Oogschaduw als highlighter gebruiken
19 feb 2015 Beauty Make up 11

Oogschaduw als highlighter gebruiken

Er zijn soms van die producten die je gemakkelijk voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Zoals oogschaduw bijvoorbeeld. Er zijn een aantal soorten die ik persoonlijk graag gebruik als highlighter en die ik daar ook zeker geschikt voor vind. Vandaag vertel ik je graag meer over het gebruik van oogschaduw als highlighter en laat ik zien welke oogschaduws ik daar graag voor gebruik. Ook laat ik je mijn favoriete kwast zien die ik gebruik om highlighter mee aan te brengen. Kijk je mee?

Dat ik oogschaduw als highlighter gebruik is eigenlijk al heel lang zo. Het is niet zo dat ik geen mooie highlighters heb, maar sommige oogschaduws vind ik gewoon geschikt als highlighter. Mac Vanilla bijvoorbeeld vind ik een perfecte highlighter voor op de jukbeenderen!

Highlighter Highlighter3

De oogschaduws die ik zelf heb en als highlighter gebruik zijn Shroom van Mac, Vanilla van Mac & Magic Mushroom van Too Faced. Shroom gebruik ik graag voor overdag, Vanilla vind ik meer voor uitgebreide looks zoals een avondlook, en Magic Mushroom gebruik ik graag in comibinatie met het Naked3 palette. Voor alle drie geldt dat ik ze dan draag in mijn binnenste ooghoek, onder de wenkbrauw, op de jukbeenderen en neusbrug. Vanilla heb ik overigens in een pigment omdat ik deze mooier en intenser van kleur vind.

Real Techniques Setting Brush

De kwast die ik heel graag gebruik voor het aanbrengen van highlighter is de Real Techniques Setting Brush. Dit is een lekker fluffy kwast die spits toeloopt. Doordat de kwast spits toeloopt kan je deze kwast zowel voor grotere als kleine oppervlakten gebruiken. Doordat het een zachte kwast is kan je de highlighter ook erg mooi en goed uitblenden.

Highlighter oogschaduw

Van links naar rechts zie je: Vanilla, Shroom & Magic Mushroom. Voor de swatch heb ik de oogschaduw dik aangezet, als highlighter blend ik dit natuurlijk mooi uit.

Ik ben heel erg benieuwd of jullie ook weleens oogschaduw gebruiken als highlighter, en welke oogschaduw dit dan is. Laat je reactie achter in de comments, ik lees het erg graag!

Gebruik jij weleens een oogschaduw als highlighter?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Merel

  ik gebruik zelf altijd de highlighter van mua of w7. Soms wil ik ook wel is een ‘highlighter’ oogschaduw gebruiken uit het dead chocolate palette van make-up revolution. Kan heel goed als highlighter worden gebruikt.

 • Miranda

  Too Faced Silk Teddy vind ik echt een topper om te gebruiken als highlighter op mijn gezicht.

 • wellnewss

  Dat ik hier nooit op ben gekomen. Ik ga maar eens kijken welke ik heb die er geschrikt voor zijn. Xx Laura

 • Maaike

  Dat is eigenlijk best wel een goed idee, daar had ik nog niet aan gedacht!

 • Iris

  Dit doe ik ook wel eens. Ik draag nauwelijks make up, dus ik vind het zonde om heel veel producten te nemen. Daarom gebruik ik bijvoorbeeld ook blush als oogschaduw.

 • Petra

  Inderdaad dat doe ik best wel regelmatig, zo heb ik een gebroken witte oogschaduw van Boho Cosmetics, een heel fijn merk en die gebruik ik best wel vaak als highlighter . Deze oogschauw heeft net iets meer pigment als een highlighter en op donkere dagen doet deze het prima aan de binnenzijde bij mijn oog en neus!

 • Manon

  Goed idee zeg, nooit aan gedacht!

 • Daphne

  Echt een mega handige tip!

 • Sanne Makeupgorgeous

  Ik gebruik zelf ook vaak oogschaduw als highlighter. Ideaal daarvoor!

 • Nina Simplynspecial

  Ik moet bekennen dat ik nooit highlighter gebruik..! Ik weet niet of ik hier wel handig mee ben, in het aanbrengen hihi. Ben er een beetje onzeker over gok ik..

 • Lotje

  Deze zijn idd heel mooi om als highlighter te gebruiken! X

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.