Post Pregnancy Tag (zwangerschapskilo’s & nachten)
16 okt 2015 Mama 20

Post Pregnancy Tag (zwangerschapskilo’s & nachten)

Op de blog van lieve Lisanne las ik de post pregnancy tag. Ik kende deze variant nog niet maar vind het natuurlijk wel erg leuk om in te vullen. Dit deed ik dus alsnog! In deze tag vertel ik of ik nog last van kwaaltjes heb, hoe de nachten gaan en wat ik de grootste verandering vond!

Hoe oud is je kindje nu?

Op dit moment is Sophia vier en een halve maand oud. De tijd lijkt wel voorbij te vliegen en van een heel klein popje is het al een mooie meid geworden.

Hoe voel je je?

Wisselend. Toch voel ik mij altijd zo blij als ik Sophia uitgebreid zie lachen en kletsen. Dan maakt het voor even niet meer uit hoe ik mij voel.

Nog last van kwaaltjes?

Na de bevalling zijn gelukkig alle kwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Behalve de hormonen dan. Helaas zijn die nog aanwezig en heb ik daar nog veel last van.

Is je eetlust veranderd?

Ik eet wat minder dan tijdens het einde van mijn zwngerschap en eet weer gezonder. In mijn zwangerschap at ik namelijk meerdere dagen in de week een frikandelbroodje. Dat kan echt niet goed zijn haha.

Selfie

Zwangerschapskilo’s.

Ja, er zijn een aantal kilo’s blijven plakken helaas. Na de zwangerschap van Senna waren mijn kilo’s verdwenen, maar dit keer is het hardnekkiger. Ik pas mijn oude kleding wel maar ik heb gewoon wat meer vetjes zullen we maar zeggen 🙂

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Dat is voor mij persoonlijk een moeilijke vraag. Ik kijk eigenlijk met verdriet terug op mijn zwangerschap. Dit heeft natuurlijk te maken met mijn prenatale depressie. De hoop dat ik ooit nog een gezonde zwangerschap zonder deze ziekte zou mogen meemaken is helaas ook vervlogen. Wel heb ik er een prachtig en geweldig lief en mooi kindje voor teruggekregen en daar hebben we het allemaal voor gedaan

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Allebei niet. Mijn zwangerschap was heel verdrietig en mijn bevalling had ik liever natuurlijk gezien. Dit zijn allemaal dingen die gewoon rot waren, maar ik hoop in de toekomst vooral te kunnen genieten van mijn kinderen en deze zwangerschappen achter me te kunnen laten.

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Omdat ik niet in herhaling wil vallen mbt de depressie ga ik deze vraag even van de praktische kant bekijken. Wat betreft de regel dingen omtrent de zwangerschap waren we heel laat met het geboortekaartje versturen. Dat zou ik denk ik geen tweede keer doen. Dit om de reden dat mensen er een beetje onrustig van werden toen er na twee weken nog geen kaartje op de mat lag.

Sophia

Hoe is het met jullie kindje?

Ja, geweldig. Ik kan het niet anders zeggen. Sophia doet het zo ontzettend goed. Ze is heel vrolijk, lacht heel veel en is echt ons zonnetje in huis. Ik heb haar het liefste heel veel bij mij omdat ik mij zo veel beter voel met haar om me heen (en Senna natuurlijk).

Hoe zijn de nachten?

Sophia slaapt nog niet door maar dat geeft niet. Vincent of ik geven haar in de nacht halfslapend de fles en slapen daarna gewoon weer verder. Stiekem hopen we natuurlijk dat ze snel doorslaapt maar goed, dit is ook geen ramp.

Genietmomentje?

Als ze zit te schaterlachen naar haar grote broer. Of als Vincent haar kietelt en ze al schaterlachend probeert weg te komen. Of als ze gewoon lacht als ik naar haar kijk

De grootste verandering?

