Review: Kneipp Vijgenmelk – Arganolie Douche Foam & Massagemilk
12 jul 2014 Beauty Lichaamsverzorging 21

Review: Kneipp Vijgenmelk – Arganolie Douche Foam & Massagemilk

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik verknocht aan een aantal producten. Sinds kort zijn daar twee nieuwe producten bij gekomen waar ik dolenthousiast over ben. Vandaag stel ik jullie voor aan twee producten van Kneipp! Kijk je mee naar deze twee producten?

Kneipp

Eerder vertelde ik al dat ik de producten van Kneipp erg fijn vind. Zo zitten er geen conserveringsmiddelen in, geen minerale oliën, test Kneipp niet op dieren, en bevatten de producten verzorgende ingrediënten waar mijn gevoelige huid goed op reageert. Allemaal pluspunten. En waar ik helemaal enthousiast over ben zijn de heerlijke geuren van de producten, ik kan daar echt van genieten! Vandaag twee producten in de review namelijk de douche foam en de massagemilk. Deze twee producten zijn nieuw en bevatten vijgenmelk en arganolie; twee ingrediënten die veelbelovend zijn voor de huid! Laten we snel een kijkje nemen naar deze twee fijne producten!

Kneipp vijgenmelk-arganolie

Kneipp Vijgenmelk – Arganolie Douchefoam

Ik begin met de douche foam. Eerder verschenen er van Kneipp al twee douchefoams op de markt die met veel enthousiasme werden ontvangen. En ook ik was enthousiast want ik ben namelijk dol op heerlijk schuim onder de douche! Ik kon dan ook niet wachten om deze douche foam uit te proberen en ik moet zeggen dat ik vanaf het eerste moment verrast werd door de geur maar ook door de zachtheid van het product. De geur is heel zoet en ontzettend lekker voor een ochtenddouche of een verfrissingsdouche.

Kneipp vijgenmelk-arganolie

Ingrediënten Kneipp Vijgenmelk – Arganolie

Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Laureth-4, Isopentane, Glycerin, Isobutane, Parfum (Fragrance), Isopropyl Palmitate, Sorbitol, Argania Spinosa Kernel Oil, Ficus Carica Fruit Extract, Side Adipe Lac, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Limon Peel Oil, Juniperus Virginiana Oil, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Coumarin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Citric Acid, PEG-14M.

Zoals je kan zien zit er SLES in het product. En dit had ik ook al verwacht aangezien het een product is wat een heerlijk schuim bevat. Over het algemeen houd ik niet van dit ingrediënt, tenzij het product verder verzorgend is en zacht voor mijn huid. Zoals je verder in de ingrediëntenlijst kan zien zitten er verzorgende oliën in het product, zoals arganolie, en zitten er ook fruit extracten en oliën in. Voldoende verzorgende ingrediënten dus!

Kneipp

Zoals de naam van het product het al zegt is het een heerlijk zachte schuim die echt een geweldig fruitige geur heeft. Een fles van 200 ml kan je zo ongeveer 30 a 40 keer gebruiken onder de douche.

Kneipp vijgenmelk-arganolie

Kneipp Douche Foam

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit product voor mij een feestje is onder de douche. Over de SLES vertelde ik al even dat ik dit liever zo min mogelijk gebruik. Toch reageert mijn huid ontzettend goed op deze douche foam. Geen irritaties of rode vlekken, enkel een zachte lekker geurende en schone huid. En in combinatie met de massagemilk, waar ik je hieronder meer over ga vertellen, is het al helemaal een fantastische combinatie! Als je van douche foams houdt en lekkere fruitige, maar toch ook weer bloemige geuren, weet ik zeker dat dit product je goed zal bevallen!

Kneipp vijgenmelk-arganolie

Kneipp Vijgenmelk – Arganolie Massagemilk

Deze massagemilk is speciaal ontwikkeld voor korte ontspannen massages. Het product belooft een ontspannen werking te hebben en geen vettig laagje achter te laten. Daarnaast bevat ook deze massagemilk vijgenmelk en arganolie.

Om heel eerlijk te zijn gebruik ik vrijwel nooit massageolie. Omdat ik het product toch goed wilde uitproberen heb ik een aantal keren na het douchen mijzelf ingesmeerd met deze massagemilk en ik kan je vertellen dat ik dit vanaf nu veel vaker ga gebruiken!

Kneipp vijgenmelk-arganolie

Ingrediënten Kneipp Vijgenmelk – Arganolie Massagemilk

Aqua (Water), Helianthus Annuus Hybrid Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Polyglyveryl-3-Polyricinoleate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Tocopheryl Acetate, Myristyl Myristate, Sodium Chloride, Argania Spinosa Kernel Oil, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Sine Adipe Lac, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Juniperus Virginiana Oil, Linalool, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Coumann, Geraniol, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Tocopherol.

