Persoonlijk: een jongen of een meisje?
26 nov 2014 Mama 31

Persoonlijk: een jongen of een meisje?

Tot nu toe is het denk ik wel een van de meest gestelde vragen die mij gesteld wordt tijdens de zwangerschap: wat wens je, een jongen of een meisje? Nu moet ik zeggen dat ik niet een directe wens heb. Wel was ik er altijd van overtuigd dat ik meer een meisjes mama was. Maar met de geboorte van mijn zoontje Senna heb ik geleerd dat ik toch eigenlijk ook wel heel erg goed ben in treinen bouwen en in helikopters maken met lego.

Jongensmoeder

Een echte voorkeur heb ik dus niet. Van kleins af aan heb ik mijzelf altijd gezien als een mama die de hele dag in de weer is met haren vlechten en jurkjes met strikjes kopen. Ik kon mijzelf echt niet voorstellen tussen de auto’s en klimmend in de bomen. Sinds Senna geboren is ben ik jongens ontzettend leuk gaan vinden, ik wist simpelweg niet dat het zo leuk kon zijn! Om mij heen zag ik bijna alleen maar moeders met van die schattige meisjes en tjah, dat leek me wel wat.

Ik heb geleerd dat jongens ontzettend creatief en innovatief zijn en daarnaast ook nog eens heel erg lief voor hun mama. Ook heb ik geleerd dat bouwen met de duplo en lego ontzettend leuk is. Nooit gedacht dat ik met lego een hele brandweer in elkaar kon zetten. Ik kan mij nu niet meer voorstellen als meisjesmama, alhoewel ik natuurlijk zeker weet dat mochten wij een meisje krijgen ik daar natuurlijk dolblij mee zou zijn.

Jongenskleding

Enkel praktisch gezien zou een jongetje natuurlijk heel handig zijn. Onze halve zolder staat vol met jongenskleertjes van Senna. Toen ik nog niet zwanger was droomde ik er van dat al die kleertjes weer snel gedragen zou worden door een nieuw kindje, er niet bij stilstaand dat het ook wel eens een meisje kan worden.

Mijn zoontje Senna weet het zelf ook nog niet zo goed wat hij leuk vindt, toen onlangs  iemand laatst aan hem vroeg of hij een broertje of zusje wilde zei hij: allebei.

Nieuwsgierig naar geslacht

Kortom samengevat ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig naar wat voor een geslacht ons kindje heeft maar als wij een echte wens hebben zal dit toch zijn dat ons kindje gelukkig en vol liefde mag opgroeien.

Hoe denk jij over dit onderwerp? Zie jij jezelf meer als meisjes of jongens – mama?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Cheyenne

  Voor mij zou het niet zoveel uitmaken, maar ik zou het wel op voorhand willen weten. Mijn schoonmoeder wist op voorhand bij haar 3 kinderen niet wat het zou zijn en ik zou me toch liever wat willen voorbereiden.

 • Inge | blogboutique

  Ik zou zelf geen bepaalde voorkeur hebben, ik zie mezelf ook niet als een moeder voor een bepaald geslacht.

  Maar als andere personen dat wel hebben, dan moeten ze ook maar net geluk hebben 😉

 • Amy

  Mij zou het niets uitmaken, want ik geloof niet zo in stereotyperingen. Ook meisjes kunnen helemaal opgaan in het bouwen van boomhutten of spelen met duplo en andersom heb je jongens die heel erg van tutten en knutselen houden. Het is maar net wat je ze aanreikt en hoe het karakter van dat kindje is 🙂

  • Saskia Hardeman

   Is ook zo hoor! Zelf ben ik echt een meisje-meisje maar mijn zus bijvoorbeeld weer helemaal niet!

 • Nicole

  Ik heb een meisje zoals je weet en zou graag een tweede kindje willen. Of dat dan een jongen of meisje is maakt me echt totaal niet uit, ik vind de gezondheid zoveel belangrijker..

 • Geertje

  Ik had nooit echt een voorkeur, alhoewel ik het voor Han wel leuk had gevonden als we een jongen hadden gekregen. Konden ze samen met de märklin treinen spelen en samen voetballen.
  Maar twee meiden is ook leuk, want ze vertroetelen papa altijd heel erg!

