Ons kerstfeest <3
27 dec 2015 Lifestyle 23

Ons kerstfeest

Hoi! Hoe gaat het met jullie? Ik hoop dat jullie hebben kunnen genieten met kerst, en dit hebt kunnen vieren zoals je dat het liefste doet! Wij hebben het in ieder geval fijn op onze manier kunnen vieren en ik vertel vandaag hoe onze kerstdagen eruit zagen!

Ongelofelijk dat Sophia vorig jaar nog veilig in mijn buik zat, en zij dit jaar gewoon bij ons is! Onze eerste kerst met ons vieren. Met de voorbereidingen wisten wij gelijk al dat we dit jaar geen poespas wilden, en het dit jaar zonder verplichtingen wilden houden. Gewoon met ons vieren is hoe we dit jaar ons kerstfeest wilden doorbrengen.

Wij hebben eerste kerstdag dan ook heel fijn gewoon thuis doorgebracht. In de ochtend hebben wij eerst uitgebreid ontbeten en daarna met ons drieën een familiefilm gekeken. In de middag hebben Sophia en ik geslapen, en aan het einde van de middag zijn we gaan gourmetten. Misschien dat dit voor anderen als een onwijs saaie kerst klinkt, maar ik heb genoten van mijn gezin.

Tweede kerstdag hebben wij wederom een fijne en rustige dag gehad. In de middag zijn wij even bij mijn schoonouders geweest om koffie te drinken. Senna mocht daar de middag blijven en heeft ook lekker meegegeten. Ik ben blij dat hij op deze manier nog zijn kerst heeft kunnen vieren. Senna bleef namelijk maar vragen of de kerstman nog op bezoek zou komen, en of we nog feest gingen vieren. Ik maakte mij dan ook het meeste zorgen om hem, dat hij het wel fijn zou hebben. Maar ik ben er nu van overtuigd dat dit is gelukt.

Vandaag op derde kerstdag gaan wij nog even naar mijn ouders en dan zijn deze dagen weer voorbij. Op naar de zomer :)! Voor mij en mijn gezin was de kerst goed zo dit jaar. Voor veel mensen zal dit gek klinken, maar ik zag ontzettend op tegen de feestdagen. Ik voel mij er momenteel gewoon niet naar om feest te vieren. Ondanks dit heb ik toch een onwijs fijne kerst gehad

Hoe was jouw kerst? 

handtekening-saskia

Momenteel staan er twee winacties online, waaronder een elektrische gezichtsborstel en een vliegende eenhoorn! Doe jij al mee?

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Loene

  Ik kan me heel erg goed voorstellen dat je dit jaar niet zo in de feeststemming bent/was! Ik ben/was dit namelijk ook niet, zag ook op tegen deze dagen, ookal leek dat wel zo op m’n blog. Gelukkig hebben we het overleefd, haha! 🙂
  Ik ben blij om te lezen dat je ondanks alles tóch een leuke kerst hebt gehad. ‘T is ook gewoon mega gezellig om knus met je gezin samen te zijn. Weet je, Saskia? Ik heb altijd super veel last ervan als deze dagen weer voorbij zijn. Pfff, wat kan ik me dan ellendig voelen. De tijd gaat immers zó snel… veel liefs, Loene ♡

  • Saskia Hardeman

   Ah Loene, ik snap heel goed wat je bedoelt! Vooral ook als het einde van het jaar nadert en dan terugkijkend op alles.. Ik voel me dan ook vaak een beetje droevig. Heel veel liefs voor jou!!

 • Anniek

  Wat fijn dat je het uiteindelijk zo goed hebt gehad met je familie, fijn om te horen! En nee, je hoeft inderdaad echt niet allerlei spectaculaire dingen te doen met kerst. Dat is niet waar het om gaat toch? Wij zijn zelf thuis ook gewoon lekker samen geweest, hebben lekker gegeten en zijn naar de kerk geweest. Hartstikke gezellig!

 • Dorien

  Het gaat erom wat voor jullie fijn en goed voelt! Kerst gaat om samen zijn en liefde toch? En volgens mij hebben jullie als gezin heerlijke dagen gehad!

 • Yvonne

  Wat een fijne kerst, gelukkig dat je hebt genoten ondanks dat je er tegen op zag. Wij deden hetzelfde op eerste kerstdag, lekker ontbijten, een wandeling, kerstfilm kijken en gourmetten. Het was fijn!

 • Galina

  Ik vind het absoluut niet klinken als een saaie kerst hoor, klinkt juist heerlijk ontspannen. Sterker nog, volgend jaar ga ik ook voor zo een kerst, dit jaar was écht te vermoeiend ondanks de gezelligheid 😉

 • Karlien

  Heerlijk toch juist, thuis gourmetten. Ik hou echt daarvan. Yes, tijd weer voor de zomer 😉 morgen trouwens weer nieuwe foto’s online van Curaçao!

 • Rosanne

  Wat goed dat je naar jezelf hebt geluisterd en het rustig hebt gehouden dit jaar! Ik vind het echter niet saai klinken.
  Wij hebben beide dagen bij familie doorgebracht en uitgebreid gegeten, ook erg fijn.

 • Nicole

  Fijn dat je een goede kerst hebt gehad! Totaal contrast met die van mij, was echt een visitemarathon haha. Vandaag doe ik niets!

 • Eva

  Het klinkt juist als een hele fijne kerst. Sowieso moet je gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt! Wij hebben het ook rustig aan gedaan en dat was prima! P.s. de foto van Senna is echt zo leuk. Wat een mooi mannetje!
  Geniet van je zondag, Eva

 • Simpel, met een snufje liefde

  Goed dat je voor rust gekozen heb deze kerst. Ik zat vorig jaar kerst in een hele donkere en zware periode en zag ontzettend op tegen de feestdagen. Ik had bijna alle familie afgebeld en de kerst afgeblazen. Gelukkig had iedereen begrip en heeft iedereen heel goed geholpen die dagen. Ik had geen kerstgevoel maar het was toch gezellig!
  Op naar een nieuw jaar en hopelijk word het snel lente en zomer voor je. Niet alleen als seizoen, maar ook voor je gevoel.

 • Sheela

  Wat fijn dat je er ondanks alles toch nog van kon genieten. Ik snap dat je geen zin had in grote familiefeesten of een hoop gedoe. Ik hoop dat het met jou wel weer wat beter gaan dan een paar weken geleden! Op naar het nieuwe jaar 🙂

 • Nesrin

  Fijn dat je een goede kerst hebt gehad. Zo een derde kerstdag op zondag is eigenlijk best fijn.

 • Bertine

  wat een prachtige foto van jullie super knappe zoon! heerlijk om kerst zo te vieren en 1e kerstdag lekker met jullie gezin te zijn lijkt me!

 • Marijke I easydailyfood

  Wat goed dat jullie de kerst lekker vieren zoals jullie willen en niet verplicht ergens naar toe gaan!

 • Iris

  Je hebt helemaal gelijk: de kerstdagen invullen zoals je dat zelf wilt, zonder verplichtingen, is heerlijk. Ik ben alleen op eerste kerstdag naar mijn opa en oma geweest, verder heb ik de ochtenden gewerkt. Verder niets.

 • Nathalie

  Klinkt goed zo toch? Gewoon op je eigen manier!
  En wat betreft zin in kerst, ik of wij eigenlijk ook helemaal niet… het is dat de meisjes een kerstboom wilde en we al afspraken hadden staan, anders had het er echt wat anders uit gezien dit jaar.

  Op naar een mooi voorjaar en zomer, goed plan!

 • Hanna @ eenbezigbijtje

  Wat fijn dat je op jouw eigen manier een fijne kerst hebt gehad, daar gaat het om!

 • Lisanne

  Mooi dat je op jullie eigen manier toch Kerst hebben gevierd. Ik snap dat je niet zo zit te wachten op al die poeha. Lekker samen zijn is het belangrijkste..

 • Simone

  Je hebt gelijk toch, lekker doen waar je jezelf het prettigst bij voelt.

 • Desiree

  Wat een stoere flitsende foto! 🙂

 • Wanda

  Stoere foto van jullie zoontje! En ja, heerlijk toch dat je zo hebt kunnen genieten van kerst met je gezin? Onze kerst was op zich ook vrij rustig hoor, 1e kerstdag ’s middags naar mijn ouders, 2e kerstdag eerst een stuk gewandeld en daarna schoof mijn schoonvader aan voor het eten. Al dat geren en gevlieg hoeft voor mij ook niet…

 • Lindy

  Zolang je je er zelf maar goed bij hebt gevoeld, dat is het belangrijkst!
  Ik heb dit jaar oud&nieuw ook anders gevierd dan andere jaren (minder druk) en dat is me goed bevallen.

  De beste wensen voor 2016 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.