We zijn natuurlijk van drie naar vier gegaan. Dat is een grote verandering maar is eigenlijk best goed gegaan. Ik denk dat de grootste verandering voor Senna is geweest. Voor hem was het een grote omschakeling om zijn papa en mama met een zusje te moeten delen.

Aan het werk?

Nee. Helaas mag ik voorlopig niet werken ivm mijn prenatale depressie. Zolang ik niet stabiel ben mag ik niet werken.

foto

Jouw tip voor aanstaande moeders?

Ga op je gevoel af. Dit is het aller aller belangrijkste. Iedereen heeft een eigen mening en weet precies te vertellen hoe het moet, maar als mama hoef je alleen maar naar je hart te luisteren voor een antwoord.

Ik ga natuurlijk een aantal mama’s taggen. Bij deze tag ik alle meiden uit de Mama App Nederland Midden! Dit zijn: Gwen, Simone, Joyce, Josan, Meike, Minke, Fleur, Judith, Angela, Jess, Lieke & Geertje.

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Loene

  Saskia, je ziet er prima uit. No worry, want je hebt een prima figuur 🙂
  Ooh en die laatste foto met Sophia, zoooooo schattig alweer!

 • Charlotte

  Dat shirtje van de eerste foto is zooo leuk! 🙂 En herkenbaar van die vetjes hihi

 • debby

  Ik als kinderloze vind jouw blogs over het moederschap altijd zo leuk om te lezen. Ik blijf het zeggen, maar wat een dotje is Sophia

 • Carlijn

  Zo mooi om te lezen dat jij je het beste voelt als je Sophia om je heen hebt. Dat schaterlachen lijkt me zo geweldig en aanstekelijk. Ik vond je antwoorden leuk om te lezen!

 • Meike

  Leuke tag en bedankt voor het doorgeven. Ik ga ‘m invullen. Mooie tip voor andere moeders. Dat is zo waar.

 • Nicole

  Wat zie je er geweldig uit hoor. En je meisje is echt zo lief…. Wel rot dat die hormonen nog steeds zo bezig zijn! Gelukkig kan je toch wel je goed voelen als je kindjes er zijn!

 • Celine

  Wat een leuke Tag! Je ziet er echt prachtig uit! En ik hoop dat jij je snel een stuk beter voelt.

  Liefs, Celine

 • Lifesabout

  Leuk en mooi om te lezen en thanks for tagging me!

 • Sofie

  Ik vind ook dat je er super goed uitziet! Heel leuke tag trouwens, ga ik proberen onthouden voor binnen een half jaartje of zo. xxx

 • Channah

  Wat een leuke tag, en antwoorden! En ik vind dat je er super uit ziet hoor.

 • Josan

  Wow jij zag ee geweldig uit. Dank je voor taggen

 • jeapiebel

  Dan kijk je eigenlijk met verdriet terug op je zwangerschap wegens prenatale depressie. Dat vind ik erg voor je, dat je dat moet meemaken. Gelukkig heb je nu twee prachtige kinderen in je armen. 🙂

 • Ysanne

  Wat leuk om te lezen! Mooi dat je er alsnog heel veel positieve dingen uit kan halen, ondanks de depressie.

 • Vlijtig Liesje

  Dat roze t-shirt in de eerste foto vind ik erg grappig!

 • Leonie

  Saskia, je bent beeldschoon; mooi figuur heb je hoor!
  Mooie tag om te lezen en ontzettende mooie foto, die laatste!

 • Eline

  Superleuke tag! Ik ga ‘m zeker overnemen 🙂

 • Manon

  Leuke Tag om te lezen

 • Lisannee

  Aaa, wat leuk dat je mijn tag over hebt genomen! Wat heb je ‘m prachtig en eerlijk ingevuld. Je mag trots zijn! ❤️

 • Els

  Wat leuk om te lezen. Echt een tag die bij je past :-). Ik kan nog lang niet invullen ;-).

 • Lieke

  Wat leuk dat je me getagd hebt, ik ga hem straks invullen en dan komt die binnenkort online!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.