Review: Nieuwe producten Weleda (Weleda Shampoo)
13 sep 2013 Beauty Haarverzorging 12

Review: Nieuwe producten Weleda (Weleda Shampoo)

Ik keek erg uit naar de nieuwe haarverzorgingsproducten van Weleda. En daar zijn ze dan! Weleda heeft drie nieuwe shampoo’s, een herstellend conditioner en een herstellend haarmasker in het assortiment. Vandaag wil ik je graag meer vertellen over deze nieuwe Weleda Shampoo! Kijk je mee?

Weleda nieuwe shampoo

Als eerste de shampoo’s. Aan het assortiment van Weleda zijn de volgende drie shampoo’s toegevoegd:

Weleda Haver Herstellende shampoo

“Haver geeft structuur versterkt en beschermt het haar. Deze herstellende shampoo voedt en herstelt broos en beschadigd haar”.

Weleda Pluimgierst Milde shampoo

“Pluimgierst geeft het haar structuur en houdt het gezond. Deze milde shampoo reinigt het haar zacht”.

Weleda Tarwe Stabiliserende shampoo

Tarwe geeft het haar structuur en brengt het in balans. Deze stabiliserende shampoo vermindert roosvorming”.

Klinkt allemaal goed toch? De ingredienten zijn zoals we gewend zijn allemaal natuurlijk. Een van de redenen waarom ik zo gek ben op Weleda!

Weleda nieuwe shampoo

Van links naar rechts: pluimgierst, haver en Tarwe. Zoals je ziet is de structuur van alles drie de shampoo’s nagenoeg hetzelfde. Het lijkt een beetje gelachtig. Ik vind de sructuur prettig het laat zich goed inmasseren in het haar.

Weleda licht schuimend shampoo

De afgelopen weken heb ik deze shampoo’s uitgeprobeerd. Wat ik fijn vind is dat deze shampoo’s licht schuimen. Ik heb ook weleens shampoo gehad van Weleda welke helemaal niet schuimde, en hier kon ik maar niet aan wennen. Voor mij is het licht schuimen dus een pluspunt. Aan de geur heb ik in het begin een klein beetje moeten wennen. Het product is gebaseerd op natuurlijke producten en dit merk je natuurlijk aan de geur. Ik heb hier bij de overige producten van Weleda overigens nooit last van. Maar hier moest ik wel een beetje aan wennen. De geur is sterk en zelfs een beetje medicinaal. Maar eerlijk is eerlijk ik was zo aan de geur gewend! Mocht je houden van hele zoete geuren betwijfel ik of dit product iets voor jou is. Je moet er wel echt van houden, al die kruiden enzo 🙂

Haver Shampoo

De haver shampoo is mijn favoriet! De tarwe shampoo kan ik helaas niet goed beoordelen. Deze shampoo is namelijk voor hoofdhuid met roos. De pluimgierst shampoo is een prima milde shampoo voor dagelijks gebruik voor het hele gezin. Deze staat ook bij ons in de badkamer, maar dan voor mijn man. Hij is hier ook tevreden over!

De verpakking van alle shampoo’s heb ik niets op aan te merken. Gewoon lekker praktisch. Prima vorm en met de doseerdop kan je precies naar wens doseren hoe veel product je wil gebruiken. De inhoud is per fles 190 ml.

Weleda conditioner en haarmasker

Weleda Herstellend Conditioner en Herstellend Haarmasker

En dan de herstellende conditioner en herstellend haarmasker. Dit waren de twee producten waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Mijn haar kan zo af en toe wel een goede conditioner en goed masker gebruiken. Beide producten bevatten een extract van biologische haver en biologische jojobaolie.

Weleda conditioner en masker

Links het haarmasker en rechts de conditioner. De structuur van het masker is uiteraard wat voller. De geur vind zachter dan die van de shampoo. Bij het masker had ik het idee dat ik een beetje iets van amandel rook, lekker! De conditioner kan je gebruiken na het haren wassen. Even laten inwerken en daarna uitspoelen. Het masker kan 1 a 2 keer per week worden gebruikt. Inmasseren in vochtig haar en 5 tot 10 minuten laten inwerken. Daarna uitspoelen.

