Onze dagindeling!
1 okt 2015 Lifestyle 33

Onze dagindeling!

Op verschillende blogs zie ik regelmatig dagindelingen voorbij komen. Voor mij als moeder heel interessant om te lezen hoe anderen dat doen. Vooral met de komst van Sophia werd namelijk alles weer een beetje anders, maar hebben we inmiddels een aardig ritme gevonden. Voor zolang het duurt dan hé, haha! Maar goed, vandaag een kijkje in hoe een dag er voor ons over het algemeen uit ziet!

Onze ochtend begint rond 07.00 uur. Het hangt een beetje van de kindjes af hoe laat zij wakker worden. Senna is als hij wakker wordt direct actief dus de tijd van uren in bed knuffelen is voorbij helaas. We gaan daarom als eerste naar beneden voor het ontbijt. Vincent is vaak al vroeg wakker en zorgt er voor dat de afwasmachine leeg is en de tafel gedekt! Sophia gaat tegenwoordig gezellig mee naar beneden en zit lekker bij aan aan tafel in de wipstoel.

Na het ontbijt kan het aankleden beginnen. Drie ochtenden in de week gaat Senna naar de peuterspeelzaal en wordt hij door Vincent gebracht (vanaf volgende week bassischool). Omdat ik vaak na het ontbijt Sophia ga voeden kleedt Vincent Senna aan.

Na de voeding gaat mijn kleine prinses naar bed en neem ik vaak even de tijd om iets te bloggen en iets aan het huishouden te doen. Ik hoop dat de tijd weer terug komt dat ik mij lekker kan ontspannen om een boek te lezen, maar voor nu ben ik vrijwel altijd in de weer.

dagindeling

Sophia wordt na een uurtje ongeveer wakker en gaat daarna lekker spelen in de box. Vaak zet ik dan een kopje koffie of een lekkere grote pot met muntthee. Als Senna thuis is doen we vaak een spelletje of maken we een kleurplaat en anders, tjah dan rommel ik maar een beetje in huis haha.

Tussen de middag probeer ik vaak even lekker naar buiten te gaan. De hele dag binnen zitten is niet goed voor mama en ook niet voor de kindjes haha. Of we lopen een rondje, of we gaan ergens naartoe zoals bijvoorbeeld de speeltuin. Op sommige middagen kan Senna zich ook heel goed vermaken met het speelgoed zoals duplo.

dagindeling

Rond vijf uur komt Vincent thuis. Lekker op tijd want rond dit tijdstip is Senna vaak moe en is het etenstijd voor Sophia. Komt voor mij dan mooi uit dat Vincent lekker kan koken. Eerder deed ik dit altijd zelf maar dit bevalt me ook wel goed haha.

Rond zeven uur brengen we de kindjes naar bed en is het lekker tijd voor onszelf. Vaak voor mij blogtijd, en daarna tijd voor een filmpje of serie samen met Vincent. De avonden zijn vaak ons rustmomentje van de dag!

Dit is hoe een random dag er voor ons uit ziet. Herkenbaar? Of ziet jouw dag er heel anders uit?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Loene

  Als moeder zijnde heb je het volgens mij erg druk… wel leuk om een dagindeling te lezen. En ehh, wat is er nou fijner om een man in huis te hebben die voor je kookt?

 • Tamara

  wat een fijn ritme hebben jullie zeg! Helaas hebben wij niet zo’n fijn ritme door al die wisselende schooltijden

 • debby

  Wat leuk om jouw dag zo te zien zeg. De mijne ziet er anders uit. Ik sta iedere ochtend om half 7 op en smeer brood voor mel. S middags slaap ik vaak en tussendoor werk ik aan mijn blog en loop ik met de hond

 • Celine

  Wat een fijne en overzichtelijke dagindeling! Fijn dat Vincent je veel helpt! Liefs, Celine

 • Sandra

  Leuk om te zien hoe jouw dagindeling is! Super fijn ook dat je lekker veel aandacht aan je kinderen kan besteden. 🙂

 • Lifesabout

  Altijd leuk om te lezen! Als ik werk staan we om 6 uur op en rennen en vliegen we om binnen een uur klaar te zijn. Dan is een rustige avond wel heel welkom, haha. Maar vaak blog ik dan nog een uurtje.
  Op vrije dagen slapen we tot 8.30 ongeveer en slaapt Saar na de lunch. Dan is de dag wat rustiger. Eten doen we rond 18.00 en we koken afwisselend. Fijn dat Vincent ook kan koken!

 • Channah

  Altijd leuk om met mezelf te vergelijken haha, hier gaat het ook ongeveer zo, al slaapt mijn dochter vaak ’s ochtends wat langer. Heerlijk!

 • sandra

  leuk om te lezen! Grappig om te zien hoe het dan zo veranderd als de kindjes naar school gaan. Die van ons zitten beide op school en dan krijg je echt weer wat momentjes voorjezelf! Alhoewel ik dat wel heel erg moet gaan leren haha

 • Leonie

  Interessant om te lezen! Ik ben zo benieuwd hoe een kindje ons leven zal gaan veranderen (als dit ons gegund is)… Zo spannend en ook zo leuk!

 • Vlijtig Liesje

  Bij mij begint de dag nu om 6.30. Het is grappig om te zien hoe een dagindeling sterk bepaald wordt door kinderen. Ik herken in de jouwe kleine kinderen : )

 • jeapiebel

  Heerlijk gepland gezinsleven. Als je kinderen nog klein zijn dan is echt een moment om te koesteren. Want de tijd vliegt zo voorbij.

