Dit worden de populairste meisjesnamen in 2018!
3 jan 2018 Mama Zwangerschap 8

Dit worden de populairste meisjesnamen in 2018!

Hipdesign heeft door de namen op geboortekaartjes van eind 2017 te analyseren voorspeld welke meisjesnamen er komend jaar het meeste gegeven gaan worden. Nieuwsgierig naar welke namen er aankomend jaar veel gegeven gaan worden aan meisjes? Of ben je nog op zoek naar een meisjes naam? Lees snel verder: dit worden de populairste meisjesnamen in 2018!

Meisjesnamen eindigend op een a

De laatste jaren zijn meisjesnamen die eindigen op een a enorm populair. Ook aankomend jaar zullen er weer veel namen aan meisjes worden gegeven die eindigen op deze letter. HipDesign voorspelt dat volgend jaar  in 2019 enorm veel meisjes de naam Yara, Lina, Noa of Ella krijgen: deze namen komen in 2018 nog niet in de Top 10, maar zijn wel hard op weg naar de top.

Lees ook: populairste meisjesnaam wereldwijd

Populairste meisjesnamen 2018

Nieuwsgierig naar de populairste meisjesnamen die gegeven gaan worden in 2018? Dit zijn ze!

1. Julia
2. Mila
3. Sophie
4. Saar
5. Liv
6. Nova
7. Emma
8. Lauren
9. Lynn
10. Zoë

Leuk om te zien dat de namen die ik het afgelopen jaar al vel voorbij heb zien komen nog steeds populair zijn. Zoals de naam Emma bijvoorbeeld en natuurlijk de naam Sophie. De naam Sophie zie ik ook om mij heen nog steeds heel erg veel voorbijkomen en is een erg mooie naam. De namen Lynn en Zoë had ik zelf wat minder verwacht omdat ik deze niet heel veel voorbij zie komen. Leuk dat deze daarom in de top 20 staat.

Lees ook de 10 populairste jongensnamen!

Had jij deze namen verwacht in de top 10? Zit er ook een favoriet van jou tussen?

Reacties

 • Aneta

  Julia en Lynn zijn mijn favorieten denk ik!
  Onlangs geplaatst door Aneta: 6 opmerkelijke weetjes over tweelingen

 • Karin

  Een aantal namen vind ik wel mooi, een aantal wat minder. Voor ons tweede meisje zijn we nog op zoek naar een naam maar we hebben er nog geen een waarvan we denken: wauw!
  Onlangs geplaatst door Karin: De charme van een kraampakket

 • felicia

  yara zo heet ons oudste meisje van 8
  leuk om te lezen toen helemaal niet bekend bij ons in de omgeving en famlie en ineens hoor ik de naam.vaak voorbij komen
  lyn hoor je hier ook veel had ik dus wel verwacht het dochtertje van de juf van ons oudste dochtertje is zo genoemd .
  nova hoor ik ook veel op tv maar vind ik persoonlijk niks denk ik altijd aan het pogramma nova zembla.
  saar vind ik een oude naam hoor hem hier steeds vaker in de speeltuin dat moeders saar roepen
  vind het persoonlijk een oude naam niet fris .
  mijn nichtje van 16 heet julia had ik wel verwacht blijft altijd in de mode deze naam vrouwlijk mooi en tijdloos .
  sophia is een super bekende naam klassiek. komt deze naam op mij over en heel braaf .
  ik mis Fleur in het rijtje en tess 🙂
  tess hoor je hier veel in onze buurt.
  en fleur dat is de tweede naam van ons derde dochtertje blijft toch ook altijd wel in dacht ik.

 • Rory

  Euh, de naam Mila natuurlijk 🙂 ! Hoe gek is het dat in 2012 nog bijna niemand van de naam had gehoord en dat de naam sinds enkele jaren heel populair is. En nu zelfs op nummer 2!!! Dat biedt overigens wel perspectief voor onze serie kinderboekjes, hihihi.
  Onlangs geplaatst door Rory: Hoe je Oud en Nieuw-gevoel in de loop der jaren verandert

 • LavieMamsElle

  Bij ons in de opvang zien we vaak dezelfde namen voorbij komen, beetje jammer toekomstige ouders geven niet vaak meer een naam met betekenis.
  Groetjes Ellen

 • Meintje

  mijn toekomst favoriet is LIV ♡

  Mila Nova en ook Zoë vind ik erg leuk

 • Rachel

  Ooh wat een mooie namen allemaal. Ik heb twee knullen en had grote moeite met namen uitzoeken. Een meisjesnaam bedenken had me veel makkelijker afgegaan denk ik.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Vooruitblikken op 2018

 • Mamarit

  Wij hebben natuurlijk Liv! Toen we het ooit kozen (2011 ergens op een mooie zomer avond de speculeren over de toekomst) hadden we het nauwelijks gehoord haha. Tweede naam Hanne. Ben ik ook nog altijd erg blij mee. Voor dochter nummer 2 vond ik het onwijs moeilijk! Het is Nora geworden en tweede naam Malin waar ik ook nog erg blij mee ben! ❤️

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv