Opzien tegen de vakantie
10 jul 2016 Mama 8

Opzien tegen de vakantie

Jaja, het is zover hoor! Wij hebben vakantie! Althans, Senna heeft sinds donderdag vakantie gekregen. En dat betekent natuurlijk dat het voor Vincent en mij ook wat rustiger wordt. Wij hoeven er bijvoorbeeld niet zo vroeg uit en kunnen gewoon lekker doen wat we willen! En alhoewel het dus in dat opzicht heel prettig is, zie ik er toch ook weer een beetje tegenop!

Opzien tegen de vakantie

Eigenlijk ben ik altijd een beetje jaloers op moeders die vertellen het héérlijk te vinden als hun kinderen vakantie hebben. Genieten vinden ze dat. Ik vind mijn kinderen ook wel genieten, maar meestal ben ik het na een week vakantie allemaal wel weer zat hoor. Zoals jullie weten zit de vakantie er voor ons al op (vakantie Malta), wij zullen dus niet meer op reis gaan dit jaar en zijn gewoon lekker thuis. Ook niet echt iets om naar uit te kijken dus :).

Senna is een geweldig leuk kind, daar ligt het niet aan, maar ik vind het gewoon lastig om hem elke dag te vermaken. Zoals ik in het artikel ik ben een moeder die niet van spelen houdt ook schreef: ik vind het heel lastig om steeds maar weer iets leuks te bedenken om samen te kunnen doen.

Activiteiten in de vakantie

Toch heb ik een aantal plannetjes bedacht om te gaan doen deze vakantie. De vakantie duurt namelijk zes weken lang dus ik hoop om deze zes weken leuke dingen te kunnen doen met Senna. Vooral met Senna want Sophia is natuurlijk al elke dag met mij samen. Ik wil graag wat quality time met Senna doorbrengen zodat ik hem kan laten zien hoe belangrijk hij voor mij is. Hieronder wat ik deze vakantie allemaal wil gaan doen!

Naar de zorgboerderij

Iets dat ik al heel lang weer eens samen met Senna wil doen is naar de zorgboerderij gaan. Het schiet er elke keer weer bij in maar ik heb mij nu voorgenomen om het gewoon deze vakantie te gaan doen. Een eindje fietsen bij ons vandaan zit een hele leuke zorgboerderij waar je aardbeien kan plukken en biologische kaas, eieren en dergelijke kan kopen. Toen Senna een stuk jonger was ben ik met hem eens geweest en vind hij het echt super!

Samen met de trein

Iets dat ik al belooft heb aan Senna: wij gaan samen met de trein naar Arnhem. Ik wil dan in Arnhem samen met hem een bioscoop bezoeken of gewoon iets anders leuks doen. Hij heeft er nu al zin in!

fiets

Fietsen

Iets dat wij als gezin heel graag doen in de zomer is samen fietsen. Vorig jaar was Sophia nog een piepkleine baby en kon dit nog niet. Dit jaar moet het zeker lukken en heb ik mij voorgenomen om sowieso elk weekend met elkaar de fiets te pakken en op stap te gaan.

Zwemmen

Iets waar ik zelf niet zo van houd om met kinderen te doen maar waarvan ik weet dat de kinderen het geweldig vinden is zwemmen. In Centerparcs hebben wij dit al eens gedaan en op Malta natuurlijk ook. Allebei de kinderen vinden het heerlijk. Vincent en ik moeten dan maar gewoon onze weerstand eens opzij zetten en lekker met de kindjes gaan zwemmen!

Zo. Ik ben benieuwd of ik dit lijstje allemaal ga doen. Ik hoop het uiteraard wel en ga er voor zorgen dat Senna een fijne vakantie krijgt!

Ik ben benieuwd of jullie ook zo opzien tegen de vakantie of valt dat mee? Ik lees de reacties heel graag terug in de comments! 

handtekening-saskia

Doe jij al mee met de Trind Caring Color Riviera Life winactie waarbij je alle kleurtjes kan winnen?

Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • Priscilla

  Oh nee ik heb echt de dagen afgeteld tot de vakantie! Maar ik geen toe dat dat dus vooral met het brengen en halen te maken heeft! Vier keer per dag heen een weer fietsen vind ik gewoon niet meer zo leuk. Gelukkig kan mijn zoon zich heel goed zelf vermaken. Wel voel ik me geregeld schuldig, dan denk ik; de dag is alweer voorbij en we hebben amper wat samen gedaan.

 • Bianca Schrijft

  De vakantie is altijd spannend, altijd weer de vraag of alles in goede banen geleid kan worden. Hoeveel hobbels er zullen komen en vaak ook hoe vermoeiend het gaat zijn. Niet alleen met kinderen, maar ook met een zieke partner. Het is soms zoeken, maar uiteinde vind je vaak toch vanzelf wel een weg. Gewoon leven van moment tot moment.

 • Lilian

  Ik begrijp wat je bedoelt en heb dat ook wel eens! Daarom is internet mijn grootste vriend, daar staan zoveel leuke ideeën wat je met ze kunt gaan doen.

 • Astrid

  Ik begrijp je heel goed! Mijn zoon wordt graag geentertaind en nu de psz wegvalt moet ik dus dingen extra verzinnen. Vind het soms ook een uitdaging 😉 Maar we slaan ons er wel doorheen!

 • Merel

  Je bent zeker niet de enige hoor! Ik vind het best een opgave de balans te zoeken tussen gezelligheid, erop uit gaan, huishouden en tijd voor mezelf nemen tussen de bedrijven door. Ben sowieso benieuwd hoe deze vakantie hier zal zijn, zonder de zorg voor een pasgeboren baby.

 • Stefanie

  Ik herken het wel hoor, hier hebben ze pas over 2 weken vakantie maar ik ben ook al aan het uitzoeken wat ik die 6 weken met de meiden ga doen! Door mijn chronische vermoeidheid is het soms best lastig!

 • Iris

  Zelf kijk ik ook wel eens op tegen de vakantie. Anders weet ik altijd precies wat ik wil/moet doen, maar tijdens vakanties hoeft ineens zo weinig dat ik niet weet hoe ik mijn tijd zal vullen 🙂

 • Anneke

  De zomervakantie duurt best wel lang, he. Hier in België is dit de hele maand juli èn augustus. Maar wij moeten onze kindjes wel ‘delen’ met onze exen. Dwz: 2 weken bij ons, 2 weken bij hen en ga zo maar door. Wij moeten soms zelfs echt creatief zijn met onze tijd om alles wat we willen doen in die paar weken gepropt te krijgen 😀
  Veel succes en vooral: veel plezier! 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.