 • Sandra

  Leuk om te lezen zeg! Fijn dat vincent voor jullie kookt 🙂 dat is natuurlijk nooit verkeerd.

 • Charlotte

  Wat een heerlijk ritme! Ik vind het ook altijd fijn om even naar buiten te gaan, al is het maar voor een boodschap of zoiets. Fijn is het hé, dat ze lekker op tijd naar bed gaan zodat je nog een avond voor jezelf hebt!

  • Saskia

   Hoi Charlotte, het lukt me niet om op je blog te reageren omdat ik niet kan inloggen. Ik vroeg me af of het goed is gekomen met de lampjes?

   • Charlotte

    Hoi Saskia, wat gek dat je niet kan inloggen! Ik heb Coolgift gemaild en zij gaven mij het advies om alle lampjes een keer goed aan te drukken. Het heeft gewerkt, ze doen het! Nogmaals bedankt, ben er erg blij mee 🙂 Liefs, Charlotte

    • saskia

     Ja gek he. Ik kan alleen inliggen via disqus (ken ik niet) Twitter en Facebook (gebruik ik nooit voor comments) Google kan ook maar die pakt ie niet 🙁

     Maar fijn dat ze het doen, gelukkig maar!

 • Sonja

  Herkenbaar dit! Zou ons ritme kunnen zijn, op de goeie dagen dan. Want een vast ritme, dat hebben we -ondanks dat ze 13 maanden zijn- nog niet echt. En daarbij volgen ze natuurlijk een eigen ritme, wat niet altijd gelijk loopt. Ik merk dat bloggen er bij mij ook altijd in de avonduren of tijdens de slaapjes van beiden alleen in zit, daarna is het gewoon te druk!
  Ik ben wel jaloers op een helpende man in de ochtend, mijn vriend is half zeven al de deur uit, dus dat moet ik echt allemaal alleen doen.

 • Chris

  Het is altijd handig om een beetje vast ritme te hebben, zeker met kleine kinderen. Bij ons begint de dag meestal om 5:45 uur en dan is iedereen erg druk om op tijd de deur uit komen, indien dit op die dag nodig is. Bij ons wordt er gekookt door degene die het eerste thuis is.

 • Lonneke

  Leuk om jouw dagindeling te lezen. Qua opstaan en naar bed gaan is hier het zelfde. Mijn dochtertje gaat 1 ochtend en 1 middag naar de PSZ en van die vrije tijd kan ik echt genieten!

 • Sofie

  haha ik heb een leuke man maar hij zou toch nog wat leuker zijn mocht hij ook lekker kunnen koken 😉

 • Whitney

  Ik zie echt vaak dat kindjes vroeg wakker zijn. Op zich lekker maar blij dat dat hier wel ff anders is. Tussen 8:00 en 9:00 uur, Lila komt meestal rond 8 uur ( nacht voeding niet mee gerekend) en Elvy uiterlijk 9 uur. Soms zelfs later. Wel fijn ritme zo. Hier ook eindelijk een beetje grip op de boel.

 • Linda

  Leuk om te lezen! Mijn dagen zien er altijd anders uit, soms moet ik naar school, soms werken, soms gewoon thuis aan de slag… Ik heb daardoor niet echt een vast schema voor dingen. Misschien zou dat wel fijner zijn haha 🙂

 • Iris

  Mijn dagen zitten allemaal stampvol, door de weeks heb ik helaas weinig tijd voor mezelf.

 • Floor

  Erg leuk om te lezen<3

 • Stephanie

  Super leuk om eens een kijkje in jouw dag te hebben! Fijn dat je toch wel een beetje zo’n vast ritme hebt ontwikkeld en ’s avonds lekker tijd voor jezelf hebt 🙂

 • Ysanne

  Leuk vind ik dit om te lezen! Die salade ziet er trouwens heerlijk uit haha.

 • Anne-Sterre

  Best een fijn ritme denk ik zo. Het leven met kindjes is toch wel heel anders (en drukker) dan zonder. Mijn dagen zijn druk op een andere manier. Werken van 9 tot 5, als ik thuis ben kook ik altijd en gaat mijn vriend gamen :’) daarna doe ik wat huishoudelijke taken, ga ik bloggen en soms kijken we dan nog samen een film of een serie of hangen we gewoon samen op de bank haha.

 • Els

  Klinkt als een fijne dag :-). Ik denk dat het best herkenbaar is voor mensen met kinderen. Die heb ik niet, dus mijn dagen zijn vaak heel gevarieerd :-).

 • Nicole

  Wat fijn dat je man kookt dan zeg! Lijkt me heerlijk!
  En beide kids om 19uur naar bed, ook al zo lekker..

 • Kirsty

  Leuk om te zien! Wel fijn ook dat jullie echt een ritme hebben. Hier kan het nog al eens verschillen qua tijden, maar dat krijg je denk ik toch omdat Jeff elke week op andere tijden moet werken, dan probeer ik mij toch een beetje aan te passen daarop.

 • RosanBosNL

  Wat leuk om te lezen, hoe een dag met Kids eraan toe gaat. Mijn dag zelf is natuurlijk heel anders zonder kinderen.

 • Saskia

  Leuk om je dagindeling te lezen. Fijn dat je zoveel tijd met je kinderen kan doorbrengen en dat je man je zoveel helpt!

 • Tessa

  Fijn hè, zo’n man die kookt! Ik heb er ook een weten te strikken al probeer ik sinds kort ook mijn eigen keukenskills te verbeteren. Elke dag even naar buiten doen wij ook!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.