Review: Lego Tape (is het wat?)
11 jan 2018 Lifestyle Speelgoed 6

Review: Lego Tape (is het wat?)

Vanaf het moment dat mijn zoontje hoorde van Lego Tape, moest en zou hij het hebben. Nu was het al wat langer bekend dat dit eraan zat te komen (en schreef ik hier al eens een artikel over: Lego Tape). Inmiddels ligt het in de winkel en probeerden wij het uit! Is het wat, die Lego Tape?

Mayka Lego Tape

Om direct een misverstand uit de weg te helpen: de Lego Tape is niet van LEGO zelf. Het is van het merk Mayka. Mijn man riep gelijk al heel hard dat hij deze nep lego niet in huis wilde hebben, maar wij wilden het toch gewoon eens proberen. Het wordt overigens wel gewoon Lego Tape genoemd omdat er met Lego gemakkelijk op deze tape gebouwd kan worden.

Waarom Lego Tape?

Waarom eigenlijk Lego Tape? Nou, je kan er heel erg leuk mee bouwen. Je kan de tape overal plakken waar je maar wil en daarmee heb je veel meer mogelijkheden om te bouwen. Zodra mijn zoontje met de tape kon spelen plakte hij het overal waar hij maar wilde. Zelfs de piano was niet veilig meer haha. Hiervan leerde ik overigens dat er ook een aantal nadelen zitten aan Lego Tape.

Nadelen Lego Tape

De tape heeft een sterke plakrand, maar deze wordt wel steeds een stukje minder. Het gebruik is daarmee dus niet onbeperkt. Wat logisch is, maar waar ik van tevoren niet heel goed over had nagedacht. Wel een voordeel is dat het geen plakrand achter laat. Het is verder wel erg leuk speelgoed waar kinderen zich goed mee kunnen vermaken. Wat hier overigens persoonlijk speelde is dat ik de schaar wel echt bij mijn zoon uit de buurt moest houden omdat hij wel de neiging had om het tape in kleine stukjes te knippen.

Aanrader? Ja, het is wel geinig. Persoonlijk had ik er wat meer van verwacht qua speelplezier, maar wie weet komt dit nog. Ik kocht de tape in de speelgoedwinkel voor € 7,99, er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar.

Ken jij Lego Tape al?

Reacties

 • Priscilla

  Ja heb het weleens gezien. Vraag me af of de knock offs ook goed plakken 😉 Mijn zoon was ook geinteresseerd terwijl hij nooit met lego speelt!
  Onlangs geplaatst door Priscilla: Crafty: Minecraft selfies

  • Saskia Hardeman

   Het is alleen van knock off toch? Althans, ik heb het nog niet van Lego zelf gezien 🙂

   • Priscilla

    Ooh haha je hebt gelijk! Ik bedoelde de knockoff knockoff van Ali hahaha

 • Mama van 3

  Ik heb via AliExpress de “neppe” gekocht en onze zoon heeft ook 1 grote rol van Mayka. Het grootste verschil is vooral dat de Mayka steviger aanvoelt, het rubber vd AliExpress variant is wat soepeler ofzo.. maar op beide kan echt prima gebouwd worden, zelfs op de kop 😉

 • Coco

  Oh ik had deze ook al zien liggen en twijfelde… Waar plakken jullie hem zoals op? Dankzij deze blog krijg ik wel meer zin om ook eens te proberen met de kinderen!
  Onlangs geplaatst door Coco: Op zoek naar mezelf

  • Saskia Hardeman

   Wij doen het zeg maar op de tafelpoot (vinden de kinderen leuk) maar je kan dus ook op zn kop bouwen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv