Populairste meisjesnaam ter wereld
10 nov 2017 Kinderen Mama 8

Populairste meisjesnaam ter wereld

Ik vind het altijd leuk om namen lijstjes te lezen en te kijken welke namen er populair zijn. Toen ik onlangs een artikel tegenkwam met de populairste meisjesnaam ter wereld was ik natuurlijk ontzettend nieuwsgierig. Ik had hier al zo wel mijn idee over, maar het was een hele andere naam dan ik had verwacht!

Sophie of Olivia?

Alhoewel, zelf had ik gegokt op de naam Sophie. Dit omdat dit in Nederland een ontzettend populaire naam is op het moment, en ik niet zo op de hoogte ben van de populaire namen in het buitenland. Vooral de laatste jaren is Sophie een populaire naam, hier vertelde ik al eens over in een video die ik opnam met hoe mijn kinderen anders geheten zouden hebben: Babynamen. De naam Olivia vond ik ook nog wel een kanshebber voor de populairste meisjes naam wereldwijd. Dit is overigens een naam die ik zelf ook heel erg mooi vind.

Populairste meisjes naam wereldwijd

Onlangs las ik op dat de populairste meisjes naam wereldwijd toch echt Sophia/Sofia is. een onderzoek uitgevoerd door Laura Wattenberg uit Amerika wijst dit uit. Aangezien mijn dochter deze naam heeft vond ik het wel even leuk om hier een apart artikel over te schrijven. Zelf had ik dit namelijk helemaal niet verwacht. In Nederland is deze naam bijvoorbeeld veel minder populair dan Sophie. De reden dat Sophia de populairste meisjesnaam ter wereld is, komt doordat de naam in negen landen met stip op nummer 1 staat. In twintig andere landen staat deze naam op de tweede of derde plek.

Lees ook: de namen van onze dochter

Betekenis naam Sophia

Dat deze naam zo populair is heeft zeer waarschijnlijk te maken met de betekenis van de naam Sophia. De naam Sophia/Sophie betekent namelijk wijsheid. Het is een afgeleide van filosofie was “liefde voor wijsheid” betekent. Voor mij persoonlijk is de betekenis ook een van de redenen waarom ik mijn dochter deze naam heb gegeven. Daarnaast vind ik het ook erg mooi klinken

Had jij de naam Sophia verwacht als populairste meisjes naam?

Reacties

 • Jeanine

  Nee eigenlijk niet verwacht maar wel gewoon een prachtige naam ;-). Leuk om te weten!

 • Jamey

  Nee dat had k echt niet verwacht…

 • Melanie

  Ik snap het wel. Het is een lieve naam. En in veel landen goed uit te spreken.

 • Rory

  Op de een of andere manier had ik ‘Emma’ verwacht. Waarom weet ik niet. Grappig. Ook om te zien hoe namen het soms ‘doen’ in de loop der tijd. Toen wij in 2012 kozen voor de naam Mila stond die nog helemaal onderaan de lijstjes. Hoe anders was dat krap twee jaartjes later 😉
  Onlangs geplaatst door Rory: En dan sta je ineens huilend onderaan de skipiste

 • Iris

  Wat gek, ik dacht zelf meer aan Emma of Anne. Het is wel zeker een hele mooie naam.

 • Hilde

  Mooie naam, klinkt ook goed als ze later volwassen is. Wat sommige ouders weleens vergeten.. haha.

 • Lindsey Beljaars

  WoW! Dit had ik zeker niet verwacht..

 • felicia

  Nee ik had dat niet verwacht ik dacht eerder julia
  Maar sophia komt wel heel vaak.voor is een bekende naam dus ja als ik het zo bekijk klopt het wel 🙂
  Ik snap dat je trots bent 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv