Onze maaltijden per week #1
30 aug 2016 Lifestyle 31

Onze maaltijden per week #1

Twee weken geleden vroeg ik  wat jullie er van zouden vinden als ik een voor een week ons maaltijden weekschema eens zou gaan beschrijven in een artikel . Wat werd daar super leuk op gereageerd zeg! Ik vind het zelf altijd weer lastig om te bedenken wat ik op tafel zou zetten dus hoop dat dit misschien wat inspiratie zou kunnen zijn voor de moeders die met hetzelfde zitten. Kijk je mee?

Even nog een kleine kanttekening vooraf: ik ben niet zo goed in foodfoto’s. Deze foto’s zijn gewoon gemaakt met mijn telefoon om een indruk te geven van onze maaltijden. 

Aubergine en paprika

Gehakt, rösti, aubergine en paprika

Ik begin dit overzicht op woensdag. Die dag maakte ik kleine gehaktballetjes, rösti en grilde ik aubergine en paprika. Mijn kinderen zijn allebei dól op rösti en eten dit altijd erg graag. Ook de gehaktballetjes zijn een favoriet. Dit keer heb ik deze klaargemaakt met een uitje en shoarmakruiden.

Nasi

Zelfgemaakte Nasi

Op donderdag maakte Vincent Nasi klaar. Ik ben niet zo heel erg gek op nasi maar vind de manier waarop hij het klaarmaakt wel erg lekker. Ook de kinderen aten dit erg goed, vooral Sophia kreeg er geen genoeg van.

Ossenhaas aardappels wortels

Ossenhaas, gebakken aardappels en wortels

Op vrijdag marineerde ik ossenhaas met een mixje van kipkerrie en bakte ik daarbij wat aardappels en wortels. Eroverheen strooide ik wat verse peterselie. Senna is dol op wortel en eet dit altijd erg goed. Dit is een receptje wat wij allemaal wel erg lekker vinden.

uit eten

Uit eten

Zaterdag gingen wij uit eten en vergat ik een foto te maken :). Wel filmde ik een klein stukje in mijn weekvlog en maakte ik de foto van onze toetjes. Zowel Vincent als ik namen een zogeheten proefplank wat betekent dat we allemaal kleine gerechtjes van de kaart kregen. Het was heerlijk!

Nasi

Restjes: zelfgemaakte Nasi

Sorry, dit ziet er niet zo smakelijk uit. Op zondag besloten wij om wat nasi op te warmen en daarbij wat satesaus klaar te maken. Vincent en ik hadden allebei geen zin om te koken en dan is dit een makkelijke oplossing.

Soya Noodles

Soya Noodles met tomatensaus ui en paprika

Maandag maakte ik lekker wat makkelijks klaar. Namelijk soya noodles met zelfgemaakte saus van tomaten, ui en paprika. Omdat ik vergeten was om gehakt uit de diepvries te halen gebruikte ik voor het vlees een blikje smack. Voor Sophia en Vincent kookte ik macaroni. Senna en ik aten de noodles. Zoals ik eerder vertelde in mijn boodschappen shoplog gebruik ik zelf deze noodles als alternatief voor pasta. Senna vindt deze noodles gewoon erg lekker en eet ze daarom mee.

kip

Broodje Surinaamse Kip

Op dinsdag aten wij een broodje Surinaamse kip. Omdat wij wat meer variatie proberen aan te brengen in onze weekmenu’s bestelden wij weer eens een Marley Spoon (niet gesponsord) box waar onder andere dit recept in zat. Super lekker!

Ik ben onwijs benieuwd wat je van ons weekoverzicht vindt! Zou je het vaker willen lezen? Ik zit er zelf over te denken om bijvoorbeeld eens in de maand een overzicht te plaatsen. Ik vind het zelf namelijk best leuk en het geeft mij ook weer wat inzicht in wat wij eten! Ik lees heel erg graag jullie reacties in de comments! 

Wat vind jij van dit weekoverzicht?

Reacties

 • Esha

  Leuk om te lezen! Wel erg veel vlees. Ook niet vegetariërs doen er goed aan denk ik om in ieder geval een dag vlees/visvrij te eten. Goed voor de dieren, het milieu EN voor jullie eigen gezondheid! 🙂

 • Marije

  Ziet er lekker uit! Ik bak stiekem wel eens een ei of eet een biefstukje op brood als ik geen zin heb om te koken. Ik vind weekoverzichten altijd heel leuk om te lezen, want dat geeft mij weer inspiratie voor nieuwe gerechten. Enneh… Je moet lekker zelf weten hoeveel vlees je eet 🙂

  • Saskia Hardeman

   Biefstuk op brood is een héél goed idee 🙂 Een eitje op brood eten wij weleens op brood voor lunch, inderdaad heel erg lekker!

