Review: Maybelline push up drama mascara
22 sep 2016 Beauty Make up 7

Review: Maybelline push up drama mascara

Vandaag opende ik een nieuwe, mooie waterproof mascara: ‘The Falsies, Maybelline push up drama mascara’. Wist jij trouwens dat make-up producten niet eeuwig houdbaar zijn? Ik niet niet eerlijk gezegd. Wat ik overigens wèl wist is dat je een mascara beter niet langer dan zes maanden kunt gebruiken. “Wat een onzin!“, hoor ik je zeggen? Echt niet hoor.

Review geschreven door Rory Blokzijl

Omdat je het borsteltje steeds in en uit de houder schuift, komt er iedere keer lucht (en dus bacteriën) bij. Dat is ook de reden dat ‘pompen’ met het borsteltje zeer wordt afgeraden. Ik heb ooit een lichte oogontsteking gehad, dus bij mij worden de mascara’s gemarkeerd met een etiketje met de datum van opening.

High end versus budget

Maar die mascara’s dus. Mijn absolute favoriet is de ‘Hypnôse Drama‘ van Lancôme. Waarom? Omdat het lijkt of mijn wimpers langer worden. De wimperhaartjes dikker ogen. Het mijn oogopslag zoveel mooier maakt. Een nadeel vraag je? Daar komt ie. De prijs. Bij grotere parfumerieketens verkrijgbaar tussen de 25 en 34 euro. Wat een geld hè? Kijken we daarentegen naar de ‘The Falsies‘ van Maybelline New York – de mascara die ik voor Twinkelbella mag reviewen –  dan komen we in een heel andere prijsklasse uit. Voor slechts € 15,49 ben je de trotse bezitster van een mascara die eigenlijk heel fijn is.

Maybelline push up drama mascara

Genoeg Push Up en Drama?

Waarom is deze ‘The Falsies‘-mascara heel fijn vraag je? Het borsteltje (dun, kleine ‘kammetjes’) werkt prima op de wimperharen. Separeert zonder te klonteren. Eén laagje heeft voor mij helaas nog niet het gewenste effect. Maar met een tweede laag eroverheen zie ik dat mijn wimpers langer ogen. Toegegeven, ik had iets meer ‘Push Up Drama‘ verwacht.  Maar ik ben eerlijk gezegd behoorlijk tevreden als ik zo naar mijn ogen kijk. Als ik een minpuntje moet noemen dan is het dat ik het gevoel heb dat met de Lancôme-mascara mijn wimpers iets meer lijken te krullen. En dat datzelfde met ‘The Falsies’ niet lukt. Maar kijkend naar het prijsverschil vind ik dat een minpunt wat te verwaarlozen is.

Fijn aan de ‘Falsies‘?

Wat ik nog meer prettig en belangrijk vind aan ‘The Falsies‘? Een fijne, niet opdringerige geur. Een mascara die ‘licht’ voelt op mijn wimpers. Ik voel – ook na een aantal uren – geen enkele irritatie. En ook heel prettig. Ondanks dat het een waterproof mascara betreft krijg ik het met de juiste reinigingsmethode prima van mijn wimpers af. Zonder te boenen. So to say. Héél belangrijk voor de gevoelige en kwetsbare huid onder je ogen. Had ik je al verteld dat ik een veertigplusser ben? En dus nóg meer op dit soort details moet en wil letten?

Maybelline push up drama mascara

De flacon

Als ik naar de flacon van deze ‘The Falsies‘-mascara kijk dan valt mij op dat hij (of is het eigenlijk zij?) een mooi (maar wel vrij aanwezig) uiterlijk heeft. Rood en roze met zwart in het midden. De tekst in de kleur turquoise zodat die goed opvalt. Alles in hoogglans. Maar ook. Handzaam formaat. Houdt fijn beet. Licht van gewicht. En juist door het opvallende uiterlijk grijp je niet mis als je het in je make-up stash bewaard tussen je lipglosses en wenkbrauwgel.

En wat vindt hubbie ervan?

De husband observeert goed en heeft vaak rake opmerkingen. Over mijn blog, over mijn verschijning en dus ook over de dingen die ik doe en uitprobeer. Over mascara ‘The Falsies‘: “Ik zit nu aan de overkant van de eettafel en ik zie je wimpers niet goed. Met die andere mascara (Hypnôse Drama) is dat wel zo.

Maybelline push up drama mascara

Maybelline push up drama mascara is een fijne mascara voor niet al te veel geld. Maar wil je daadwerkelijk ‘Push Up Drama‘ of ‘Falsies‘-look a likes, dan zul je wel meer lagen over elkaar moeten aanbrengen.

Wat is jouw favoriete mascara? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Dit artikel bevat producten welke zijn opgestuurd ter review.

 

Over Rory Blokzijl

Rory, geboren in 1970 en op 41-jarige leeftijd moeder geworden van een lief, mooi meisje. Schrijft op haar eigen blog 40envoorheteerstmoeder.nl over hoe zij het moederschap op latere leeftijd ervaart. Door mijn positieve ervaringen en strubbelingen te delen, hoop ik anderen te kunnen helpen. Voor Twinkelbella test Rory met veel plezier beauty gerelateerde producten. Want naast moeder ben je ook nog jezelf.

Reacties

 • Iris

  Mijn favoriet is gek genoeg de goedkoopste van Essence, de waterproof variant van All Eyes On Me.
  Onlangs geplaatst door Iris: Bucket list vol recepten

  • Rory

   Vind ik niet gek hoor Iris! Ik vind het zelf ook leuk om diverse soorten mascara’s te proberen. Al heb ik dus wel een favoriet. Maar als ik het niet had geprobeerd had ik niet geweten dat deze mascara van Maybelline zo fijn is 🙂
   Onlangs geplaatst door Rory: Iets met een Yoyo en een beer – review Yoyo’s BEAR

 • Romy

  Oh, dat van de houdbaarheid wist ik ook niet. Ik gebruikte mijn mascara’s altijd gewoon tot in het oneindige. Ga er nu toch eens op letten!

 • irma

  Phoe dat wist ik ook niet, gebruik ze ook veel langer….oeps!

 • Jonna@Burgertrutjes

  De Estee Lauder mascara is al een jaar mijn favoriet samen met een budget proof versie van Catrice
  Onlangs geplaatst door Jonna@Burgertrutjes: Stop met al die gezondheidspropaganda! Ik wil gewoon lekker eten!

  • Rory

   Oe, die heb ik ook weleens geprobeerd. Al weet ik even niet precies welke. Incidenteel koop ik dat hele fijne (oog)serum in het bruine flesje van Estée Lauder. Bij voorkeur wanneer er een kortingsactie is en je bijvoorbeeld een pouch met samples krijgt. Daar zit dan vaak een mini-mascara bij. Zo ken ik de mascara van Estée Lauder. Essence en Catrice zijn dus ook de moeite van het proberen waard als ik het zo lees…
   Onlangs geplaatst door Rory: Iets met een Yoyo en een beer – review Yoyo’s BEAR

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.