Ervaring Weleda Conditioner en haarmasker

En wat vind ik er van? De conditioner gebruik ik nadat ik mijn haar heb gewassen en ik merk gelijk dat het mijn haar zachter maakt. Mijn haar is ook goed uit te borstelen en het voelt gewoon lekker zacht! Over het masker heb ik heel even getwijfeld. Ik had niet meteen het idee dat het iets voor mijn haar deed. Maar toen ik het een week niet had gebruikt merkte ik gelijk verschil. Gelijk weer het masker gebruikt en toen merkte ik wel dat het mijn haar veel soepeler maakt.

Groepsbeeld Haarverzorging NIEUW HaverIk ben groot fan van de haver lijn! Deze producten hebben een ere plekje in mijn badkamer.

Weleda

Omdat Weleda eigenlijk al weinig fout kan doen bij mij heb ik extra kritisch naar de nieuwe producten gekeken. Behalve de geur kan ik geen minpunten bedenken. De geur is gewoon iets waar je aan moet wennen. De prijs kan misschien voor sommigen een minpuntje zijn. Maar misschien helpt het om te bedenken dat je er een product voor terugkrijgt dat geheel natuurlijk is. Daarnaast heb je van de shampoo en conditioner maar weinig product nodig, ongeveer een druppel ter grootte van een euromunt. Van het haarmasker had ik wel wat meer product nodig, maar deze hoef je maar een a twee keer per week te gebruiken.

weleda

Weleda Kwaliteit

Alle producten beschikken over Weleda kwaliteit. Dit houdt in dat de producten gecertificeerd natuurlijk zijn, er geen synthetische geur en kleurstoffen zijn toegevoegd, en de producten zonder minerale olieen en zonder siliconen zijn. Voor mij een grote plus!

Deze producten zijn onder andere te koop bij de DA. De prijs van de shampoo’s (190 ml)  liggen rond de 11,– en de prijs van de conditioner (200 ml) en het masker (150 ml) rond de 14,–. Ik vond overigens op internet een site waar je de producten kunt kopen met 20% korting. Mocht je meer willen weten over de producten van Weleda klik dan hier.

Wat vind jij van de producten van Weleda?

xoxo Saskia

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen: Weleda Calendula Bodycreme

Volg jij Twinkelbella al via Facebook en Bloglovin?

 

 

Reacties

 • Tjuly

  Ben wel benieuwd geworden.. heb nog nooit iets van Weleda gebruikt..

 • Iscreambeauty

  Oeh die haverlijn lijkt mij ook wel wat

 • Manon

  Ziet er goed uit!

 • Kiss & Make-up

  Ik heb al producten van Weleda gebruikt, maar nog nooit haarverzorging. Dit klinkt nochtans wel goed.

 • Alix

  Nog nooit iets van Weleda gebruikt, maar na het lezen van je review lijkt het me wel iets om te overwegen!

 • Lidewij

  Dat klinkt goed! Ik vind ze inderdaad redelijk prijzig, maar als ze goed werk doen voor je haar is het dat eigenlijk wel waard 🙂

 • Vanessa

  Zien er heerlijke producten uit! Heb eigenlijk nog nooit iets gekocht van Weleda.

 • Michaela

  De haver shampoo vind ik ook het meest aantrekkelijk, ben benieuwd!

 • Lies

  Ik heb zelf nog nooit producten van Weleda gebruikt, maar deze klinken wel erg goed!

 • JOyce

  klinkt goed! ik vind de prijzen wel wat hoog!

 • Jhemyla

  Ik vind dit echt zo’n ontzettend fijn merk!

 • Bychristiana

  Ik ben vooral dol op de douchecremes van Weleda, die zijn zo zalig zacht;-)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.