 • Doenja

  Superleuk om jullie weekmenu te lezen/zien! Krijg er een beetje trek van zo op de vroege ochtend 😉 Zou het heel leuk vinden om jullie weekmenu’s vaker voorbij te zien komen. En vlees is lekker 😀

 • Sandra

  Ik vind het erg leuk om te zien! Het ziet er allemaal heerlijk uit 🙂

 • Lilian

  Lekker zeg! Het eerste recept lijkt mij heerlijk. Ja het is een geslaagd artikel geworden!

  • Saskia Hardeman

   Ah leuk om te lezen, dankje!

 • lonneke

  Lekkere dingen, leuk om wat inspiratie uit te halen!
  Dat broodje surinaamse kip lijkt me heerlijk.
  Liefs Lonneke

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je leuke reactie Lonneke!

 • Joyce - LemonyLife

  Ik vind zo’n overzicht altijd erg leuk om te zien!

 • Gerdi

  Leuk!! Misschien leuk om wat receptjes/verwijzingen naar recepten toe te voegen?

  • Saskia Hardeman

   Ik had er inderdaad even over gedacht om dit misschien te doen alleen wordt het dan een onwijs lang artikel. Misschien dat ik zo nu en dan eens een recept kan plaatsen van een recept. Waar zou jij nieuwsgierig naar zijn?

 • Tamara TS

  Het ziet er allemaal lekker uit met voldoende variatie! Je zou het zeker vaker kunnen doen, want het is leuk om te lezen!

  • Saskia Hardeman

   Ah thanks lieve Tamara!

 • Iris

  Hmm, ik krijg trek. Ik vind zulke goed belegde broodjes altijd heel lekker.

 • Bianca

  Het ziet er allemaal heel erg lekker uit x

 • Cassandra

  Dat broodje Surinaamse kip kom ik een keer bij je proeven! Die ziet er echt lekker uit!

  • Saskia Hardeman

   Haha, mag hoor!

 • Cindy - levenalsmama.nl

  Altijd leuk om dergelijke overzichtjes te lezen, om zelf ook weer wat inspiratie voor nieuwe gerechten op te doen!
  Zo’n maaltijdbox hebben wij hier ook wel eens (ander merk). Dat is voor de afwisseling soms ook erg lekker

  • Saskia Hardeman

   Ja precies voor de afwisseling is het heel fijn en leuk. Wij wisselen ook weleens van merken maaltijdboxen, zo leren we steeds ook weer iets nieuws 🙂

 • Stefanie

  Leuk zo’n weekoverzicht! Zo krijg ik toch weer nieuwe ideeën om zelf ook eens te gaan maken!

 • Kirsten

  Ik heb het zelf ook eens een tijdje bijgehouden, zo’n overzicht, dus ik vind het alvast leuk om te lezen 🙂 Geeft ook anderen nieuwe inspiratie om te koken.

  • Saskia Hardeman

   Leuk dat je dit zelf ook hebt gedaan. Ik vind het ook super leuk om te doen!

 • Lieke

  Leuk overzicht! Lekker inspiratie opdoen, kom maar door met nieuwe overzichtjes :)!

  • Saskia Hardeman

   Hihi, ze komen eraan hoor! Ik denk dat ik elke maand een overzicht zal plaatsen, leuk dat iedereen zo enthousiast is :D!

 • Kleine Prinses

  het ziet er echt allemaal lekker uit 😀

 • marjon

  Leuk om te zien wat mensen eten en hoe verschillende ze eten.
  Wij eten ook geregeld gewoon aardappelen.
  Op deze manier van delen krijg ik waar wat inspiratie. Want ja, we eten meestal hetzelfde.
  En ik wil eens proberen minder te koken met pakjes en zakjes.

 • Brenda peters

  Leuk zo!
  Eens kijken wat wij op ons menu hebben deze week:
  Aardappelen/bruine bonen/cordon bleu
  Woknoodles met Chinese groenten
  Boboti met rijst
  Pizza
  Lasagne

 • Danielle

  Leuk..ik ben wel bebieuwd hoe je je eigen rode saus gemaakt hebt…die bij de noodles!
  Lijkt me lekker

 • Zoë

  Leuk! Vanavond at ik zelfgemaakte erwtensoep. En van de week risotto rijst met garnalen, chorizo, tomaat, ui en paprika. Wat vinden jouw kinderen lekker?

 • Ingrid Kalle

  Leuk! Goed idee ook zo’n overzicht elke maand. Enne graag het recept van het broodje Surinaamse kip! 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.