aan te voelen. Zo droog dat ik overdag het trekken van de huid en prikken voelde. Bah dan toch die Sodium Cetearyl Sulfate waar ik last van krijg. Mijn huid is gewoon vrij gevoelig en dat merkte ik meteen weer. Toch wilde ik deze crème niet meteen afschrijven want ook al werd mijn huid een stuk droger, mijn huid zag er na die week smeren al wel veel stralender en gezonder uit! Daarom ben ik de crème als nachtcrème gaan gebruiken en gebruik ik een goede hydraterende dagcrème. En ja! Dat hielp. Weg droge huid: hallo stralende huid!

Sea Line Acno

Conclusie

Deze crème blijft voorlopig zeker in mijn huidverzorgingsroutine. Om als dag en nachtcreme te gebruiken is voor mijn huid net iets te veel. Maar als nachtcrème werkt het perfect! De creme voelt bij het aanbrengen prettig aan en mijn huid ziet er echt uit alsof deze een oppepper heeft gehad. Jeej! Eindelijk een product welke tegen al die nare plekjes in mijn gezicht werkt. Mocht je ook last hebben van een huid met oneffenheden kan ik deze crème zeker aanraden. Ik zou het alleen afraden om twee keer daags te gebruiken. Ondanks dat ik sulfaten het liefst vermijd weegt het op dit moment zwaarder dat mijn huid eindelijk iets rustiger is. Om toch nog even terug te komen op de sulfate, deze probeer ik altijd te vermijden en zie ik zeker als een minpunt. Maar ja een mooie egale huid weegt op dit moment even iets zwaarder.

Sea Line is oa te koop bij De Tuinen. Voor deze tube heb ik 14,99 betaald.

Wat gebruik jij tegen een huid met oneffenheden?

xoxo Saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin en/of twitter?

 

Reacties

 • Jhemyla

  hij klinkt echt ontzettend fijn, ik kende het nog helemaal niet.

 • DQ

  Lijkt me fijn! X

 • De Dotties

  Hij klinkt erg goed! Ik kende het merk helemaal no niet!

 • Mademoiselle Sophistiqué

  als het goed werkt vind ik sulfaten helemaal niet zo erg

 • I scream beauty

  Fijne review!!

 • Kirsty

  Hij lijkt me wel heel fijn! Ik heb pas een nieuwe dagcrème geprobeerd en mijn huid reageert dat heel slecht op en krijgt ineens veel meer oneffenheden en rode plekjes, dus misschien dat deze crème mijn huid ook iets rustiger kan maken.

 • Danique

  Hij klinkt erg fijn. Duidelijke review!

 • Lidewij

  Wat een mooi merk, ik kende het nog helemaal niet! Jammer dat je er toch een beetje op reageerde, maar hij klinkt alsnog wel fijn voor mijn huid 🙂

 • Maaike

  Ik heb helaas ook altijd problemen met nieuwe producten maar toch vind ik deze wel erg fijn klinken!

  X

 • Iris - The Beauty Magazine

  Oh dat klinkt erg goed! Ik snap wat je bedoeld. Te veel crème is ook wel een beetje heftig.

 • Luuke

  Klinkt super! Op dit moment heb ik nog geen oneffenheden, yay 😀 Maar ik zal hem zeker onthouden!

 • Rob

  Ik gebruik het nu ook een tijdje, of het echt werkt tegen de acne is lastig te zeggen. Dat het de oorzaak aanpakt lijkt me sterk. Voedt en verzorgt wel goed deze crème.

  Je zegt dat je het liever als nachtcrème gebruik, wat gebruik je dan als dagcrème? 🙂 Dank!

  • Saskia Hardeman

   Toen ik dit artikel schreef gebruikte ik als dagcreme een creme uit de vitamine e lijn van the body shop. Momenteel gebruik ik beiden producten niet meer.

   • Kim

    Saskia,
    Mag ik je vragen wat je nu gebruikt?
    Ik heb zelf ook altijd een zeeeer gevoelige huid.
    Groetjes

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.