 • Nelleke

  Gek he, dat je stiekem toch ergens het idee hebt dat je een meisjes-mama of een jongens-mama zult worden. Zo heb ik altijd gedacht dat ik een echte meisjes-mama zou worden, en mijn man denkt dat ook 😉 Maar eigenlijk maakt het me ook helemaal niks uit (mocht ik ooit zwanger worden). Lijkt me spannend en leuk om te ontdekken wat het is! Wanneer is het voor jullie zo ver? 🙂

  • Saskia Hardeman

   We hebben nog geen afspraak voor de 20 weken echo maar ik verwacht dat deze over ongeveer zes weken zal zijn.

 • Beautydagboek

  Spannend! De 20-weken echo is sowieso natuurlijk heel fijn om te hebben, maar extra leuk om ook te weten of het een jongen of meisje wordt :). Ik heb precies de omgekeerde situatie, ik kreeg eerst een meisje en toen kon ik me geen voorstelling maken van hoe het met een jongen zou zijn, maar nu ik ook een zoontje heb, weet ik dat het allebei even leuk is! Het maakt gewoon niet uit, je houdt zoveel van je kindjes en geslacht maakt daarin niets uit. Je hebt niet meer met de een of de ander. Ieder heeft zijn eigen interesses en daarin ga je gewoon mee :).

  • Saskia Hardeman

   Dat geloof ik inderdaad ook, de liefde voor je kind is onvoorwaardelijk of het nou een jongen of een meisje is 🙂

 • Diana Carlton

  Toen ik zwanger was van Levi had ik al heel sterk het gevoel dat het een jongen zou zijn, dat bleek ook zo te zijn met de 20 weken echo. Ik zag mijzelf vroeger meer als meisjes-mama, maar daar ben ik wel van terug gekomen. Levi is ook echt een mama’s kindje en ondanks dat het een jongen is, is het een echte knuffelkont!

  • Saskia Hardeman

   Heerlijk is dat hè als je kindje zo graag knuffelt!

 • Sophie Hol

  Ik zou wel echt heel graag één van allebei willen. Ze zijn zo anders, ik zou niets willen missen!

 • Gwen

  Ik droomde bij Olivia al heel snel over een meisje met blonde krullen, maar omdat ik mezelf als jongesnmama zag (twee jognere broertjes en oppaskindjes die jongetjes waren), drukte ik dat weg. Tot de 20-wekenecho, hmm even laten bezinken 😉 Ditmaal droomde ik weer zoiets en omdat ik me zo hetzelfde voelde als in 2012 dacht ik, hoopt ik ook echt, weer een meisje. Leek/lijkt me makkelijk, omdat ik toch meer meisjesmama ben dan ik dacht haha en het huis vol roze zo leuk is. Maar either way: een jongen had ook prima gekund. En wie weet komt hier straks een jongen uit, surprise! (daar ben ik nog altijd ‘bang’ voor haha)

  • Saskia Hardeman

   Bij mijn zus was dat echt zo! Twee artsen hadden gezegd dat het een meisje zou zijn. Maar het is toch echt een jongen!

 • Svenja

  Ik zou stiekem toch wel heel graag een dochtertje willen in de toekomst. Lijkt mij heerlijk om als ze jong is van die schattige jurkjes te kopen en later als ze groot is samen te shoppen en make-upen. Hopelijk komt dit niet naïef over. Waarschijnlijk maakt het tegen die tijd niets uit. Maar voor nu lijkt een meisje mij toch wel geweldig <3 Een jongen en een meisje lijkt mij ook heel leuk, dan maak je van allebei de kanten leuke dingen mee!

 • Manon

  Het zou mij echt niet uitmaken, zolang het maar gezond is. Ik zou heel graag haartjes willen vlechten en komen kijken bij balletles, maar stoere jongenskleding shoppen heb ik ook zeker geen problemen mee.
  Ga jij het wel vertellen als je het weet? Of hou je het voor alles en iedereen geheim?