Hoog in de lijst staan verzorgende oliën, wat betekent dat het product goed verzorgend is! Hier werd ik helemaal blij van en het leek mij dan ook een ideaal product om na de douche foam te gebruiken.

Kneipp

Zoals je ziet loopt het product zo van van mijn hand af. Het is een vloeibare, zachte bodymilk. Wel is dit product minder vloeibaar dan een massageolie. Wat mij als eerste opviel is dat het inderdaad niet vettig aanvoelt. Het voelt juist heel zacht en verzorgend aan.

Kneipp

Kneipp Massagemilk

De geur is hetzelfde als de douche foam, hierover hoef ik dus niet meer te vertellen dat ik deze geweldig lekker vind. Deze massagemilk voelt erg zacht op de huid aan en het maakt het heel prettig om bijvoorbeeld je handen voeten of buik kort te masseren. Het product trekt vrij snel in en is daarom niet geschikt voor lange massages. En dat vind ik ook zo fijn aan dit product, het is echt gemaakt voor korte ontspanningsmassages tussendoor! Heerlijk om dit product na het douchen of badderen te gebruiken, ontspanning gegarandeerd! Van de week heb ik eerst een voetenbadje genomen en daarna mijn voeten met deze massagemilk gemasseerd, heerlijk! Mijn huid voelde daarna ook perfect zacht aan. Voor mij is dit een vervanging geworden van mijn bodylotion. Ik merk dat het mijn huid perfect verzorgt en hydrateert.

Kneipp vijgenmelk-arganolie

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde ben ik groot fan van deze twee producten. Zou ik deze opnieuw kopen? Jazeker! Ik kan beide producten ook zeker aanraden, ik kan mij bijna niet voorstellen dat iemand deze producten niet fijn zou kunnen vinden. Daarnaast vind ik het echt een pluspunt dat deze producten verzorgende ingrediënten bevatten waaronder arganolie en vijgenmelk. Deze twee ingredienten zijn zeer mild en hebben een positieve verzachtende werking op de huid.

Beiden producten zijn vanaf juli te koop bij de drogist. De douche foam bevat 200 ml en kost € 6,99, de massagemilk bevat 150 ml en kost€ 8,49.

Wat vind jij van deze twee producten?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Dit artikel bevat producten welke ik heb ontvangen ter review

 

 

Reacties

 • Lonneke

  Wat een fijne, duidelijke review. Ik ben ook gek op de producten van Kneipp. Ik heb al verschillende douchecrèmes opgemaakt, maar de foam kende ik van Kneipp nog niet. Deze twee producten en de review maken mij nu ook enthousiast en wil deze ook zeker gaan proberen.

 • Mademoiselle Sophistiqué

  zo’n schuim lijkt me inderdaad echt een feestje onder de douche ;D hehe! ik had er ook van rituals een tijd geleden en het is echt een geinig product he 🙂

 • Oum Feerozah

  Goede review zeg! fijne producten

 • Sophie

  Heerlijk die schuim! Ik ben echt dol op foams, dus deze zou ik ook zeker weten aanschaffen 🙂 De massagemilk klinkt ook heerlijk!

 • Teddy

  deze producten klinken zoo lekker! Ik ga ze misschien ook wel uitproberen

 • Kim

  Dat klinkt heel erg goed! Die massagemilk lijkt me wel echt heel erg lekker <3

 • alexa

  wat een fijne review die douchefoam lijkt me heerlijk!

 • Petra

  Die massagemilk lijkt me heerlijk. Ik ben zelf verknocht aan de foam van Rituals maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt.

 • Laura

  Oeh ik hou van douchefoams! Deze van kneipp lijkt me echt heel fijn. Die massagemilk trouwens ook!

 • saskia

  Heerlijke producten! Mijn favoriete geuren van Kneipp. Ik ben zoiezo gek op producten waar de geur van vijgen in zit!

 • Jana

  Die douchefoam spreekt me zeker en vast aan :)!

 • Larissa Beets

  Fijne review!

 • Sylvana

  Dat klinkt onwijs goed, dit moet ik onthouden! Vooral de douche foam lijkt mij heerlijk. Fijne review!

 • Melissa

  Ik ben ontzettend benieuwd naar deze producten!

 • Marloes

  Klinkt goed zeg! Lijken me heerlijke producten!

 • Lisa

  Lijken me fijne producten. Heerlijk voor een ontspannen momentje!

 • Donna Luisa

  Oeh klinkt heel fijn! Ik vind Kneipp sowieso een fijn merk! x

 • iiiThinkPink

  Lijken me fijne producten!

 • Chahrazad

  Oh, ben benieuwd naar de producten!

  x

 • Chinouk

  Oh die foams zijn inderdaad heerlijk!

 • Jenn

  HeerlijK! IK heb de douchegel uit die serie en die bevalt me uitstekend!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.