  • Saskia Hardeman

   Ik weet nog niet of wij het gaan vertellen, bij Senna hebben we dat niet gedaan. Maar het lijkt mij wel erg leuk om het dit maal wel te vertellen 🙂

 • Isabel Cristina

  Wat een leuk artikel! Ik zie mijzelf ook eigenlijk als een meisjes moeder, net als wat je zegt “haren vlechten en jurkjes met strikjes kopen”. Maar uiteindelijk is alles welkom, laat ik eerst maar mijn toekomstige maan gaan vinden… 😉

 • Angelique

  Ik ben echt meer een jongensmama, ik heb niks met dat geneuzel met haarfrutsels en barbies. Al zie ik er zelf wel altijd op en top verzorgd uit. Ik vind jongens gewoon stoerder. Ik denk ook niet dat ik ooit een meid ga krijgen, zo´n idee heb ik van kleins af aan al gehad. Ik zou heel graag nog een zoontje erbij willen en weet dat mijn huidige vriend ook erg graag een zoontje wilt

 • Chinouk

  Ik zie mezelf absoluut als een meisjesmama, maar omdat ik erg kan piekeren en me zorgen kan maken (ik heb nog niet eens kindjes!) denk ik soms weleens: misschien is het beter om ooit een jongetje te mogen krijgen in plaats van een meisje. Dan heb je later toch ietsjes minder zorgen omdat ze wat minder kwetsbaar zijn (en dan heb ik het echt over de tienerleeftijden he). Maar ik mag al van geluk spreken als ik een kindje in mijn armen mag sluiten, wat het dan ook voor geslacht mag hebben. Lijkt me een prachtig iets!

  • Saskia Hardeman

   Klopt hoor, mijn ouders zeiden ook altijd dat ze zich om een meisje veel meer zorgen maakten.

 • Channah

  Toen ik net zwanger was, dacht ik echt dat het een jongen was. Ik was er zo overtuigd van, dat ik bij wijze van al blauwe dingen gekocht had kunnen hebben. Godzijdank heb ik dat niet gedaan, want het bleek toch echt een meisje! Ik zag mijzelf wel echt als een jongensmama, maar een meisje krijgen is ook wel een soort droom die uit komt. Ik had geen echte voorkeur, zolang het maar gezond is!

 • Manon

  Misschien raar , maar ik wilde altijd eerst een dochtertje en sinds mijn vader overleden is 5 jaar geleden wil ik ineens als eerste een jongetje, maar allebei is welkom natuurlijk!

 • Infinity

  Wat lief dat Senna en een broertje en een zusje wilt hebben!
  Stiekem wil ik later een meisje, maar eigenlijk maakt het me niet zoveel uit. Als het kindje maar gezond is he! Dat is het belangrijkste! <3

 • Iris

  Het maakt niet heel veel uit: sommige meisjes spelen met auto’s en sommige jongens met poppen.

 • maroussia

  Mijn moeder vond een jongen en een meisje allebei niet erg. Maar ze wilde wel heel graag een meisje. Ik vind een jongen en meisje wel een leuke combinatie. Maar nog een jongetje erbij is natuurlijk ook leuk 🙂 Als ze of hij maar gezond is en gelukkig mag zijn ^^ x

 • Pippa

  Uiteindelijk maakt het geslacht natuurlijk niet uit 🙂 Grappig hoe je eerst zo overtuigd was van het willen van een meisje en je nu toch (logisch ook) meer richting een jongetje denkt.
  Waar we denk ik wel van af moeten nu, in de eenentwintigste eeuw, is het ‘jongens klimmen in bomen en bouwen met lego’ en meisjes ‘vlechten hun haren en dragen jurkjes’ stereotype. Ik ben zelf het levende bewijs dat ik alles behalve een meisjes meisje was (ik knipte de strikjes van mijn kleren en hield enorm van lego) en mijn vriend speelde graag met poppen vroeger 😉

  • Saskia Hardeman

   Omdat ik zelf typisch een meisje meisje ben blijf ik ook wel een beetje in die stereo typering hangen inderdaad 🙂

 • Esmeralda | ByEsmeralda.nl

  Mij zou het niet veel uit maken, ik denk dat ik het allebei wel heel erg leuk zou vinden, mocht het mij gegeven zijn! Voor een meisje zijn wij er al helemaal uit welke naam het wordt, mocht het een meisje worden. Mijn vriend is er van overtuigd dat we alleen maar meisjes krijgen, maar volgens mij komt dit omdat hij zelf is opgegroeid met alleen maar broertjes en neefjes dat hij dit gewoon hoopt! 🙂

 • Linda

  Aag Senna wilt duidelijk een tweeling, of niet! Haha Het is maar goed dat je zelf niet kan kiezen, beiden lijkt mij namelijk erg leuk. En hebben alle twee leuke dingen! Al lijkt mij later shoppen en tutten met een meisje ook erg leuk! 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.